Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 283715 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #105 на: 02 Јуни 2014, 21:09:32 pm »
ti trgna a roci??

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #106 на: 02 Јуни 2014, 21:21:26 pm »
Кој ти е тој јак концентрат активна пена?

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #107 на: 02 Јуни 2014, 22:03:22 pm »
Во зависност од односот на активен шампон и вода ќе добиеш помалце или повеќе концентриран раствор.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #108 на: 02 Јуни 2014, 22:31:03 pm »
има ли активна пена во мала количина како 0,5л ? Имам hand pump pressure sprayer па сакам да пробам дали ќе прави пена...
или некој ако пробал па може да каже.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #109 на: 02 Јуни 2014, 22:41:43 pm »
Нема да прави, имам пробано. Треба многу појака компресија ;)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #110 на: 02 Јуни 2014, 22:50:04 pm »
Нема да прави ;)
Имаш пробано со активна пена или со шампон? и зашто мислам дека нема врска со компресијата ваљда дека сум гледал порано по пералниве правеа убава пена со пумпа за на грб за прскање дрва..

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #111 на: 02 Јуни 2014, 22:50:26 pm »
ti trgna a roci??
Кој ти е тој јак концентрат активна пена?
Abe mavam stalno za prijateli i rodnini, onaka ama bas bes pari ni za pastite duri ne zimam, od ljubov rabotam, oti uzivam vo toa, i em druzba paga koga rabotam so nekoj zaedno.
Nz aktivnata pena e od voulis ( mi ja donesoa ), kutka ama bas se od karoserijata ( ja imam testirano i na vosocirana kola ) otkako pominav so nea nisto ne ostana od vosokot, nesto slicno na sredstvo za bandazi e , mnogu e jaka ;D ;D ;D
Valjda voa e:
http://voulis.com/products.asp?id=91
Za muabetot od pogore poglednete go mislenjeto na Te-en za toa sto debatirate i ke go dobiete odgovorot:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,11465.msg619202.html#msg619202
« Последно менување: 02 Јуни 2014, 23:01:37 pm Roci »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #112 на: 02 Јуни 2014, 23:12:54 pm »
И добро е тоа што вади се живо дури и восокот го вади одма? Колку што е добро мислам дека и толку штета прави...

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #113 на: 02 Јуни 2014, 23:25:09 pm »
Abe kratko se ostava na karoserijata minutka dve, nema potreba poveke, i ne pravi steta dokolku se koristi pred poliranje/vosociranje ednas na nekolku meseci, posle toa voziloto si se odrzuva so ph neutral shampon ;)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #114 на: 03 Јуни 2014, 00:57:26 am »
Roci sega vise nemame potreba za filleri eve ni dojde Menzerna vo Makedonija a posto rabotis racno mi trebase vreme da prebaruvam kaj sum go viedel ovie slika i go najdov pak.

Posle smirglanje 3M #3000

Chemically stripping the paint

Za da dobies vakov efect racno treba da jades dobro pred da pocnes.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #115 на: 03 Јуни 2014, 23:33:57 pm »
Za vaa pasta se raboti na slikata, taka?
http://www.mafra.mk/menzerna?product_id=179

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #116 на: 04 Јуни 2014, 00:21:05 am »
Tacno. Menzerna FG 400 edinstven compound so finish na polish, za zacuduvacki rezultati sledi go so SF 4000 (http://www.mafra.mk/menzerna/SF4000) interesno e sto nekoi se falat i se nervirat zosto posle SF 4000 koga aplicirat selant ili coating ipak ne mozat da go imat toj gloss sto go imale so SF 4000.  I Roci mislam deka e vreme da se castis so edno Dual Action Mashina.
Prvo odberi edno Dual Action Mashina, kupi go, posle ovie dva polira, mislam drugo imas. posto sum videl kako rabotis na tvoite ili familjarnite koli.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #117 на: 25 Јуни 2014, 16:53:30 pm »
Кај може да ја однесам колава во Скопје да ми ја средат и колку ќе ме чини?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #118 на: 25 Јуни 2014, 17:13:38 pm »
i jas go imam istoto iskustvo,naviknat bev na old compound,koi posle cutting stage go.matiraat blagi lakot,so vtoriot stage,refine clear coat,go podigavme sjajot na mnogu povisoko nivo od prviot stage,dodeka sega so revolucijata i standardot koj go postavi menzerna so nivnite compound pasti,toa ne e slucaj.Momentalno rabotime dobar primerok na passat,posle fg400 cutting stage,refine so SF4000 razlikata vo sjajot e mnogu mala,sto znaci deka AIO compound e navistina vo nasite race,blagodarenie na Menzerna Macedonia.Sf4000 vo druga raka e odlicen otklonuvac na tragi i greski nastanati vo prviot stage compound.So eden zbor,dodeka bevma na prezentacii vo nekolku servisi,zacudeni ostanaa i deckite koi godini se zaimsvaat so poliranje.Samo da napomenam,mene ni two stage ne mi e dovolen,dodeka ne iscistam so IP2500 od cut,ne se prefrlam na finish so SF4000,posebno na sredno meki,meki i temni boi,zosto???oti sum s........a :) ,se salam,detailing i body shop poliranje e sosema razlicno.Vo body shop so ovoj vid na menzerna compound moze i da se finishira,sto vo golem del im zasteduva vreme,pari ......a moze po zelba za uste povisok sjaj da prodolzat so uste eden step SF4000.Vo detailing toa moze da bide samo vo odredeni slucaevi,vo zavisnost od kvalitetot i ostetuvanjeto,najcesto se zavrsuva so mojot najomilen del jewelling paint :) ,,mrazam da tipkam od mob. deksavajte na milion greski vo pisuvanjeto  ;D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #119 на: 28 Јуни 2014, 00:41:49 am »
Uste nemam raboteno so FG400 no nemam dilema deka e najdobriod compound sto postoel nekogas, mnogu pati sum cital da ne cekame nikogas so eden edinstven polir da imame cut na compund i finish na polish no ete so menzerna FG400 ova e veke dokazano koga rabotime na otvoreni boi, za da se postigne ova treba poslednite 2 cekori da se namali brzinata na mashinata, na meki boi mislam FG400 nema sto da bara, extremno e FG400 za meka boja, mislam 2500 treba da zavrsi rabota za meka, a za stredno meka PG1000 veruvam bi bila dobra normalno so step 2 SF4000, na meka boja nepravilnostite se golem problem.

TE-EN sto mislis po teorija dobar sum, praktikata ke me uspee li.