Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 419672 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #495 на: 29 Февруари 2016, 23:07:41 pm »
Некој дали знае точно, дали можам да регистрирам кола 2 месеца пред рокот?
Знам дека може 30 дена унапред, без мењање таблици, или било какви последици, ама ме интересира која е процедурата за 2 месеца унапред.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #496 на: 29 Февруари 2016, 23:20:25 pm »
Лани не можеше.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #497 на: 29 Февруари 2016, 23:34:27 pm »
Некој дали знае точно, дали можам да регистрирам кола 2 месеца пред рокот?
Знам дека може 30 дена унапред, без мењање таблици, или било какви последици, ама ме интересира која е процедурата за 2 месеца унапред.
Procedurata e mnogu slozena nakaj nevozmozna.
Nacionalno biro treba da ti odobri, pritoa ke ti pobaraat eden kup dokumenti, i edino nesto sto pali e dogovor za vrabotuvanje vo stranstvo, ama i vo toj da ima data neli koga pocnuvas so rabota. Otkako se toa ke se razgleda ke odlucat dali moze da registriras porano. Inaku na prstite od edna raka se brojat slucaite koga imaat dozvoleno takvo nesto.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #498 на: 29 Февруари 2016, 23:50:40 pm »
Т'нко а?

Не може ниту еве, да сменам таблици, сообраќајна и све со ред?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30778
    • CARclub.mk
« Одговори #499 на: 01 Март 2016, 07:15:17 am »
Можда би упалило ако колата се префрли од едно на друго име, па треба да се смени све (вклучувајќи и таблици, по сопствена иницијатива).

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #500 на: 01 Март 2016, 07:42:10 am »
Треба да поработат на таа идеја и да бидат пофлексибилни. Нека не се прават дека се грижат за техничката исправност, затоа што не им е грижа.  Проверуваат згора попреку и набрзина, никогаш не нашле фалинка на моја кола досега, дури и кога тропка нешто, мора сам да ги наоѓам проблемите на мајстор.
Значи комотно да може да се регистрира и за 2 години, бидејќи има луѓе што имаат потреба за тоа.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #501 на: 01 Март 2016, 09:04:32 am »
Можда би упалило ако колата се префрли од едно на друго име, па треба да се смени све (вклучувајќи и таблици, по сопствена иницијатива).

Ако се префрли на друго име само се менува сопственост и евентуално таблици, колата си останува регистрирана како што си била, уште месец, два, пет.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5256
  • The Spartan General
« Одговори #502 на: 01 Март 2016, 09:06:50 am »
А нели може сега да мине технички, да си купи полиса за осигурување, и да остави полномошно да му репнат печат во МВР кога ќе дојде редот без самата кола да е таму?

Или не може тоа така?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7260
« Одговори #503 на: 01 Март 2016, 10:43:12 am »
Проблемот е што колата и сообраќајната се физички неразделиви.

Ако Веле иде во странство со неистечена полиса, може да направи една ризична варијанта со препорачана пошта или овие УПС и сл. да ги испрати сообраќајната во МК, каде што некој во негово име преку врски ќе среди работа без колата да биде физички во МК па после повторно да му ги испрати документите со новата полиса, зелен картон, налепница и сл. по пошта.

Инаку ако некој ти се нафати за ова без кола регистрација, само да најдеш некој од осигурителниве агенти низ Чаир, СК Север и сл :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5256
  • The Spartan General
« Одговори #504 на: 01 Март 2016, 10:53:59 am »
Па така нешто де. На пример јас можам да му средам да си извади полиса за осигурување кога сака без сообраќајна (само бројките да ги имам). Ама не можам да му средам да му репнат печат.

А за поштите, не мора по пошта. па се ќе се најде некој што патува наваму-натаму да ја пренесе лично самата сообраќајна. Прашањето е Печатот од МВР и дали може да мине технички сега.  ;D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #505 на: 01 Март 2016, 13:12:25 pm »
И мене ме интересира оваа варијанта дали е изводлива... Сега да направам технички и све што треба, а во мај само да најдам начин да се испечатираат и верифицираат документите.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #506 на: 01 Март 2016, 13:15:43 pm »
Па ти ако направиш технички џандарот става печат на било кој со сообраќајната, за таа процедура не треба лично или да ја гледа колата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #507 на: 01 Март 2016, 14:18:51 pm »
Па тоа е финтата, дали можам да направам технички, нова полиса итн итн. два месеца пред терминот :)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 979
« Одговори #508 на: 01 Март 2016, 16:39:21 pm »
Дечки има ли разлика со цени за регистрација и технички пример во AMSM, PSS и остали приватни центри ? И ако има колкава е разликата? И кај е најисплатливо да се регистрира кола? Благорадам однапред! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #509 на: 01 Март 2016, 17:05:17 pm »
Најчесто има, и се движат од 1500-2000 денари за технички.

Најисплатливо е ваљда у ПСС, а мене лично, најдоверливо ми е во АМСМ.