Автор Тема: Отстранувач на смола  (Прочитано 41479 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Отстранувач на смола
« Одговори #75 на: 03 Септември 2013, 11:06:27 am »
Добар пример за што служат восоците кои се ставаат на колата.

Мислам дека нанесен восок во оваа ситуација нема многу да значи. Можеби, само можеби флеката потоа би била само помала.

Не знам шо смола ќе беше за ваква беља да направи, али јбг, тоа е...

Дали е смола? Да не е намерно ова направено, со некоја хемикалија? Гаражиран ти е Лансерот?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #76 на: 03 Септември 2013, 11:10:45 am »
Smola e. Steta sto ne slikav pred da ja saniram povredata da vidite kako smolata se vrzala za lakot.. Govno nevideno

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #77 на: 03 Септември 2013, 12:14:31 pm »

Мислам дека нанесен восок во оваа ситуација нема многу да значи. Можеби, само можеби флеката потоа би била само помала.

Дали е смола? Да не е намерно ова направено, со некоја хемикалија? Гаражиран ти е Лансерот?

Не би требало да е нешто намерно, али што знам... Не е гаражиран, на јавен паркинг е. И баш тоа ме чуди, што веќе 5 години е на тој паркинг, а сега сефте нешто вакво се издешава.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #78 на: 03 Септември 2013, 12:21:55 pm »
Фатило пролив дрвцето годинава... Многу бетон се изнајало :) Како и да е, јас би пробал да избегнам префарбување на цела хауба. Пробај со коректорот пополни поубаво и порамномерно, и над површината на лакот, и после со водена шмиргла 2000-ка или 3000-ка да го измазниш местотона ниво на лакот, само не притискај премногу, да не го симнеш и лакот околу флеката. Ќе се познава, минимално, но ќе биде прифатливо.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #79 на: 03 Септември 2013, 12:29:04 pm »
У ниет сум сеа да полирам цела кола, па ќе видиме.

Фарбање и средување на хауба ми е финансиски недостижно во моментов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #80 на: 03 Септември 2013, 12:31:33 pm »

Нанесен восок (пред да настанела флеката) ќе резултираше со „немање флека“.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #81 на: 03 Септември 2013, 13:12:40 pm »

Те разбирам, сеа си во афект и сакаш што побрзо да средиш ... како што минува времето се помалку важно ќе ти биде  ;D  ;D  ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #82 на: 03 Септември 2013, 13:17:49 pm »

Нанесен восок (пред да настанела флеката) ќе резултираше со „немање флека“.
Tocno, megutoa zboruvame za kvaliteten tvrd vosok, a ne komercijala kako nekoj brz tecen vosok, koj trae od perenje na perenje :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #83 на: 03 Септември 2013, 13:18:58 pm »

Те разбирам, сеа си во афект и сакаш што побрзо да средиш ... како што минува времето се помалку важно ќе ти биде  ;D  ;D  ;D

Хаубата има оштетување (од мачки ли, од камчиња ли, појма неам) веќе можда 4 години. Научив да живеам со тоа.

А сеа сум поише во афект, пошо поприлично ме изнервира тоа радиоактивното гомно што ми се офрчи на хауба и што направи таква штета. Башка, ќе следат ладни месеци, можда и снег, значи и сол на патиштата... Тоа може дополнително беља да направи на и онака кревкиот лак на Лансерот. Затоа би сакал сега што поскоро да го средам тој момент. А хаубата со средување, пеглање итн итн, не би била испод 200 евра, што во моментов не можам ни да ги замислам, а не па да ги офрчам на кола.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #84 на: 03 Септември 2013, 13:20:14 pm »
Zavisi od covekot, toj sto sega mu e vazno, cel zivot ke mu bide vazno i ke mu smeta flekata, a nekoj sto sega ne se zamara, i ponatamu nema da se zamara ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #85 на: 03 Септември 2013, 13:20:47 pm »
Или некој порано се замарал многу, ама сега има побитни работи во животот.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #86 на: 03 Септември 2013, 13:40:41 pm »
Moze i taka da se kaze :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #87 на: 03 Септември 2013, 13:51:16 pm »
Ако се потресуваш за р'ѓа, може да е главанизиран лансерот (обично просечната кола е), така да воопшто тоа да не е на мисла.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #88 на: 03 Септември 2013, 14:33:40 pm »
Или некој порано се замарал многу, ама сега има побитни работи во животот.

Како што старееме приоритетите се менуваат.
Искрено да се работеше за гол метал на полумесец, или нешто слично од подвозјето, јас прв овде ќе ќењав „Веле DO THIS, Веле DO THAT ...  ;D “ ама да бидеме реални, ако толку те гризе совест стави само нешто малку лак, или отиди докај некој фарбар прашај го само колку (ако е гол металот) што да се направи нешто за нејефтино. Не прајме муабет овде за кочници, гуми, уље итн што би ти ја загрозила безбедноста, прајме муабет за некое радиоактивно гомно што решило да ти го поебе денот.

И јас вака се нервирав, кога малку го „запеглав“ делот на колата пред задниот полумесец, ми бараа 150 евра, ги имав и  повеќе, ама многу побитно во меѓувреме ми беше да сменам подвозје, амортизери, резервен клуч и сл. отколку тоа.  ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #89 на: 03 Септември 2013, 14:35:33 pm »
Нигде не ѕирка гол метал, нити р’ѓа. Не сум до толку копито, ако стигнало до гол метал, да го оставам така.