Гласање

Што мислите за бизнис-растурање на увезени половни коли и продажба на деловите?

има заработувачка од тоа
ризично е
нема заработувачка

Автор Тема: Искуства, совети и препорака за бизнис - растурање на коли увезени од Бугарија  (Прочитано 3399 пати)

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9

Како да се започне со овој бизнис?Со кого се треба да се поврземе,како да најдеме сериозен човек со кој би соработувале,од Бг,кој би не известувал дека пристигнала добра пратка на половни коли?Секоја помош и совет се добредојдени

Simo - Carrier166 Едит: Нема потреба насловот да биде со големи букви
« Последно менување: 20 Март 2014, 15:35:58 pm Simo - Carrier166 »

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
ако има некој форумџија што работи веке со ова,совет и препорака,па и соработка се исто така добредојдени :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
колку коли си моќен да купиш оддеднашка ?

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Те гледам, вака се распрашуваш, сакаш да почнеш бизнис со нешто што не ти е баш познато како проблематика...
Јас искрено, би ги преиспитал ставовите околу тоа. Ако имам пари за вложување, би ги вложил во нешто што го познавам и знам да го работам.
Конкретно за случајов, Ако до сега самоиницијативно немаш растурено барем 2-3 коли за да им ги шиткаш деловите - ич не ни пробувај. Зачувај си ги парите за нешто што би знаел да го правиш, бидејќи големи се шансите да не успееш во очекуваниот период (не очекувај дека веднаш сите ќе нагрнат кај тебе по стари делови), па да ти пропаднат инвестираните пари.
Инаку, како и секој друг бизнис, ако знаеш што работиш, и ако го работиш професионално и чесно, без да очекуваш брз профит за кратко време, сигурно дека ќе вадиш за леб.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
Те гледам, вака се распрашуваш, сакаш да почнеш бизнис со нешто што не ти е баш познато како проблематика...
Јас искрено, би ги преиспитал ставовите околу тоа. Ако имам пари за вложување, би ги вложил во нешто што го познавам и знам да го работам.
Конкретно за случајов, Ако до сега самоиницијативно немаш растурено барем 2-3 коли за да им ги шиткаш деловите - ич не ни пробувај. Зачувај си ги парите за нешто што би знаел да го правиш, бидејќи големи се шансите да не успееш во очекуваниот период (не очекувај дека веднаш сите ќе нагрнат кај тебе по стари делови), па да ти пропаднат инвестираните пари.
Инаку, како и секој друг бизнис, ако знаеш што работиш, и ако го работиш професионално и чесно, без да очекуваш брз профит за кратко време, сигурно дека ќе вадиш за леб.
imam rasturano koli ,a i popravki i na koli i na kombinja,kamioni...ali ova sto jas sega ve prasuvav e atoa sto ne sum tolku zapoznaen,nesto znam,ali dobro  bi mi doslo uste nekoja informacija za onie koi sto rabotat so toa..da receme sekoja pomos i sovet se dobredojdeni,neli? pozz...mnogu i fala za spodelenoto mislenje :)

Отсутен aleksandar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
Ако сакаш да си го зачуваш паметот да не почнуваш со таква работа, ова од искуство некои луѓе немат друга работа и си вртат по телефони прашват а немат намера да купат од 10 повици 1-2 ке има сериозни што имаат потреба од некој дел. Па зафрканци од типот не пасова делот, не е исправен а всушност ти го дава неговиот стар дел, а има и фини луѓе кој без ценкање и сл го зема делот. Имам неколку возила растурено за почеток но не би се нафатил да продолжам треба место за минимум 5-6 возила (за почеток) и нерви да се расправаш со секакви луѓе.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
aleksandar bt што возила имаш растурено?

Отсутен aleksandar_bt

• Јуниор
  • **
BMW e30 323
BMW e21 316
Jugo 55
Fiat Croma 2.0 turbo
Opel Omega 2.0 8V
Fiat Bravo 1.6 16в

Не дека нема пари во оваа работа треба подолг период дури да те научат луѓето и пристапни цени и пред се НЕРВИ.

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
BMW e30 323
BMW e21 316
Jugo 55
Fiat Croma 2.0 turbo
Opel Omega 2.0 8V
Fiat Bravo 1.6 16в

Не дека нема пари во оваа работа треба подолг период дури да те научат луѓето и пристапни цени и пред се НЕРВИ.

eeee ama ete aj kazi finta za kako da se skrati toa podolgo vreme,kako da te naucat lugeto za pobrzo? :o ,more oglasna tabla,more objavi na oglasi,i pak slabo....tesko e dodeka da vlezes u sema,a kako...Gospod znae..

Отсутен aleksandar_bt

• Јуниор
  • **
Огласи на реклама5/пазар3 и сл. и некој мајстор да те знај...