Автор Тема: Отстранувач на смола  (Прочитано 41531 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Отстранувач на смола
« Одговори #45 на: 02 Април 2012, 05:40:04 am »
Зошто бре си рескирате со noname козметики? Зарем Ви се рескира со нив? Викате ова К2 и Ферал биле ок? Ајде да видиме што ке се случи после некој месец.
Средства не се купујат секој ден, и мислам дека секој може да си дозволи салам авто козметика, наместо сите овие кинески приправљотки.

Симо, што зема ти за бандашите ? Она Арексонс ми стои за океј од МакПет, само салам четка никако да најдам, има едни ко за уметничко цртање, а се зезнав у Србија по бензиските има едни топ за таа намена ( увртени ко оние за шоља  ама со смалена димензија ) доволно тврди да се пикнат секаде. На мислење сум да купам од оние за шишиња и тегли.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #46 на: 02 Април 2012, 08:56:09 am »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 02 Април 2012, 09:31:33 am »
Јас користев од она Ren-Co, може не чисти најдобро, треба малце и со сунѓер да се помине,  ама се меки ко` сапунче, дури ни на раце не ти праи беља...Доста е поефтино од Сонакс, а и сонаксот сум го арчел, одличен е ..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #48 на: 02 Април 2012, 10:11:20 am »
Mislis na Renco odstranuvac na smola i katran?jas koristam na TW,odlicen e,mnogu e efikasen i kako sredstvo za dekontaminacija na lakot,ne go ostetuva lakot

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #49 на: 02 Април 2012, 10:19:43 am »
Mislis na Renco odstranuvac na smola i katran?jas koristam na TW,odlicen e,mnogu e efikasen i kako sredstvo za dekontaminacija na lakot,ne go ostetuva lakot
Средството за бандаши чистење, како одговор на :
Симо, што зема ти за бандашите ? Она Арексонс ми стои за океј од МакПет, само салам четка никако да најдам, има едни ко за уметничко цртање, а се зезнав у Србија по бензиските има едни топ за таа намена ( увртени ко оние за шоља  ама со смалена димензија ) доволно тврди да се пикнат секаде. На мислење сум да купам од оние за шишиња и тегли.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #50 на: 02 Април 2012, 14:54:32 pm »
yarre  ке ме премислиш ке го фрлам у канта ова К2 и само TE-EN ке го слушам што треба за козметика :) ама мислев бандаши се нема толку врска ама се си има свое а мозе и ова да е добро кои ти го знае.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #51 на: 07 Април 2012, 13:08:17 pm »
добар е и Wurth одстранувачот на смола,Renco е добар ама Wurth е подобар :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #52 на: 28 Мај 2012, 21:36:52 pm »
tw i sonaxs spored mene se najdobri

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #53 на: 28 Мај 2012, 21:49:29 pm »
tw i sonaxs spored mene se najdobri
TW ме нервира оти сака на предходно измиена кола,а sonaxot може директно и без предходно миење,може желката и на суво но со мака :),Renco i Wurth се и од двата подобри :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #54 на: 28 Мај 2012, 21:57:45 pm »
renco ne sum go probal a furtot e ok ama sto znam nekako ....

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #55 на: 29 Мај 2012, 13:25:11 pm »
K2 за бандаши е безвезе, повеќе би рекол за маснотии дека е отколку за бандаши некако не ми помогна мене.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #56 на: 01 Февруари 2013, 19:44:06 pm »
Денес го чистев бандажот од внатрешна страна, цел беше масло/маст. Пробав со триста обични сретства, сјај, прашок нешто жешка вода џабе...со ова К2 го испрскав, пробав по 20 мин со вода и крпа и бандажот е како нов. Одлично сретсво за одмрснување.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Re: Отстранувач на смола
« Одговори #57 на: 01 Септември 2013, 17:02:32 pm »
Еве и ја да се пофалам... Од негде некаде има накапано некоја нуклеарна смола на колава, па треба да најдам чаре.

Џиџи, пробав со тоа што ми кажа, абер немаше :(

Пробав и со фен да го загреам местото за да се стопи, па да соберам со крпа, не успеа ни тоа, оти не е доволно моќен фенот.

Земав сеа некое сретство (TW), па ќе видиме што ќе биде. Убаво се гледа на првата слика дека има поголема беља направено, пошо е попукан и лак, и боја и све друго.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #59 на: 01 Септември 2013, 19:45:18 pm »
Многу чудно... Ако не сака со отстранувач на лак за нокти без ацетон, слободно пробај со WD40 или маслиново масло. Нека кисне слободно, па нежно пробај со памучна крпа, мора да се исчисти ако е смола во прашање. Да не е некој лепак? Не верувам дека лакот на колата ти е оштетен од смола...