Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 283685 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #90 на: 01 Јуни 2014, 20:50:27 pm »
Deneska go isprav, ispolirav i vosocirav dzipot na vujko mi ( Chevrolet Captiva ). Prven bese isparan so jak koncentrat na aktiva pena, za da se simne seta necistotija, od nego, potoa bese ispran so mikrofiber rakavica i sampon Sonax Red Summer. Pa bese isusen so elenska koza Sonax. Potoa bese ispoliran racno vo 2 sloja so 3m scrach & swirl remover, i potoa mu bese naneseno 2 sloja Tw+Ptfe.
Vreme na izrabotka za seto toa veruvale ili ne 3h, i stanav ziva voda. ( Tolku vreme imav od 09:00-12:00, posle toa mu trebase nego, i zaradi toa ne stasav da napravam tire dressing, i plastic restoration ) Vo prilog sliki i uzivajte!
Edit: Obrnete vnimanie na slikite pod reden broj 5, 6, 7, 8, & 9 ( tie sliki se slikani na sonce, oti vremeto celo vreme si igrase toplo/ladno ):

;D ;D ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #91 на: 01 Јуни 2014, 22:24:20 pm »
3 саати јас перам кола а ти комплет си ја дотерал магарицава за тоа време,браво за тебе у секој случај брз си бил.Машала пластикиве изгореле за кратко време и редно време е веќе да ги извади зимските гуми!

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #92 на: 01 Јуни 2014, 23:46:36 pm »
se seguvas Roci :) ,nevozmozno e da se nanese ptfe i da se prebrise za eden saat,dva sloja pak?i mienje i sto znam toa 3m racno?te zemam odma za pomosnik ako si vistinski tolku brz,ama i da si ,toa ke bide slakutnica :) ,edno na edno, na racni pasti ±2 sloja ptfe,car si nema sto :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #93 на: 01 Јуни 2014, 23:57:11 pm »
@Te-en
Da ne se kolnam sega na forumov vo majka i slicno ( bidejki deca nemam ), ali voziloto go prezemav vo 09:00 vo 12:00 veke bese vrateno, i da dosta sum brz koga se raboti za perenje, poliranje i slicno, i tw+ptfe me izmaci taka tokmu dodeka go prebrisav, zatoa i pisav pogore 3h, ama stanav ziva voda, bez prestan znaci ni sekunda. Baska jas koga poliram/vosociram pisnuvam celi delovi na kolata ( bez razlika kolku se golemi ), znaci cela hauba ja minam so polir pasta, ja cekam da se isusi kolku sto pisuva na upatstvata na pastata/vosokot i ja prebrisuvam, pa celo krilo, pa cel krov ( bez razlika kolku i da e golem ), pa po 2 vrati odednas rabotam, i taka natamu. Ti sam imas kazano deka tw+ptfe na vakvo vreme se susi i za pomalku od minutka, ( da ne baram sea na forumov kaj go imas napisano toa ). Znaci samo vosociranje na dzipot posledna raka zagledav tocno na saatot mi bese potrebno tocno 35 minuti ( bidejki e relativno golem ). A i slikite si kazuvaat sami mislam, se gleda deka e raboteno nesto, a za vremeto ne bi imal potreba da lazam ;D ;D ;D ;D
Toa 3m e vakva pasta vsusnost

i mnogu sum zadovolen od nea, vo golema mera pokriva nepravilnosi na lakot, kako sitni swirl i slicno. ( Okey de zboruvam za racno poliranje )
Inaci ja zimam od Rosa i kosta okulu 450 den za 236ml
@Busav dzipot e 2008 godina, i ne e taka brzo bas, veke pominale poveke od 6 godini, ke gi sredev i tie, ama kako sto rekov nemav vreme, a za gumite so tie go vozi vujko mi zimski mu se, ama nosi 18' bandazi i nabavna cena najnisko so moze da najde ( kaj nego vo dukan, ima dukan za avto delovi ), mi rece mu bila 250 eur, i sega za sega ne planira da gi menjava leto/zimo, tuku koga skroz ke otidat jabana, ke si stavi novi dali letni, dali zimni togas ke odluci, i taka ;D ;D ;D
« Последно менување: 02 Јуни 2014, 00:09:18 am Roci »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #94 на: 02 Јуни 2014, 00:02:51 am »
tokmu tuka te cekav da kazes kolku brzo se susi,taka e,za nepolna minuta se susi,ama za kolku vreme se brise,ez ke rodis da go prebrises,osven ako zapamti kako ti kazav vo edna prilika ,neli vo Novus go poliraa dgipot?i staklo go napravija rece,ama tvoe si e da go pomines uste ednas za sekoj slucaj :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #95 на: 02 Јуни 2014, 00:06:45 am »
Da mi kaza da go prebrisam so dlankata ako ne se brise lesno so krpata, ama jas vo edna prilika ti kazav deka ako mi e prethodno bilo koja kola pominato so pastava ( znaci racno ispolirano ),  bilo koj vosok pa i tw+ptfe mi se brise relativno lesno, sporedbeno so tw original duri i isto, i nemam potreba da go kutkam so raka, a i za Novus ti kazav deka vujce go odnese ama ne bese zadovolen  ( kako za masinsko poliranje ), ama voopsto ;D ;D ;D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #96 на: 02 Јуни 2014, 00:10:05 am »
bez prestan ni sekunda 3 casa i ne se malku, normalno ako rabotis bavno pa pies po nekoja cigara, pa negde ostanuvas podolgo vreme bi otislo 5 casa sto za ova rabota se dovolni. razlikata vo ovie 2 casa mislam e brzinata i prestanuvanjeto.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #97 на: 02 Јуни 2014, 00:13:46 am »
Jasno be prijatelce, mi bese kazano kolku vreme imam odnapred, a od prethodnite iskustva so moj vozila i na prijateli znaev deka moze da se izraboti za toa vreme, sekako ako stanes ziva voda, kako sto i rekov prethodno, duri i neiztusiran mu go odnesov dzipot do dukanot ( na 500 metra e od mene ).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #98 на: 02 Јуни 2014, 00:18:31 am »
Aauu roci koga kje ja nosam zenami doma vo veles kje ti projdam na puntovo moe za 45 min se nadevam kje go svetnes. Alal ti vera tolkav dzip nekolku race poliranje+perenje za 3 saata respekt..bravooo samo nareden pat stemnete gi plastikite na krilo go grubat dipot celiot sveti a plastikite pobelele od sonce

