Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41339 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #60 на: 24 Февруари 2014, 21:15:19 pm »
Веле, имаш ли мерак на Импрезата ? Ако да, земај одма. Ако не си го направиш меракот сега, кога ? После 10 години, со мали деца и сл ? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #61 на: 24 Февруари 2014, 22:23:47 pm »
Merakot vo kapitalizmot se pravi na 50 godini.

Отсутен HSV

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #62 на: 24 Февруари 2014, 22:32:35 pm »
Јас летото кога ја гледав Имрезата беше од втор газда. Рекоа дека возилото било сервисирано во Турција. Дисковите биле сите сменети бидејќи биле перени со вап додека биле жешки. Едниот бадаж беше искривен, што може да се види и од сликите. Дечкото што ја продаваше мислам дека рече дека check engine сијаличката била исклучена да не покажува грешки од плинот.  

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #63 на: 24 Февруари 2014, 22:44:47 pm »
Јас гласав НЕ.
Зошто:
Мои лични видувања се следните.
Кола нова од салон за кола на која не и знаеш никаква историја.
40к вс 100+ к
Мене Лансерот ми е 100 пати поличен и ми е многу пофаца од бабскиов изглед на Субаруто. Погледни ги само предниците на што личат.
Појак мотор и плин многу многу не ми се битни во однос на она што ке дадам и што ке добијам.
Мајстори и сервиси има колку сакаш, не е тоа проблем.
+ еден куп мислења од други членови кои ја знаеле колата и имаат било какво инфо околу тоа.
И добро е што размислуваш пред да направиш некаков чекор.
Think twice, па донеси си одлука.
На твое место не би се замарал повеќе со размислување. Едноставно би си го задржал Мицито и би си продолжил среќно да си живеам , а на темава би ставил клуч.
Секое добро, не :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #64 на: 24 Февруари 2014, 22:58:55 pm »
Као многу се 100к за 2-илјадарка ? Башка јапанац ?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #65 на: 24 Февруари 2014, 23:01:25 pm »
Не се ништо 100000, само треба да се види дали субаруто е во топ форма или има некоја рчка.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #66 на: 24 Февруари 2014, 23:06:16 pm »
Некогаш и 100 километри се доволни да сјебеш нешто, ако сакаш, нели. Па макар тоа бил и руски тенк а не јапанец...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #67 на: 24 Февруари 2014, 23:13:08 pm »
Јас не гласав бидејќи би било неблагодарно од моја страна кога и јас да сум на твое место не знам што би направил.Според мене 100к се и те како сериозна бројка во скапаница од држава како нашава.
Не викам дека не чини колата ама не е исто да е акана 40к наспроти 100к по нашиве патишта.Мене би ми било многу мака да треба да дадам возило како твоето за некое возило кое досега има сменето 2 сопственици.
У курац нека иде верувам дека си на тешки маки,големо е искушението да се пропушти поопремено возило со помоќен мотор!

Имаш ли информација колку км. има поминато на плин? Мене лично не ме радуе многу фактот што има плински уред,јас да си го ставам ај некако ама вака...

Отсутен HSV

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #68 на: 24 Февруари 2014, 23:20:17 pm »
Предходните газди од Скопје, имаа мобилара на Џон Кенеди, после семафорите во правец од веро. Можеби ќе ти кажат нешто повеќе за колата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #69 на: 24 Февруари 2014, 23:35:55 pm »
HSV, сигурно ли збориме за истата кола? Бев, ја видов колата, немаше ни искривен бандаж, ни ништо... Башка ја возев, не тресеше воланот.

Друго, зарем дисковите се толку осетливи за да стигнат до мењање ако загреани наидат на вода?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #70 на: 24 Февруари 2014, 23:37:12 pm »
Кога ќе рече некој дека 100к се многу. ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #71 на: 24 Февруари 2014, 23:38:59 pm »
@velestrumf: Да, метал е. Загреан диск на (рецимо) 200 степена улетува во вода со некоја температура од рецимо 10-15 степена = warping. Можеби нема да се примети на ниски брзини, ама ќе се примети при кочење на повисоки брзини.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #72 на: 24 Февруари 2014, 23:39:20 pm »
HSV, сигурно ли збориме за истата кола? Бев, ја видов колата, немаше ни искривен бандаж, ни ништо... Башка ја возев, не тресеше воланот.

Друго, зарем дисковите се толку осетливи за да стигнат до мењање ако загреани наидат на вода?

приказни за мали деца,освен ако не се симнувал од монт еверест во лер и влетал во езеро

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #73 на: 24 Февруари 2014, 23:45:03 pm »

Да. Со тоа што дисковите се грат на 400-500 степени ко од шала. Ако си забележал, зад дисковите има лимен штитник, ко демек заштита од инфрацрвеното зрачење од дисковите а и од вода која прска од тркалото карши. Сепак, може да се извиткаат од нагли температурни разлики.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #74 на: 24 Февруари 2014, 23:46:12 pm »
Гласав со НЕ од една и единствена причина: твојата кола е ај да речам “нова“ ти си прв газда а оваа веќе сменила двајца газди, ти ќе бидеш трет. Не навлегувам во тоа што марка е, што опрема има и што мотор носи.
Обично се прави старо за ново а не обратно :)