Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 891967 пати)

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #4200 на: 18 Август 2025, 09:50:24 am »
Јас да ја изрекламирам новата самоуслужна после Реплек фабриката, зошто вреди стварно.

И јас да ја изрекламирам. Бев вчера вечер, пералната е одлична. Ваповите се супер иако послаби од други перални на кои што сум бил АМА ја симнав скоро цела залепена прашина само со вап. Пример, оние кај Веро се многу појаки во однос на јачина на водата ама џабе кога не перат како што треба.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4201 на: 20 Август 2025, 12:03:39 pm »
Da preporacate dobra samoposluzna peralna vo Ohrid.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #4202 на: 20 Август 2025, 12:07:41 pm »
Ја има ли порбано некој кај лукоил меркур новата самопослужна ми искочи реклама на фб доста добро делуваше

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 526
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #4203 на: 20 Август 2025, 16:02:41 pm »

Swiss CarWash, на раскрсницата на Железничка кај автобуската. Sonax Multistar пена, супер пиштол за пена, супер притисок на пиштолите за вода, а и восокот е одличен.

https://maps.app.goo.gl/HpTzjDn6xCqFojqAA

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #4204 на: 27 Август 2025, 22:51:56 pm »
250 денари шишање во Ново Лисиче, не се исплати путот до Штип :)))
Иначе на темата, перев кола во Кида Вош, мислам дека беше 350 денари, супер ја испраа и внатре и надвор, и прилично брзи беа.
Онака на тепка ја избрав пералната, у средина е од трите кои се таму и кај нив имаше најмал ред за чекање.
Сум ја прочитал поракава, и некако ми останала во глава, па денес сосема несвесно отидов кај дечкиве, Кида.
Топ ја испраа колата, толку добро што и контакт и запишав во телефон.
Препорака и од мене.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #4205 на: 27 Август 2025, 23:10:50 pm »

Kaj Автобуската, до булевар Железничка.

Swiss CarWash, на раскрсницата на Железничка кај автобуската. Sonax Multistar пена, супер пиштол за пена, супер притисок на пиштолите за вода, а и восокот е одличен.

https://maps.app.goo.gl/HpTzjDn6xCqFojqAA

Многу кине од преостанатото време само на пената кога ќе ја активираш, не е убаво така ;D

Иначе стварно добар притисок има вапот и пената ја прска во широк распон.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 526
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #4206 на: 29 Август 2025, 15:09:48 pm »

Многу кине од преостанатото време само на пената кога ќе ја активираш, не е убаво така ;D

Иначе стварно добар притисок има вапот и пената ја прска во широк распон.

Ако мислиш дека пената брзо кинит преостанато време, пробај го восокот наредна прилика ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #4207 на: 30 Август 2025, 14:06:04 pm »
Последно сеа кога бев и восокот го пробав, 250 денари комплет ми требаше за да ја поминам надворешно, пепел ги направија секундите прво пената, а после восокот ;D

Ако не употребуваш восок, 150 денари за мојата кола се сосем доволни на таа перална.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #4208 на: 07 Септември 2025, 16:52:13 pm »
Денес ја пробав пералната кај поинт-ритеил. 50 денари за 2мин. За 100-че супер освежена.
Јас дека ретко перам дури и многу ми дојде 2 минути пена, па дупло ја поминав.   :)

Следно да се проба "струмичката" , после континентал што е отворена. Има опција и средство за гуми да аплицираш.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #4209 на: 07 Септември 2025, 17:02:37 pm »
Денес ја перев пак кај Реплек без да земам крпи со мене, осмозата одлична особено во комбинација со керамиката. Еден круг низ град и цела вода падна, тоа што остана не остави флеки никакви.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4210 на: 07 Септември 2025, 23:21:27 pm »
Денес ја перев пак кај Реплек без да земам крпи со мене, осмозата одлична особено во комбинација со керамиката. Еден круг низ град и цела вода падна, тоа што остана не остави флеки никакви.
Дај локација

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #4211 на: 07 Септември 2025, 23:38:44 pm »
Јас да ја изрекламирам новата самоуслужна после Реплек фабриката, зошто вреди стварно.

Некој ултра скап филтер за осмоза, убава хемија, 50 денари = 120 секунди активност (било што и да избереш, што значи по стари цени на OKTA Wash), и една битна работа за мене - наскоро ќе има машина за чистење платнени патосници.

Колава ја исправ за 150 денари, крпа само за стакла искористив, точка нема од каменец.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И финално, еве локација:

https://maps.app.goo.gl/dh2bZmYCud9DF8hBA?g_st=ac

@AUUU еве тука

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #4212 на: 09 Септември 2025, 09:44:24 am »
Викендов перев кај новата перална во автокоманда после меркур кај лук оил. Генерално задоволен има 6 бокса и многу простор и 4 правосмукалки на другата страна. Можеш на тенане да опереш кола без некој да те форсира или чека позади тебе, пената делува квалитетна и восокот со тоа што колава не ми беше перена последниот месец дена испадна све од надвор, 10 денари е 24 секунди мислам, јачината на вапот не е како на окта али све испадна од колава губре што беше, кај правосмукалките вакумот е одличен изненадувачки добар да не речам има и возух да издуваш капки од вода, има спреј за гуми и парфем за внатре да прснеш кај самата правосмукалка. (парфемот го пробав спрејот за гуми не перл си користам), се на се задоволен па вајда опција ке ми биде она следниот период за прење кола