Автор Тема: Бизнис идеи  (Прочитано 73731 пати)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Одг: Бизнис идеи
« Одговори #60 на: 29 Март 2014, 12:05:49 pm »
Jас викам секој со среката.Еве еден пример:Пред 1,5 година наработа си седевме со колегата и ми викат дај да изнајмиме земја и да посадиме лешници,јас му викам е уба идеја јас имам околу 20 000 квадрати ниви ако сакаш по пола да ги купиме садниците и да заградиме околу нивите и да почниме за земјата ништо не треба да ми даваш и тогаш се сложи,ко дојде време за садење му викам ајде да појдеме да ги исчистиме и заградиме нивите а тој ми вика абе немам пари појди ти јас сега неможам итн.јас си појдов 25дена чистев,косев,орав,сечев дрва и 6000 квадрати ги заградив со дрвена ограда 1 метро висока и обложена со мрежа долга 1500метри,сабајле одев во нивите кои беа 40 км далеку од градов а поручек наработа,тогаш посадив 250 садници лесник и систем за наводнување спроведов капка по капка продолжив во ноемврито посадив уште 170 садници лешник и 80 садници аронија планирам уште да садам па ке видиме после 3 години ко ке почнет да рагет како ке оди.Сакам да кажам дека темава си е на место ако не можи некој нека работи други,и ко ке му кажував на некој со планирам и викаја и јас сакам да садам и никој не посади,,па идеа да ме прашуваат како што како оди  и се откажвеја зошто треба да го испотиш газот и тоа машки,еве некој ако сака евему идеја за бизнис нема да му требаат многу пари,околу 3000 евра ке го кошта ако има земја и желба за работа
Одлична идеа е било каков вид на земјоделие во денешно време.Познавам луѓе кои земаа доста голем дел на државно земјиште под концесија за смешни пари.Било што да засадиш ќе имаш пазар каде да го пласираш.Влогот како што кажа не е многу голем,само што ќе треба да чекаш дур почнеш да заработуваш.Плус и владава колку толку ќе ти дава субвенции,па ќе може да компензираш за трошоците што ќе ги имаш.Само во денешно време секој сака да седи во кацеларија и да си го лади,додека сељаците(во позитивна смисла) се напунија со пари.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #61 на: 29 Март 2014, 16:20:41 pm »
Ако си работиш чисто ќе нема за шо да те чепка инспекција и сл. ;)

Не ми делуваш за толку наивен :)
Јас носам розеви наочари.:D Морам да трескам глупости.:D
‘Уста‘ не ми се отвора на темава незнам кога би завршил со пишување.

Шо се однесува до последниот пост на Пал Зилери,со дедото(поточно тој сам) уште од 2004 бара да земи државно земјиште,последните 3-4 години значи и со фирма ‘конкурираше‘,поднесуваше документи за земјиште за кое никој не конкурира,некое некаде на крај света шо се наоѓа од Ш класа и никако не му доделија.
Чоекот одкако го пропаднаа само тоа му се врти во глава да одгледува нешто,ама никако да успее. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #62 на: 27 Јуни 2016, 20:14:32 pm »
Ја кажа, отров од змија.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #63 на: 27 Јуни 2016, 20:44:18 pm »
Mnogu pametno, posle tie so izvaden otrov ke se pustaat, atie sto imaat otrov ke se fakaat za da se izvadi i od niv i avtomatski ke e pomalku opasno da te kasne zmija zosto ke nemaat site otrov. Pozz

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #64 на: 27 Јуни 2016, 20:45:47 pm »
mojata biznis ideja e da napravam farma za zmiji i da im go vadime otrovot tuka i da go prakame amerika i da se napolnime pari ama site mi vikaat deka sum lud ama ne sum ja samo gledam napred vo vremeto oti sega ima mnogu bolesti i ke treba poveke lekovi. pozz

deko4president

pozzz

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #65 на: 28 Јуни 2016, 16:49:04 pm »
Деко без навреда ама веќе успеа да „отруеш“  50% од форумов, има потенцијал ајде ќе биде фала и поззз.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #66 на: 28 Јуни 2016, 16:55:42 pm »
mojata biznis ideja e da napravam farma za zmiji i da im go vadime otrovot tuka i da go prakame amerika i da se napolnime pari ama site mi vikaat deka sum lud ama ne sum ja samo gledam napred vo vremeto oti sega ima mnogu bolesti i ke treba poveke lekovi. pozz

Отровна змија не живее во заточеништво ниту лачи отров со потребни квалитети.
Затоа и не е толку лесно и отровот, тоест плазма-базата за противотрови затоа е толку скап.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #67 на: 14 Ноември 2016, 18:18:15 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
« Одговори #68 на: 14 Ноември 2016, 18:24:41 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #69 на: 14 Ноември 2016, 21:59:26 pm »
Префрли ги твоите биткоини кај нас....хахахахахахаха

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #70 на: 14 Ноември 2016, 22:59:42 pm »
Ја се мислам да земам да отворам една перална за коли, да земам 2јца да перат коли од мк со бг пасош, 25-30 евра од кола. На работниците твој стан, ке зимаш за станот пари, ке и даваш некоја си минимална плата, ке ги пратеш на школо нека си учат јазик за да си се снајдат и да си најдат поубава работа и да си се извлечат од мк... ем услуга ке и направеш(документи) ем они на тебе услуга(минималци)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #71 на: 14 Ноември 2016, 23:07:52 pm »
Каирос Планет!

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #72 на: 15 Ноември 2016, 07:20:18 am »
Знае некој да објасни за каирос планет
;)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #73 на: 15 Ноември 2016, 07:32:54 am »
Јас го постирав како мајтап.
Изгуглај „Каирос планет“ и ќе налеташ на рандом муабети по форуми.
Наводно некои заработиле многу, јас до сега не сум сретнал таков.
Познавам некој кој неодамна лупна околу 2500 евра за пакет во „пирамидалнава штедилница“, ама од тогаш го немам видено, можеби работи во некоја топилница за да си ги врати парите, не знам :)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #74 на: 15 Ноември 2016, 08:19:30 am »
Ijas prasvam eden drugar 3500 evra lupna najskapiot paket go zel,jas 10 evra ne mudavam taka na slepi oci ne 3500 evra i naletav na ova
http://think24.mk/2016/08/05/kairos-planet-so-tuzhbi-za-izmama-vo-turtsija-slovenija-litvanija/
;)