Автор Тема: Бизнис идеи  (Прочитано 65498 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13939
Одг: Бизнис идеи
« Одговори #90 на: 15 Ноември 2016, 13:46:30 pm »
Неможам да те следам,еднаш викш 5 милијарди во последните 10г,после велиш 100 милиони ги зела власта.Која е понтата?

1993-1997 - украдоа 100 милиони од ТАТ. (Пирамидални штедилници)

2006-2016 - украдоа 5 милијарди со сиот криминал.

Муабетот е дека е потребно повеќе време да исцицаш пари од народот. Се надоврзував тоа што го кажуваше.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #91 на: 15 Ноември 2016, 13:49:55 pm »
Едното е крадење со документ,другото е апла крадење.Заеднички е само зборот крадење,другото е се различно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #92 на: 15 Ноември 2016, 13:54:07 pm »
Абе маанете власта и државен криминал, тоа до нас не доаѓа. Дај кажете нешто да склопиме ние, да направеме некое бизнисче за нас. Пример ете онак ке отвара/затвара, монтира/ремонтира коли. Ударени коли по Германија Луки и Штрумф за по 100евра ке наоѓаат. Друг ке среде со превоз до МК и граница таму штотизнам. Може некои да одат на обука кај онак пошто човеко не може се сам. Друг ке зима расипани коли од отпад за безпари(исто докај 100евра). Ке монтираме цела кола, дел од германија, шасија од македонија, регистрација кај некој трет и ОП ете кола.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #93 на: 15 Ноември 2016, 13:56:38 pm »
Некои извадија солидни кешој од Каирос. Особено тие на почеткот кога влезе во МК се со шестоцифрени европски сметки.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #94 на: 15 Ноември 2016, 14:04:36 pm »
Пирамидалните и ним слични превари функционираат на ист начин насекаде...Првите шо ке извадат пари ке се офајдат другите ке горат.НАјпрост пример,и ти и јас вложуваме денес по 10К евра...По една година ти си ги повлекуваш твоите 10К евра плус камата ете да речеме уште 3К евра...ЈАс пошо сум лаком и сл... ке чекам повеќе,и оп крај на преварата.Фактички ти си зел од моите пари(не лично,туку таква е шемата).Е сеа ти си ќар јас сум зијан. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #95 на: 15 Ноември 2016, 15:42:11 pm »
Фајда од такви пирамиди имаат само основачите. Другите што се офајдале, ке ги дадат на друга пирамида/спортска/слично од лакомост 100%. Не знам како можете да верувате дека некој се офајдал од тоа? Брзи пари не се ценат(брзо се трошат), а лакомоста е најголема.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #96 на: 15 Ноември 2016, 15:48:02 pm »
Абе маанете власта и државен криминал, тоа до нас не доаѓа. Дај кажете нешто да склопиме ние, да направеме некое бизнисче за нас. Пример ете онак ке отвара/затвара, монтира/ремонтира коли. Ударени коли по Германија Луки и Штрумф за по 100евра ке наоѓаат. Друг ке среде со превоз до МК и граница таму штотизнам. Може некои да одат на обука кај онак пошто човеко не може се сам. Друг ке зима расипани коли од отпад за безпари(исто докај 100евра). Ке монтираме цела кола, дел од германија, шасија од македонија, регистрација кај некој трет и ОП ете кола.

Овој бизнис веќе е разработен од Паланчани. ;D :D

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #97 на: 15 Ноември 2016, 15:53:23 pm »
Вакви работи прават само луге кои не сакаат да работат а сакаат лесни пари,друга работа е тоа дека ако земат повејке пакети например 3х3500евра ке имет дупла заработка и другаров викат јас ке змам 3 пакети од заработката прва хеххехе уствари тие гледет дека се зафркнати после давањето на парита ама морат да зачленат други а да ги вратат парите
;)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #98 на: 15 Ноември 2016, 15:59:28 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #99 на: 15 Ноември 2016, 16:47:34 pm »

Срамота е што воопшто помисли на ова.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #100 на: 15 Ноември 2016, 16:51:18 pm »
Дадов пример, а не да се коментира за како власта крадела пари, тај бизнис е далеку од нас, освен ако нема некој роднина во власта.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #101 на: 15 Ноември 2016, 23:46:20 pm »
Daj soberete se site i dajte mi mene po 2-3000e sekoj. Mi se vrti u glava bar na plaza nakaj Dominikana, Barbados ili Spanija ako ne. Ke ve pravam akcioneri  :) :) :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #102 на: 17 Ноември 2016, 20:27:10 pm »

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #103 на: 17 Ноември 2016, 20:38:26 pm »
Дечки дај стварно не зајбавајте со такви глупости, ке се полаже некој од форум само џабе пари ке си фрле...

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #104 на: 17 Ноември 2016, 20:47:21 pm »
Ја ке пробам, па ќе ви кажам.