Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 189849 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.
« Одговори #735 на: 01 Септември 2025, 21:18:28 pm »
Башка нова гума ..

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #736 на: 01 Септември 2025, 22:49:40 pm »
High Gloss на гуми =  циганска работа.

Како би возел ти една нова Киа наместо тоа кантите? Кажи а? Ама пусто турско….

Да не ти туши лепенката тебе ? Нема врска колата со тоа што сјајни гуми изгледаат цигански, колата арна си е за слепци ко тебе шо појма немаат од авто ентузијазам и колата им е само превозно средство. За среќа за луѓе како мене постојат Алфа, Rs - верзии, М - серии, N - серии и слични, ама уште не е до таму дојдено ...до тогаш ќе си ја возам кантата од Алфа  8)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #737 на: 01 Септември 2025, 22:53:09 pm »
Средствата за гуми покрај тоа што НЕ изгледаат цигански, ја заштитуваат и самата гума. Ама можеби тие средства што ти си ги користел биле цигански па оттаму и впечатокот.

Авто ентузијазам со коли со по 250-300ккм поминати?  Тоа е друже утеха, не е авто ентузијазам.

Дај Боже нова Џулија или Масерати да си купиш. Додуша Џулија нова тешко.

Зејтин само маслинов гмечен од девици.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #738 на: 01 Септември 2025, 22:54:41 pm »
Не сум знаел, фала. Има средства со мат ефект, такви користам јас. За сјајни можи и малку зејтин да намачкате.

Дај потсети не што кола возиш ти ? Темата твоја ? Сигурно некоја нова на раткапни, ништо подобро не очекувам од тебе. Инаку да Џулија од 30К€ стара 5 години е наредна во план.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #739 на: 02 Септември 2025, 10:08:40 am »
Не сум знаел, фала. Има средства со мат ефект, такви користам јас. За сјајни можи и малку зејтин да намачкате.

Дај потсети не што кола возиш ти ? Темата твоја ? Сигурно некоја нова на раткапни, ништо подобро не очекувам од тебе. Инаку да Џулија од 30К€ стара 5 години е наредна во план.

Нова возам. Додуша не е нова више, 2021ва е, 40 илјади досега, не се распаднала. 17ки бандажи има, иако посреќен ќе бев со 16ки заради помеснати гуми.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #740 на: 10 Септември 2025, 11:52:06 am »
Да го искористиме и средството на Сонакс за заштита на гумите, додека имав 2 сета гуми ги топев со ова средство гумите што ги складирав за следна сезона, а сега да ги освежиме целосезонките после изгор лето  8):

« Последно менување: 10 Септември 2025, 14:28:42 pm Filip MK »
Претпоставката е мајката на сите заебувања