Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 419664 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15246
  • Пудингот на шоферството
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #510 на: 01 Март 2016, 20:24:18 pm »
Mene nitu Eden tehnicki ne mie doverliv poso GI imam provereno na nekolku pati I sum se smeel kako nenormalen na glupostite...Pokonkretno:
Ja nosam 5-ta na tehnicki da mi proverat prednica so e kako e I so da smenam...ja proveruva I mi vika samo caurite to se za menuvanje drug to e super...a prednicata bese pred raspaganje od letvi cauri jabucici nisto ne cinese...
Go nosam audito so skrsen zaden amortizer I veke istecen GI proveruva mi vika super se 70% to se zadnite...
Odi baraj I'm pamet...i posle ke mi reci Koga go registriram kamionot ednata guma tie izlizana drug pat nema da Te pustam...na majkamu p.....a
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45137
  • Il Moderatore
« Одговори #511 на: 01 Март 2016, 20:26:21 pm »
Па тоа е финтата, дали можам да направам технички, нова полиса итн итн. два месеца пред терминот :)
Да си скокнеш до некоја АМСМ или ПСС, да си се распрашаш од „прва рука“? Да им кажеш „одам во странство, не се врќаам 6 месеци, а колата има валидна регистрација уште 2 месеци. Како легално да ја возам сите 6 месеци во странство“. И напомени им дека странство е Норвешка, и враќањето е тешко :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #512 на: 02 Март 2016, 07:34:56 am »
Дечки има ли разлика со цени за регистрација и технички пример во AMSM, PSS и остали приватни центри ? И ако има колкава е разликата? И кај е најисплатливо да се регистрира кола? Благорадам однапред! :D
Дечки има ли разлика со цени за регистрација и технички пример во AMSM, PSS и остали приватни центри ? И ако има колкава е разликата? И кај е најисплатливо да се регистрира кола? Благорадам однапред! :D
На мене лани во ПСС се комплет ми излезе 9800, оваа година отидов во Аутомакедонија и ме фати 8800. Секоја година има по 5% попуст повеќе од минатата за осигурување, ама тоа е нешто поситно, не 1000 денари.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #513 на: 02 Март 2016, 18:16:47 pm »

Па тоа е финтата, дали можам да направам технички, нова полиса итн итн. два месеца пред терминот :)
Да си скокнеш до некоја АМСМ или ПСС, да си се распрашаш од „прва рука“? Да им кажеш „одам во странство, не се врќаам 6 месеци, а колата има валидна регистрација уште 2 месеци. Како легално да ја возам сите 6 месеци во странство“. И напомени им дека странство е Норвешка, и враќањето е тешко :)

Бат афскроз дека тоа ќе го направам, него мислев некој тука да не знае.

Инаку, баш е како калимеро што рече, преку НИБМ. Нема врска со АМСМ, ПСС или било кој друг, процедурата не оди преку нив. Од НИБМ бараат доказ за престој во странство.

Да бидам искрен, малце ми е глупо тупењево и "процедуралноста", пошо не глеам логика во тоа да не можам предвремено да си ја регистрирам колата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #514 на: 02 Март 2016, 19:56:40 pm »
Некој дали знае точно, дали можам да регистрирам кола 2 месеца пред рокот?
Знам дека може 30 дена унапред, без мењање таблици, или било какви последици, ама ме интересира која е процедурата за 2 месеца унапред.

Ќе бегаш Веле ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #515 на: 02 Март 2016, 22:25:57 pm »
Од елементарни непогоди, или поише од 5ца човЕци, да, инаку не :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #516 на: 03 Март 2016, 18:43:26 pm »
Колку би била регистрација и све комплет за 125 мотор 9кв 1992ра.. никогаш не регистриран.. ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #517 на: 09 Март 2016, 00:41:27 am »
Да не отварам нова тема, а пребарував за постоечка ама не можев да најдам, па да прашам тука... Која е процедурата за пренос на возило?
Само на нотар се прави пренос и се вади нова сообраќајна?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15246
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #518 на: 09 Март 2016, 00:48:59 am »
Notar pa nova soobrakajna i novi tabli(ako e od ista opstina mislam deka nemora novi tabli barem taka bese edno vreme).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #519 на: 09 Март 2016, 11:04:55 am »
Таблици не мора ако е иста општина/град. Иначе да, нотар па нова сообраќајна.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22355
« Одговори #520 на: 09 Март 2016, 11:07:34 am »
Ако возилото е без таблици во еден град, а треба да ја донесеш во Скопје, после технички и нотар ќе треба да си ја донесеш со шлеп служба...или да тргнеш без таблици и да им бегаш на џандари, како јас. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45137
  • Il Moderatore
« Одговори #521 на: 09 Март 2016, 11:21:37 am »
Ако возилото е без таблици во еден град, а треба да ја донесеш во Скопје, после технички и нотар ќе треба да си ја донесеш со шлеп служба...или да тргнеш без таблици и да им бегаш на џандари, како јас. ;D
А можеш и пробни да извадиш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #522 на: 09 Март 2016, 11:38:27 am »
Notar pa nova soobrakajna i novi tabli(ako e od ista opstina mislam deka nemora novi tabli barem taka bese edno vreme).

Таблици не мора ако е иста општина/град. Иначе да, нотар па нова сообраќајна.

Иста општина/град. Океј фала :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #523 на: 10 Март 2016, 00:25:39 am »
А можеш и пробни да извадиш.

кои што коштаат баснословно многу пари за само неколку дена... поевтин е шлепот.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #524 на: 10 Март 2016, 19:13:51 pm »
Колку дена има толерантен период за регистрирање после крајниот рок, без да има пенали, да се мењаат таблици итн?