Автор Тема: Предлог за собир на Рудине - Петок 12.08.2011 од 19:30 па натаму  (Прочитано 49530 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Што ти праи месечина, бреееее... Бољи од сонце (Бољи од струју).

« Последно менување: 13 Август 2011, 13:07:13 pm Deni »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Иначе дечки, сликите што ги стави Дени се фотографирани НОЊЕ! каков мајсторлук да ги направиш како да е ден. Особено втората, сенката и светлоста е од месечина не од сонце.

Респект

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
не ми се верува дека е сликано ноќе.дени објасни како? на колку секунди намести да чкрапне?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
@Falanga

Гледам сте го испочитувале договорено-т.е. колите на 50м од опремата,и тоа со светлата обратно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
@Falanga

Гледам сте го испочитувале договорено-т.е. колите на 50м од опремата,и тоа со светлата обратно.
Почитувано беше се, во рамки на 99.9%, многу фин и разбран народ се собра. Ама и после 10 минути без никакви светла си се навикнуваш и се се гледа без проблем. Овие коли беа од оние што носеа опрема. Колите возеа со позиција и се се гледаше.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
@deni

не ми се верува дека е сликано ноќе.дени објасни како? на колку секунди намести да чкрапне?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Синојка како што знаете бевме на рудине. Се собравме јас, Дени и ЛП (не лоши патишта туку лепша половина), Члинк и ЛП, Мандал и ЛП, AlmightyMe + ЛП и Патронажната + ЛП. На мое изненадување имаше преку 100 луѓе иако од астрономското друштво не бевме повеќе од 15.

Имаше полна месечина и беше многу светло (ова беше килерот на забавата, тотално ја растури). Бевме на надморска височина од 1050 метри и беше многу лааадно (Члинк како жената ти добра ли е?). поради светлоста 80% од метеорите не успеавме да ги видиме но сепак видовме 4-5 многу светли. Како и да е убаво се дружевме, малку и лекции одржавме. Ладното не го издржавме па полека почнавме да си одиме (People's front of Judeah - Zero и ЛП).

Им благодарам на присутните како и на културата и ентузијазмот што го покажаа. Се надевам дека на сите им беше забавно (Особено на комбинацијата Зеро + мојот ласер). Следниот пат кога ќе има повторно телескопи пак ќе ве викнам и тогаш ќе има повеќе работи што ќе можат да се видат. На страна од тоа можеме да си отидеме и независно, одлични журки се прават таму (околу 01:30 дојдоа некои дечки со добро озвучување, опнаа транс и ми го направија меракот). Члинк фала за пивото, одлична работа ми заврши :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
@Falanga

Колите што ги гледаш на сликата беа коли чии акумулатори се користеа за придвижување на моторите на телескопите. Останатите коли беа подалеку но сепак блиску :) Како што кажа и Дени, со позиција можеше да се вози и се да се види. Навистина беше многу светло.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
@deni

Мислам дека на 30 секунди со ISO 1600, Дени?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Синојка како што знаете бевме на рудине. Се собравме јас, Дени и ЛП (не лоши патишта туку лепша половина), Члинк и ЛП, Мандал и ЛП, AlmightyMe + ЛП и Патронажната + ЛП. На мое изненадување имаше преку 100 луѓе иако од астрономското друштво не бевме повеќе од 15.

Имаше полна месечина и беше многу светло (ова беше килерот на забавата, тотално ја растури). Бевме на надморска височина од 1050 метри и беше многу лааадно (Члинк како жената ти добра ли е?). поради светлоста 80% од метеорите не успеавме да ги видиме но сепак видовме 4-5 многу светли. Како и да е убаво се дружевме, малку и лекции одржавме. Ладното не го издржавме па полека почнавме да си одиме (People's front of Judeah - Zero и ЛП).

Им благодарам на присутните како и на културата и ентузијазмот што го покажаа. Се надевам дека на сите им беше забавно (Особено на комбинацијата Зеро + мојот ласер). Следниот пат кога ќе има повторно телескопи пак ќе ве викнам и тогаш ќе има повеќе работи што ќе можат да се видат. На страна од тоа можеме да си отидеме и независно, одлични журки се прават таму (околу 01:30 дојдоа некои дечки со добро озвучување, опнаа транс и ми го направија меракот). Члинк фала за пивото, одлична работа ми заврши :)

Филенџи, филмот беше тиња, проекторот ви беше премногу светол, a ни греење немавте пуштено. Парите назад! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Филенџи, филмот беше тиња, проекторот ви беше премногу светол, a ни греење немавте пуштено. Парите назад! :D
Ама и направи муабет на девојката нели? Ќути таму биди благодарен. ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Романтики! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Романтики! :D
+1
Сум остарел.... на времето по 2-3 ќарував и тоа кога ги имаше по 7-8. Сега ги имаше 50-60. Ќути тапа, носталгија.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Fаланга, кој беше спознор на настанов....Durex или Sportex ?

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
Каде се трубачите каде се гОЈДО и Чичко Спортекс каде е таа певаљка што треба да и се лепат пари на неа нема ништо од џумбусот....