i jas go imam istoto iskustvo,naviknat bev na old compound,koi posle cutting stage go.matiraat blagi lakot,so vtoriot stage,refine clear coat,go podigavme sjajot na mnogu povisoko nivo od prviot stage,dodeka sega so revolucijata i standardot koj go postavi menzerna so nivnite compound pasti,toa ne e slucaj.Momentalno rabotime dobar primerok na passat,posle fg400 cutting stage,refine so SF4000 razlikata vo sjajot e mnogu mala,sto znaci deka AIO compound e navistina vo nasite race,blagodarenie na Menzerna Macedonia.Sf4000 vo druga raka e odlicen otklonuvac na tragi i greski nastanati vo prviot stage compound.So eden zbor,dodeka bevma na prezentacii vo nekolku servisi,zacudeni ostanaa i deckite koi godini se zaimsvaat so poliranje.Samo da napomenam,mene ni two stage ne mi e dovolen,dodeka ne iscistam so IP2500 od cut,ne se prefrlam na finish so SF4000,posebno na sredno meki,meki i temni boi,zosto???oti sum s........a

,se salam,detailing i body shop poliranje e sosema razlicno.Vo body shop so ovoj vid na menzerna compound moze i da se finishira,sto vo golem del im zasteduva vreme,pari ......a moze po zelba za uste povisok sjaj da prodolzat so uste eden step SF4000.Vo detailing toa moze da bide samo vo odredeni slucaevi,vo zavisnost od kvalitetot i ostetuvanjeto,najcesto se zavrsuva so mojot najomilen del jewelling paint

,,mrazam da tipkam od mob. deksavajte na milion greski vo pisuvanjeto