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #99 на: 02 Јуни 2014, 00:23:31 am »
normalno za dobro perenje na kola imam potreba 1 cas, no ako mi e kazano deka imam vreme pola cas bi mozel i za tolku vreme da go zavrsim na isto nivo, brzina i prestanuvanje se dva faktori sto gubat vreme

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #100 на: 02 Јуни 2014, 00:26:15 am »
Roci nemase li Diamant Plast Four pred da slikas da mu udris edno 5 minuti na plastikite, vidi na site mu idat oci kaj plastikite

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #101 на: 02 Јуни 2014, 08:35:04 am »
Da mi kaza da go prebrisam so dlankata ako ne se brise lesno so krpata, ama jas vo edna prilika ti kazav deka ako mi e prethodno bilo koja kola pominato so pastava ( znaci racno ispolirano ),  bilo koj vosok pa i tw+ptfe mi se brise relativno lesno, sporedbeno so tw original duri i isto, i nemam potreba da go kutkam so raka, a i za Novus ti kazav deka vujce go odnese ama ne bese zadovolen  ( kako za masinsko poliranje ), ama voopsto ;D ;D ;D
se si zapamtil osven najvaznoto,dgabe si se macis da go nanesuvas ptfe,dgabe si go trosis koga lesno ti se brise,toa konkretno za nego e deka ne drzi na lakot vo tvojot slucaj,stom lesno se brise,stoi na filerot sto si go stavil,taapasta e filer pasta i posle.nea ne odi nisto,osven silant nekakov,ako ja prebrises so IPA sega ke izlezi se kako sto nila predhodno,podobro ke bilo posle se sto si napravil priprema,samo ptfe da si nanesel,sega em sto nemas ptfe zastita,em ke padne filerot za kratko od mienje,inaku kako sakas sfati,vremeto za vosociranje sto si go potrosil ti e dgabe potroseno i vosokot isto taka :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #102 на: 02 Јуни 2014, 08:43:27 am »
Roci nemase li Diamant Plast Four pred da slikas da mu udris edno 5 minuti na plastikite, vidi na site mu idat oci kaj plastikite
Abe imav Sonax gel za plastiki, ama kako so rekov nemav vreme i za toa da go zavrsam, ako go sredev i toa, za 3h, ke bese rabotava no wayyyyyy ;D ;D ;D ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #103 на: 02 Јуни 2014, 16:19:43 pm »
bravo roci ama i jas tesko deka ke ja zavrsam taa rabota za tolku vreme a inaku kako sto kaza te-en taa polir pasta od 3m sodrzi fileri za da prikrivaat nekoi sitni grebnatini  i vosokot nema da drzi vosokot vrz nea vosok moze da drzi samo na dobro iscistena i odmastena povrsina  vo sekoj slucaj na sliki ubavo izgleda djipot [osven plastikite i gumite ] pozz

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #104 на: 02 Јуни 2014, 16:46:39 pm »
Denovive zema edno prijatelce edno bmw 3ka, pa deneska go ispravme od sabajlevo, skroz go iscisitivme detalno, pa utre najverojatno ke go ispolirame tata mata, pa ke pisam i toa kolku vreme ke ni bide potrebno ( mada za toa nema da se brza voopsto i ke se raboti so site sredstva komplet, gumi, stakla, plastiki, karoserija se ), eve vo prilog i nekoja slika neispolirano da vidite kakvo e, samo isprano so jak koncentrat na aktivna pena, i isicisteni bandazite so specijalno sredstvo za bandazi:

Utre zdravje boze poveke sliki :D :D :D