Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 283719 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #180 на: 01 Април 2015, 17:50:33 pm »
Mе интересира каков течен восок или заштита би препорачале да се нанесува после перење на нова кола/боја?
После перење на мокро онаа што се шприца?
Па после се пребришува само со еленска крпа.

Дали е добра оваа на К2, или нешто друго да барам.
Многу е битно коа ке врне да не се задржуваат капките, него да си се лизгаат надолу. Како и за прљавштина нормално.
До сега сум бил релативно задоволен од восокот во Вошфабрик кој го шприцаат машински. Но тоа беше на старите возила. Исто така и во перална кај Бушавко шприцаат, мислам дека користат мафра, ама ја обично кога е топло дома сам си ги перам колите, што од задоволство, што од тоа да не седам простум :)
Па секако после перење е убаво да се стави каква таква заштита.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #181 на: 01 Април 2015, 17:59:56 pm »
За почеток можеш да ставиш (мислам на некој профи ко те-ен, даме ) заштита за лакот ко опти коут и сл. Ја обично после перење на мокра кола шприцам од пумпица на TW течен восок и бришам со мф крпа.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #182 на: 01 Април 2015, 18:15:08 pm »
Колата има заштита фабричка, така да јас само сакам да остане во таква состојба каква што е што е можно подолго време.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #183 на: 01 Април 2015, 19:09:41 pm »
Тогаш ќе земеш пешкир за сушење, мада не ќе да е лошо предходно со некој добар восок да ја извоскираш. Кај мене е темно сива (морска сива ) и првата год. перење по перални лом ја направија со тоа четките, па еве веќе две и кусур год. не дозволувам со четка да ја перат и после сам ја пребришувам , а често носам 2 кофи и шампон и на тоа дечките им викам идете на кафе пауза ја ќе продужам :-)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #184 на: 01 Април 2015, 19:26:00 pm »
@Sale
Ова:

или ова:

Првото е шампон, второто е заштита, лесно се нанесуваат, траат доста и се малце скапички ама ефектот е одличен. :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #185 на: 01 Април 2015, 19:30:55 pm »
@Sale
Ова:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Со 2 раце.

Подобро одржување амин. Ако не е многу прљава само со вода.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #186 на: 01 Април 2015, 19:37:45 pm »
После возење на дожд, само со црево и ко тазе перена :)

Иначе еве слика, поминато на брзина колку за проба. :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #187 на: 01 Април 2015, 20:41:32 pm »
Благодарам на препораките.
Инаку јас се поебав со вода последен пат. Истиов ефект го имам и јас во моментот, но проблемот е со нашата вода. Наредниот ден колата дека не пребришана имаше флекички од водата, полна со бигор, креч, каменац, хлор, незнам што све има у неа.
На црните пластики останува како бело кругче, го бришеш, не се вади, останува :D :D :D

И сеа више не ја поминувам со црево. Ке си добие соодветно прање, прво со вапче, па шампонирање па прешприцување.
И убава крпа, еленска :)

Инаку се што е квалитетно е скапо, нема муабет. 1000 денари не се ништо за козметика за кола која ке ја дадеш еднаш годишно. Меракот чини, а тој се плаќа.

И К2-то е некаде околу 350 денари, со пумпица е, ке земам едно чисто да го пробам какво ке биде. И онака за 206-чето ке ми треба, греота е да се запоставува :) Треба да си биде и тоа у топ стање увек.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #188 на: 01 Април 2015, 20:46:10 pm »
Колата има заштита фабричка, така да јас само сакам да остане во таква состојба каква што е што е можно подолго време.

sele pred se kolata nema fabricka sastita toa bidi siguren , za zastita bi ti predlozil da stavis nekoja dobra zastita da stavis a ne od tie brzi vosoci sto se vo pumpici za posle perenje  .ubavo bi bilo da stavis nekoja zastita sega  vremeto e dobro za taa rabota e sega tvoe e da odlucis dali ke go prepustis toa na nekoj profi ili ke go napravis sam dokolku go pravis toa sam mozes da naneses polimer netshield od sonax ,nekoj vosok od tw[po moznost od platinium serijata ] ili nesto slicno koga ke se resis pisi i ke ti pisam eden spisok od sto se ke ti treba  pozzzz

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #189 на: 01 Април 2015, 20:47:47 pm »
Благодарам на препораките.
Инаку јас се поебав со вода последен пат. Истиов ефект го имам и јас во моментот, но проблемот е со нашата вода. Наредниот ден колата дека не пребришана имаше флекички од водата, полна со бигор, креч, каменац, хлор, незнам што све има у неа.
На црните пластики останува како бело кругче, го бришеш, не се вади, останува :D :D :D

И сеа више не ја поминувам со црево. Ке си добие соодветно прање, прво со вапче, па шампонирање па прешприцување.
И убава крпа, еленска :)

Инаку се што е квалитетно е скапо, нема муабет. 1000 денари не се ништо за козметика за кола која ке ја дадеш еднаш годишно. Меракот чини, а тој се плаќа.

И К2-то е некаде околу 350 денари, со пумпица е, ке земам едно чисто да го пробам какво ке биде. И онака за 206-чето ке ми треба, греота е да се запоставува :) Треба да си биде и тоа у топ стање увек.
ke si zemes eden ubav vosok za dvete koli ne frlaj pari za djabe i  elenska ne nego ke zemes mikrofiber za susenje   ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #190 на: 01 Април 2015, 20:49:38 pm »
Благодарам на одговорот :)
Времево е малку далеку денес од идеално, но деновиве беше, у право си :)
Здравје после празнициве ке се исконсултираме обавезително.

п.с. Не еленска, јеленска ке земам :)
JK :D

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #191 на: 01 Април 2015, 21:49:29 pm »
 ;D
sale moras da me slusas isto kako sto me poslusa za kolata i ne zgresi neli ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #192 на: 01 Април 2015, 22:27:42 pm »
Јас мислам дека не згрешив, и го добив баш она што го барав. Ми требаа неколку мислења, конкретни, за тоа што ме интересираше. Ги добив благодарение на тебе.
:)
Фала ти уште еднаш :)
Не е срамота да прашаш за нешто што ти е непознато, срамота е да кажеш дека знаеш односно да излажеш :)

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
« Одговори #193 на: 18 Јули 2015, 01:51:54 am »
Немам потреба од clay  на кола стара 2 месеца, пред да нанесам восок така?
Шампон имам Sonax Red Summer, планирам восок Sonax extreme 1 да користам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #194 на: 18 Јули 2015, 10:25:11 am »
Нема потреба.

Тестот е со кеса на раката. Ако лизга кесата добро е, ако зафаќа кесата треба клеј.