Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 283676 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #195 на: 20 Јули 2015, 11:11:30 am »
Колата има заштита фабричка, така да јас само сакам да остане во таква состојба каква што е што е можно подолго време.

fabricka zastita sigurno nema,pogledni go albumot kaj mene na passatot ,kontaminacija od transport imase premnogu.Dokolku sakas da ti ostane so izgled na exponat bez mnogu da se grizis za nego I da go zastitis so kvalitetna zastita,razgledaj keramika I prasaj gi clenovite sto stavile dali se zadovolni

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #196 на: 20 Јули 2015, 11:16:16 am »
Веќе е прaшaнo и рaзгoвaрaнo сo некoлку oд нив :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #197 на: 20 Јули 2015, 11:42:45 am »
More teraj si so polymerot netshieldot skapa e keramikata ne se isplati ( seuste ). Da lupnes 300/400 eur za keramicka zastita koga cela kola da ja prefarbas posle 10 godini kosta 500 eur i pak ke ti bide so nova boja ne se isplati. Baska Te-en ima kazano poveke pati keramicka zastita e za luge koj sto nemozat da si go perat voziloto sami, i nemaat vreme da se zanimavaat so vosociranje odvreme navreme, a ti sale ne si takov. ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #198 на: 20 Јули 2015, 16:02:15 pm »
More teraj si so polymerot netshieldot skapa e keramikata ne se isplati ( seuste ). Da lupnes 300/400 eur za keramicka zastita koga cela kola da ja prefarbas posle 10 godini kosta 500 eur i pak ke ti bide so nova boja ne se isplati. Baska Te-en ima kazano poveke pati keramicka zastita e za luge koj sto nemozat da si go perat voziloto sami, i nemaat vreme da se zanimavaat so vosociranje odvreme navreme, a ti sale ne si takov. ;D
keramikata ne se isplati za novo vozilo???? :),za 500 evra lakiranje???Roci se slusas sto zboruvas? :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #199 на: 20 Јули 2015, 19:22:45 pm »
Јас мислам дека керамиката баш се исплати за ново возило. За половно нема сврха толку да се инвестира...
Ако сакаш да го заштитиш, тоа се прави од сам старт, кога никој нема да може да ти ја офарба колата баш онакаа како што е фабрички офарбана...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #200 на: 21 Јули 2015, 10:34:39 am »
Јас мислам дека керамиката баш се исплати за ново возило. За половно нема сврха толку да се инвестира...
Ако сакаш да го заштитиш, тоа се прави од сам старт, кога никој нема да може да ти ја офарба колата баш онакаа како што е фабрички офарбана...
samo proguglaj SaleSk I dovolno ke bide da razberes koi se pridobivkite od investicijata,vo MKD e sramna cenata za takov vid zastita,a pogore!cenite se luti :).

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #201 на: 21 Јули 2015, 13:06:05 pm »
Се согласувам во потполност со Roci, колку сака нека е добра ама сигурно 300/400 euro не вреди.. посебно не за нашиот македонски стандард од месечна плата од 200 евра.  :-X
А и кејфот е поголем кога ти сам ја чистиш/переш/восоцираш колата  8)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #202 на: 21 Јули 2015, 15:07:46 pm »
Се согласувам во потполност со Roci, колку сака нека е добра ама сигурно 300/400 euro не вреди.. посебно не за нашиот македонски стандард од месечна плата од 200 евра.  :-X
А и кејфот е поголем кога ти сам ја чистиш/переш/восоцираш колата  8)
ke ti odgovoram samo na toa sto velis deka ne vredi :),druze,vredi sekoja para,sekoj denar vredi potrosen za keramicka zastita,pogotovo zanova kola za koja si izdvoil mnogu evrina,I stanuvazbor za uate neprimetna suma izdvoeni pari za full keramicka zastita.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #203 на: 21 Јули 2015, 15:10:05 pm »

A дали мислиш дека за нашиот стандард од 300/400 евра е нормално да купиме возило од 20к +???
Или највише до 10 ни е плафон?
:)

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #204 на: 21 Јули 2015, 16:32:12 pm »
Да не се разбереме погрешно.. за нова кола од салон да издвоиш уште 300 евра за керамичка заштита да вреди, се согласувам. Ама на 15 годишна кола еве на пример мојата да ставам керамичка заштита од 300 евра не фала. Доволно е еден квалитетен авто шампон рецимо некој на сонакс, восоче до 500 мкд и тоа е тоа.  :D
Поголем е кејфот кога сам ќе си ја средам колата, него тоа задоволство да го препуштам на некоја автоперална  :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #205 на: 21 Јули 2015, 17:40:55 pm »
Jasno jasno brate  ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #206 на: 21 Јули 2015, 17:56:39 pm »

A дали мислиш дека за нашиот стандард од 300/400 евра е нормално да купиме возило од 20к +???
Или највише до 10 ни е плафон?
:)
pa neli zborime za novi vozila,ili jas nesto ve razbrav pogresno :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #207 на: 21 Јули 2015, 18:59:28 pm »
Да не се разбереме погрешно.. за нова кола од салон да издвоиш уште 300 евра за керамичка заштита да вреди, се согласувам. Ама на 15 годишна кола еве на пример мојата да ставам керамичка заштита од 300 евра не фала. Доволно е еден квалитетен авто шампон рецимо некој на сонакс, восоче до 500 мкд и тоа е тоа.  :D
Поголем е кејфот кога сам ќе си ја средам колата, него тоа задоволство да го препуштам на некоја автоперална  :)

Апсолутно е така.
Но зборот беше за ново возило :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #208 на: 21 Јули 2015, 21:48:14 pm »
Te-en a da receme naprimer da se zastiti edno vozilo so wolf hard body  ( mislam ednas spomna deka cenata e okulu 40 eur za sisence ) i verojatno ke bide i cenata poevtina za zastita so nego otkolku za keramicka zastita a efektot ke bide ist ( barem spored videata na youtube i wolf hard body e otporen na grebnatinki i mavanje so zapalka i slicno kako ti so davas primeri so keramickata zastita ). Mislam deka i ti imas staveno video  na xantiata tvoja kako e zastitena so wolf hard body i maka nema ni od grad. Prasanjeto mi bese zosto da stava covek keramicka zastita koga istoto go dobiva i so daleku daleku poevtin proizvod?

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #209 на: 21 Јули 2015, 21:57:21 pm »
Па веројатно има влијание во цената и рокот на траење.. тоа од wolf hard body нека трае 1 година (појма неам, така лупам  ;D) а керамичка заштита ќе трае повеќе па од таму и поскапата цена.
Незнам дали е така ама тоа е моја претпоставка  :)