Автор Тема: Дали во Македонија можe да се регистрират автомобили како Koenigsegg, Bugtti..?.  (Прочитано 5484 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Значи грубо околу 400.000 евра давачки. Најс.

Ја не би оданочувал никако возила што коштаат над рецимо 300.000 евра. Нека ги има бе, колку што може повеќе по улици. Нека се радуваат луѓето.

Ја би бил драстично посреќен ако насабајле кога ќе одам некаде ќе видам Veyron или Aventador, макар и на комшијата.

1. Па и газдите на вакви коли не ги оданочуваат.. Хинт: FL таблици ;)
2. Да беше на власт (министер за буџет, да речеме), имаше да ги репнеш и ич да не ти чуе. А со 400.000-те банки, ќе си возеше некое пристојно RS3-че да речеме (ја би возел 599 GTO)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Абе ненормална работа..ама ајде ние нели сакаме да се споредуваме со оние "понормални" држави у ЕУ. иначе у Куба пежо 10 кошта 100.000 евра ама затоа потоа.

Сериозно треба да се изменат некои закони и шо вика класен да не се оданочуваат вакви работи, пошто искача смешно а од што е смешно е трагично. Ама па и после нема да чини...

Него, да не се разбереме погрешно, не ми е дојдено до тие мочани 400, 000 не сум до толку скржав, суета е у питање.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Да имам јас за Вејрон миљонче па тука пукнав да го регистрирам и возам. Кај ќе го возам на Скопје-Тетово?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Да имав јас миљонче сега од Швајцарија или Бахамите ќе ви пишував.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Е што стееее..
Еве ја иам миљонче па со вас у понедељак пиво пиЈам :)
Скромност је врлина бе :P

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
У шwицарска и на баами, секој има миљонче да се фали.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
Уствари секаде те бричи државата на крајот,проблем е шо ги немаме парите.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Македонија е земја каде давачките за автомобили се многу ниски, и новите автомобили се меѓу најевтините во светот. Пример во Данска има 100% давачки па нагоре.

Зеро и јас сакам да видам Вејрон и Ферари по улиците, но сакам и тие газди да платат 100% давачки. Спротивно од популарното мислење, од богатиот треба да се полни буџетот, не од сиромавиот. Ако некој има 1 милион за вејрон 100% дека има 1 милион и за давачки.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
Да да, се слагам со тебе.. Можеби не треба да има 100% давачки, али треба да има повеќе него за обична кола, како што и има.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3061
1. Па и газдите на вакви коли не ги оданочуваат.. Хинт: FL таблици ;)

Баш така. Lichtenstein. Ебате богаташите што не плаќаат за МК регистрација.

Секоја чест за велешкото Ферари и останатите скапи коли кои се на МК таблици. Така треба.

А не пола Македонија вози на бугарски таблици. Нека идат и нека се обесат на бандера, продадени души, за една раскантана кола.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2606
  • Custom made interiors
Имав на план да купам едно половно Бугати Вејрон(ми беше и пазарено веќе), сега ме предомисливте ебаго...  >:(

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг: Re: Одг: Дали во Македонија можe да се регистрират ав
« Одговори #26 на: 07 Април 2014, 12:04:00 pm »
Имав на план да купам едно половно Бугати Вејрон(ми беше и пазарено веќе), сега ме предомисливте ебаго...  >:(
ти пропаднал капарот :)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2606
  • Custom made interiors
Не е страшен капарот 100 000 еура дадов само...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Ja биле ја небиле.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Македонија е земја каде давачките за автомобили се многу ниски, и новите автомобили се меѓу најевтините во светот. Пример во Данска има 100% давачки па нагоре.

Зеро и јас сакам да видам Вејрон и Ферари по улиците, но сакам и тие газди да платат 100% давачки. Спротивно од популарното мислење, од богатиот треба да се полни буџетот, не од сиромавиот. Ако некој има 1 милион за вејрон 100% дека има 1 милион и за давачки.

Добар пример си земал,блиску до нив сме. ;)
People should not fear their government.The goverment should fear its people.