Автор Тема: Отстранувач на смола  (Прочитано 41699 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Отстранувач на смола
« Одговори #30 на: 20 Август 2011, 15:52:15 pm »
Обидот со вадењето смола со омекнувач не успеа... :( преминуваме на друга алтератива :)
Немој со бекутан , од искуство ти кажувам .
Нема нема не ни помислував на тоа :) дај кажете што е ефикасно со овие средствава за домаќинство или нема везе ништо од тоа?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #31 на: 21 Август 2011, 14:24:12 pm »
Кој рече со бекутан дека може  ??? >:( :)
Истиот што кажа дека можело и со омекнувач  ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #32 на: 21 Август 2011, 15:14:02 pm »
Кој рече со бекутан дека може  ??? >:( :)
Истиот што кажа дека можело и со омекнувач  ;D
Ништо не делува , и едвај ја исчистив колата , се познаваа траги кај што сум мачкал . ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 21 Август 2011, 15:33:23 pm »
А бе луѓе, земете аутокозметика, баталете овие работи. Веројатно ќе помогне и некое од оние „отстранувач на бубачки од маска, фарови, браник“ работи. Ете, мене ок ми се погоди средството за бандаши, само чекам поладно време со доволна светлина да ја довршам работата. На ова топлово одма ми се суши средството, па фира многу ми оди (а и не се работи на ова жешково...)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #34 на: 03 Септември 2011, 02:43:50 am »
касно ја читам темава ама може на некој ќе му се најде во иднина, некој пиша дека прочтал со путер дека е вади, јас пробав во пракса ама со зејтин и ми успеа.
http://www.carclub.mk/index.php/topic,87.msg34260.html#msg34260

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #35 на: 09 Октомври 2011, 11:58:36 am »
Во веро имаш средство за вадење на асфалт..можеби можи да помогни. Производот е К2
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #36 на: 09 Октомври 2011, 12:17:30 pm »
Во веро имаш средство за вадење на асфалт..можеби можи да помогни. Производот е К2

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 09 Октомври 2011, 17:58:55 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Thumbs up! Сигурно подобро него средства са скари и рерни чистење :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #38 на: 09 Октомври 2011, 18:28:22 pm »
Во секој случај подобро. Од К2 вчера купив средство за заштита и одржување на пластика. Па подобро нешто не сум користел до сега. На пластиката и дава одличен сјај. Посербно на црната и навидум избледена. Нема полирање нема триење само прскање со спрејот
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #39 на: 25 Февруари 2012, 18:34:11 pm »
Во секој случај подобро. Од К2 вчера купив средство за заштита и одржување на пластика. Па подобро нешто не сум користел до сега. На пластиката и дава одличен сјај. Посербно на црната и навидум избледена. Нема полирање нема триење само прскање со спрејот
So cena go zema sprejot, i da ne se vika k2 bono plastic restorer????

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #41 на: 25 Февруари 2012, 21:46:08 pm »
Теен ова збориш за вадење смола? Колку е добро јас имам некои дамки од смола ама прилично се засушени подолго време не се извадени и запекле ептен. Дали вакво некое средство би помогнало?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #42 на: 25 Февруари 2012, 22:03:55 pm »
Теен ова збориш за вадење смола? Колку е добро јас имам некои дамки од смола ама прилично се засушени подолго време не се извадени и запекле ептен. Дали вакво некое средство би помогнало?
Ako se stari i ako zapekle,tesko deka nekoe sredstvo ke ti pomogne,toa samo na ovoj nacin moze da se sanira http://www.youtube.com/watch?v=9vgQ0wkrPkk&feature=related isto kako od izmet od ptica

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #43 на: 01 Април 2012, 18:13:23 pm »

Јас вакво земав за бандашите од тинекс има некои што го користел дали е добро? или да не е штетно нешто да ја изматира бојата по неколку користења.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #44 на: 01 Април 2012, 18:18:35 pm »
Jas go imam koristeno, nemaj maka sredstvoto e na ista noga so toa od Sonax, i gi cisti perfektno bandazite, ne se plasi nema da ima nikakva steta vrz bojata ;D ;D ;D