Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41356 пати)

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #90 на: 25 Февруари 2014, 10:19:54 am »
Абе неколку страни наназад пишувате за тоа дисковите, вака или така, кажете добар аргумент за или против предлогот :):):):)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #91 на: 25 Февруари 2014, 10:27:19 am »
Доколку е се во ред со возилото, јас би го заменил. Повеќе опрема, посилен боксер мотор, погон на сите тркала и поубаво место за Тор против помала километража. А, на 100.000 километри е штотуку разработен моторот. Што се однесува за сервис, атмосферскиов мотор е доста издржлив, али доколку се појави некој проблем не е толку комплициран за одржување и мислам дека се наоѓа сервиси кои можат да ти завршат работа. Сепак, не е WRX STI па да им биде научна фантастика. Потрошни материјали на повеќе места може да ти сменат, а за електрика тука е Google.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #92 на: 25 Февруари 2014, 10:29:23 am »
Ja vikam ne. Tvojata nevozena kola da ja menjas za vozenaaa ne bi ti sovetuval. Rezervnite delovi vo ovlasten se ogin.

Toa so check engine lightot kaj subaruata e normalno, i kaj mene na mesec dva se pojavuva, no ne e niso strasno i istoto se resetira so bluetooth obd. Prvpat se preplasivme i go odnesovme u toltu da go staat na kompjuter i ni rekoa deka nekoj senzor procital vrednost pogolema od propisanata i zatoa se uklucilo. Glupoto e so koga ke se ukluci se gasi esp-to kako sto citav po net.

Bitno e plinot da ima sistem za podmackuvanje na ventilite. Ako e staen vo plimont bi trebalo da ima, i ako e kako mojot sistem (landi blue ili max ako ne se lazam) mnoooogu brzo se zagreva i prebacuva na plin ~1 min, duri i pri laden start sto ne e slucaj so poeftinite plinovi koi se stavaat na 1.4 motorite na primer ~5 min.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #93 на: 25 Февруари 2014, 10:35:39 am »
Плинскиот уред е Landi самтинг самтинг (не знам што модел), и има систем за подмачкување на вентили. Не знам каде е ставан, сеа му учинив абер на типот да ми каже. Додека бевме во Струмица, немаше загреано, па кога работеше на плин, тресеше цела кола. Типот ми рече дека е нормално, додека да постигне температура, арно ама, пошто неам апла никакви искуства со плински уреди, не би знаел дали е нормално или не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #94 на: 25 Февруари 2014, 10:40:07 am »
Јас мислам дека не е нормално да тресе, во ниедна кола штоо сум се возел и возел не тресело.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #95 на: 25 Февруари 2014, 10:40:29 am »
Плинскиот уред е Landi самтинг самтинг (не знам што модел), и има систем за подмачкување на вентили. Не знам каде е ставан, сеа му учинив абер на типот да ми каже. Додека бевме во Струмица, немаше загреано, па кога работеше на плин, тресеше цела кола. Типот ми рече дека е нормално, додека да постигне температура, арно ама, пошто неам апла никакви искуства со плински уреди, не би знаел дали е нормално или не.

Јас би си седел мадро.. Не би мељал кола што ја имам од прв ден, за некоја половна. Плинскиот уред ми е минус, бидејќи прашање како е возена колата во поглед на високи вртежи, и прашање колку е компатибилен плинот во таквиод мод на возење..

Прашање како е монтиран и како е одржуван, и општо како е одржувана и целата кола.

Тоа со капалката и подмачкувачите за вентили, наоѓам и текстови дека е само маркетинг и во суштина и не помага..

Како немам искуство со плин, немам став по тој основ дали е стварно така или не

Не би си ставал трн во здрава нога...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #96 на: 25 Февруари 2014, 10:47:07 am »

Хммм боксер мотор да тресе цела кола?? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: Re: Одг: Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #97 на: 25 Февруари 2014, 10:47:48 am »
Јас мислам дека не е нормално да тресе, во ниедна кола штоо сум се возел и возел не тресело.

Ne e normalno da trese, kaj mene toa ne se desava na niedna kola.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #98 на: 25 Февруари 2014, 10:52:47 am »
Кај боксер ако тресе цела кола се дешава сериозен misfire. Или премалку или премногу гориво влага во комората, во секој случај не може да го запали.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #99 на: 25 Февруари 2014, 10:54:14 am »
Битно е на бензин да работи како што треба. Уствари, ова е најбитно. Плинот ќе се реши.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #100 на: 25 Февруари 2014, 11:06:08 am »
Како што реков, тресењето беше само додека беше на плин. Јас ја возев на бензин, немаше никакво тресење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #101 на: 25 Февруари 2014, 11:07:18 am »
А кога загреа ја префрли на плин?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #102 на: 25 Февруари 2014, 11:10:06 am »
Не... Ја возев на бензин, после кога застанавме, анализирав екстериерни фалинки, што има, како има а у...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #103 на: 25 Февруари 2014, 11:23:18 am »
Кога би ме влечело мене некое возило, би се осигурал дали е се` во ред со избраниот и би го сменил моето возило без многу размислување. Не сум венчан за колата па да ми биде тешко да се разведам ради децата. Ако не ја бива - пак ќе ја сменам..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #104 на: 25 Февруари 2014, 11:55:19 am »
Единствен минус на Импрезата е што има повеќе изминати км и шо има сменето 2 сопственици...Историјата може да се дознае со оглед на тоа дека возилото е купено тука,така да ако е се во ред со него,ако не е удрено или со некој дефект не гледам причина зошто не би го сменил Лансерот за Импрезата.
Км(не се многу иако се повеќе од км на Лансерот)не би требало да те одвраќаат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D