Jас викам секој со среката.Еве еден пример:Пред 1,5 година наработа си седевме со колегата и ми викат дај да изнајмиме земја и да посадиме лешници,јас му викам е уба идеја јас имам околу 20 000 квадрати ниви ако сакаш по пола да ги купиме садниците и да заградиме околу нивите и да почниме за земјата ништо не треба да ми даваш и тогаш се сложи,ко дојде време за садење му викам ајде да појдеме да ги исчистиме и заградиме нивите а тој ми вика абе немам пари појди ти јас сега неможам итн.јас си појдов 25дена чистев,косев,орав,сечев дрва и 6000 квадрати ги заградив со дрвена ограда 1 метро висока и обложена со мрежа долга 1500метри,сабајле одев во нивите кои беа 40 км далеку од градов а поручек наработа,тогаш посадив 250 садници лесник и систем за наводнување спроведов капка по капка продолжив во ноемврито посадив уште 170 садници лешник и 80 садници аронија планирам уште да садам па ке видиме после 3 години ко ке почнет да рагет како ке оди.Сакам да кажам дека темава си е на место ако не можи некој нека работи други,и ко ке му кажував на некој со планирам и викаја и јас сакам да садам и никој не посади,,па идеа да ме прашуваат како што како оди и се откажвеја зошто треба да го испотиш газот и тоа машки,еве некој ако сака евему идеја за бизнис нема да му требаат многу пари,околу 3000 евра ке го кошта ако има земја и желба за работа