Автор Тема: Трагикомични огласи на половни возила  (Прочитано 390797 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Одг: Трагикомични огласи на половни возила
« Одговори #750 на: 06 Април 2018, 18:11:32 pm »
Баш тука и на форумот беше споменуван и сервисот и слики од колите имаше ...ама не се сеќавам како се викаше сервисот, како е спојувана една со друга кола.

Интересна позадина има :)

Еден пример...

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #751 на: 06 Април 2018, 18:20:34 pm »
Ништо не се гледа на сликава, ништо чудно да е украдена од некаде. Нема ни таблица ни ништо...

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7200
  • Бенве сие бенве
« Одговори #752 на: 06 Април 2018, 18:22:40 pm »
Ништо не му е на тоа бмв карпатиан, ти што мислиш, во моментот кога твоето било истоварено од камион дека било во подобра состојба од ова?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #753 на: 07 Април 2018, 20:30:39 pm »
Баш тука и на форумот беше споменуван и сервисот и слики од колите имаше ...ама не се сеќавам како се викаше сервисот, како е спојувана една со друга кола.

Дали кавадаречкава беше таму поправана не знам, ама Толту ти се мајсторите за тешки операции.
Ц4-ката е мислам за нобелова награда

http://www.toltu.com.mk/toltu/fgalerija.html

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
« Одговори #754 на: 08 Април 2018, 13:39:23 pm »
Не знам дали е за тука мислењево, ако има некоја тема за вакви работи нека префрли модератор.

Фиестава од огласот беше тумбана па поправена:

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2770735

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ама како е средена, секоја чест! Ако човекот не крие дека е лупната, ако се знае се што е правено на неа, и ако се договоре за добра цена, why not?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #755 на: 08 Април 2018, 14:08:49 pm »
Зошто може да се јават проблеми после одреден период, нерамномерно трошење гуми, прокиснување, лошо апсорбирање на силите при сообраќајка и слично. Си го одработила колава своето, не е само во механикатa.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #756 на: 08 Април 2018, 14:30:23 pm »
Ама како е средена, секоја чест! Ако човекот не крие дека е лупната, ако се знае се што е правено на неа, и ако се договоре за добра цена, why not?

Зашто во нормална држава овие коли одат на преса, а не назад на патишта. Или, се враќа назад на патишта (секако ригорозно контролирани поправките), ама се продава за 40% пониска цена од здрава, неудрена. И законски си обврзан да кажеш каква историја имала колата.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #757 на: 08 Април 2018, 14:38:13 pm »
Треба да направат краш тестови за вака реанимирани мртви возила. Јас мислам дека ќе биде интересно.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #758 на: 08 Април 2018, 16:50:06 pm »
Види, и рака кога ќе скршиш, не е истата после, кога тогаш заболува. Така да...
Јас тоа викам, нека е и со рикнат мотор, ама каросериски нека не е лепена, сечена, монтирана...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #759 на: 08 Април 2018, 17:05:35 pm »
Колата своето го дала. Максимално апсорбирала што повеќе енергија од сударот и не ја пренела истата внатре.

Ако се дава по добра цена, пак ќе е 10 класи посигурна од југо. Така да ако некој сака да премине од кола од 200 евра на кола од 3000 евра океј си е колата. Се додека е позната историјата и дека од неа треба да се очекуваат краш резултати од 1 ѕвездичка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #760 на: 08 Април 2018, 19:33:57 pm »
Треба да направат краш тестови за вака реанимирани мртви возила. Јас мислам дека ќе биде интересно.

http://www.paintandpanel.com.au/article/BE02D9B0-78F6-11DF-A4EA005056B05D57

Праеле (штет видеата или сликите не се покажуваат). Не се баш среќни резултатите.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
« Одговори #761 на: 08 Април 2018, 19:47:32 pm »
Значи да се понуди прифатлива цена, би било добро градско возило.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
« Одговори #762 на: 08 Април 2018, 21:55:05 pm »

Потпис.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #763 на: 09 Април 2018, 02:14:56 am »
У вторник идам на детален преглед у канал... Некој бе мајку му ќе се израдува на вакво возило.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #764 на: 09 Април 2018, 08:46:52 am »
Luge imam spomnato i vo dr tema deka godina ipol rabotev do eden avto laker vo Veles, mackata go vikaat, vazi za najdobar majstor vo Veles a od toa sto jas go vidov za toj period bogami i za Makedonija. E sea vo toj period kaj nego se iznagledav kakvi ne koli beter od Fiestava od pogore, doneseni bukvalno vo torbi. Otkako    ke ispadnea od kaj nego od servis mozes komotno da ja parkiras vo salon i ( od sostojba na boja i lak ) da ja prodavas kako nova. E sea od aspekt na sigurnost i bezbednost on vaka vikase. Se se pravi nitu da vlece nitu gumi da jade, nitu od povtoren sudar nedaj boze da ne bide pak bezbedna ko prviot pat. Rabotata e edinstveno sto nekogas popravkata za da se dovede se vo red kosta poveke vreme i pari otkolku cena na voziloto. Pamtam imase eden citroen c1 od prvite koga ispadnaa nz koja godina bese, tumban lom bese, i go donesoa kaj majstorov da se napravi kolku ke kosta. Im vika luge voj ke kosta 2000 eur da se sredi se da se smeni novo so ke treba so eden zbor da se napravi da ne se poznava, a realnava cena na voziloto e tuka negde kolku vi se isplaka da go pravite. Megutoa lugevo sentimentalno bea vrzani za nego poklon od tatko so pocinal ili slicno bese nekoja prikazna i se resija da go pravat. Im go napravi ne se poznavase nisto. Posle skoro godina minele niz Veles ( inaku od Skopje se ) dojdoa kazaa nz kolku kilometraza pominale od togas, nitu im vlecelo na nekoja strana nitu gumi im jadelo bea prezadovolni. Taka da se se praj, samo rabotata e kolku se isplati ponekogas da go popravas.  ;D