Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Колата има заштита фабричка, така да јас само сакам да остане во таква состојба каква што е што е можно подолго време.
More teraj si so polymerot netshieldot skapa e keramikata ne se isplati ( seuste ). Da lupnes 300/400 eur za keramicka zastita koga cela kola da ja prefarbas posle 10 godini kosta 500 eur i pak ke ti bide so nova boja ne se isplati. Baska Te-en ima kazano poveke pati keramicka zastita e za luge koj sto nemozat da si go perat voziloto sami, i nemaat vreme da se zanimavaat so vosociranje odvreme navreme, a ti sale ne si takov.
Јас мислам дека керамиката баш се исплати за ново возило. За половно нема сврха толку да се инвестира...Ако сакаш да го заштитиш, тоа се прави од сам старт, кога никој нема да може да ти ја офарба колата баш онакаа како што е фабрички офарбана...
Цитат: Roci на 20 Јули 2015, 11:42:45 amMore teraj si so polymerot netshieldot skapa e keramikata ne se isplati ( seuste ). Da lupnes 300/400 eur za keramicka zastita koga cela kola da ja prefarbas posle 10 godini kosta 500 eur i pak ke ti bide so nova boja ne se isplati. Baska Te-en ima kazano poveke pati keramicka zastita e za luge koj sto nemozat da si go perat voziloto sami, i nemaat vreme da se zanimavaat so vosociranje odvreme navreme, a ti sale ne si takov. Се согласувам во потполност со Roci, колку сака нека е добра ама сигурно 300/400 euro не вреди.. посебно не за нашиот македонски стандард од месечна плата од 200 евра. А и кејфот е поголем кога ти сам ја чистиш/переш/восоцираш колата
Се согласувам во потполност со Roci, колку сака нека е добра ама сигурно 300/400 euro не вреди.. посебно не за нашиот македонски стандард од месечна плата од 200 евра.
Цитат: Passat3B на 21 Јули 2015, 13:06:05 pmСе согласувам во потполност со Roci, колку сака нека е добра ама сигурно 300/400 euro не вреди.. посебно не за нашиот македонски стандард од месечна плата од 200 евра. A дали мислиш дека за нашиот стандард од 300/400 евра е нормално да купиме возило од 20к +???Или највише до 10 ни е плафон?
Да не се разбереме погрешно.. за нова кола од салон да издвоиш уште 300 евра за керамичка заштита да вреди, се согласувам. Ама на 15 годишна кола еве на пример мојата да ставам керамичка заштита од 300 евра не фала. Доволно е еден квалитетен авто шампон рецимо некој на сонакс, восоче до 500 мкд и тоа е тоа. Поголем е кејфот кога сам ќе си ја средам колата, него тоа задоволство да го препуштам на некоја автоперална