Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41269 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #15 на: 24 Февруари 2014, 14:58:08 pm »
1. Основно мислам дека многу би изгубил од вредност на Лансерот..пошо кола со 40.000 за 6 години малтене неразработена.....јас на пример со твоето темпо на возење би ја возел уште 4 години и би ја продал или би ја чувал за второ возило во кука.
2.Сервисот од една страна проверениот Мак Ауто Стар..до сега не сум слушнал поплака за нив....од друга страна Толту.......за делови да не правиме муабет ......

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #16 на: 24 Февруари 2014, 15:04:10 pm »
Што да одлучиш нема да згрешиш.

Околу 100.000 км не се проблем кај Субаруто, ако и во иднина возиш со овaa динамика во наредни 6 години би поминал 40.000, еве и 60.000 да поминеш пак нема да бидат ништо за таа кола. Кеифот да ја имаш е огромен, од една страна. Ама па дали реално имаш потреба од таква кола.
Ама па од друга страна, да дадеш кола која ти си ја израснал и знаеш како дише што се вика, за нешто што незнаеш како е одржувано, што можда има скриена маана, или некој дефект за чија оправка ќе те фркне глава, незнам баш дали е разумно да се влага во таква авантура. (Немора да значи дека има дефект, нели, само претпоставуваме дека може да има)

Ако тие 7-8 илјади годишно ти се претежно низ град според мене не ти треба Субаруво, ако повеќето ти се на отворено и тоа како ти треба Субаруво.

Се трудам да се ставам на твое место, како би постапил ако треба да го сменам Аурисот, и разумот ми вика никако, ама па од друга страна срцето ми вика, зимај го Субаруто бе будало, кога друг пат ќе имаш прилика да имаш таква кола во раце.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #17 на: 24 Февруари 2014, 15:12:17 pm »
За редовен сервис (уље & филтри) ќе ти заврши работа било кој мајстор, исто како за Лансерот. За посериозни работи, и за едната и за другата кола треба да одиш во овластен сервис.

Мак Ауто Стар се значително поопремени и поспремни од Толту. Тука би бил пресекот.

Ете така. Што би се рекло, многу јасно.

1. Основно мислам дека многу би изгубил од вредност на Лансерот..пошо кола со 40.000 за 6 години малтене неразработена.....јас на пример со твоето темпо на возење би ја возел уште 4 години и би ја продал или би ја чувал за второ возило во кука.
2.Сервисот од една страна проверениот Мак Ауто Стар..до сега не сум слушнал поплака за нив....од друга страна Толту.......за делови да не правиме муабет ......

Знам... Али сево ова е под претпоставка дека човекот што лани ми даваше извесна прифатлива сума пари, би бил спремен пак да даде ~90% од тие пари.

Што да одлучиш нема да згрешиш.

Околу 100.000 км не се проблем кај Субаруто, ако и во иднина возиш со овaa динамика во наредни 6 години би поминал 40.000, еве и 60.000 да поминеш пак нема да бидат ништо за таа кола. Кеифот да ја имаш е огромен, од една страна. Ама па дали реално имаш потреба од таква кола.
Ама па од друга страна, да дадеш кола која ти си ја израснал и знаеш како дише што се вика, за нешто што незнаеш како е одржувано, што можда има скриена маана, или некој дефект за чија оправка ќе те фркне глава, незнам баш дали е разумно да се влага во таква авантура. (Немора да значи дека има дефект, нели, само претпоставуваме дека може да има)

Ако тие 7-8 илјади годишно ти се претежно низ град според мене не ти треба Субаруво, ако повеќето ти се на отворено и тоа како ти треба Субаруво.

Се трудам да се ставам на твое место, како би постапил ако треба да го сменам Аурисот, и разумот ми вика никако, ама па од друга страна срцето ми вика, зимај го Субаруто бе будало, кога друг пат ќе имаш прилика да имаш таква кола во раце.

Епа тоа е муабетот... Прво, ми одговара Субаруто пошто е хечбек, и (ивенчуали) ќе имам кучето кај да го турам у гепек, пошо да го турам у гепек на седан, е благо кажано нехумано :)
Друго, Субаруто е со вграден плин, што мислам дека поволно ќе делува на моментот „идење некаде без ментално оптоварување“ поради цена на бензин итн итн.

Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #18 на: 24 Февруари 2014, 15:13:24 pm »
Пристрасен сум кон Импрезата, ама и без тоа би гласал со ДА... Доста ретка кола низ нашава држава, а и не е многу стара па да се грижиш за делови... не би требало да има некои сериозни проблеми таа кола на оваа старост и километри. :)

п.с. а со сервиси како стои, кои сервиси се направени, и кои следат ?

п.с. втор дел ;D Видов за која Имреза се работи, јас би ја сменил без размислување :)
« Последно менување: 24 Февруари 2014, 15:29:58 pm Спенсер »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #19 на: 24 Февруари 2014, 15:32:19 pm »
Потполно се сложувам со калимеро. Кога би бил на твое место единствено нешто што ќе ме мачи е тоа како субаруто било одржувано во тие 100к км, да не испадне после некој дефект па да се изедеш што си направил. Остајте тие муабети не се ништо тие км, нема правило кога може да се деси дефект. Сепак даваш возило кое си го купил ново, викаш дека си го чувал како чедо, само тој што купил нова кола знае како е тешко да ја дадеш туку така, поготово за старо возило кое има поминато повеќе од дупло. Од друга страна коа ќе размислиш субаруто е подобро возило од Лансерот и вреди да се смени. Колку го цени тој субаруто? Сепак на крај и покрај се, би ризикувал и би ја сменил, гласав со Да. Се зависи од тебе, ако ти одговара мењај ја.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #20 на: 24 Февруари 2014, 15:34:13 pm »
Импрезата е купена од тука, не е увезена, направени се сите сервиси во овластен сервис, на 100000 е направен големиот сервис (каиш, свеќици, филтри итн итн, видов и фактура за ова).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #21 на: 24 Февруари 2014, 15:37:51 pm »
Имаш слика од Импрезата?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #22 на: 24 Февруари 2014, 15:41:31 pm »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #23 на: 24 Февруари 2014, 15:43:15 pm »
Jas glasav ne.
Normalno kako paket Imprezata e podobro vozilo, (zboram za ovaa konkretna sporedba), samo deka ima pojak motor.
Ali kola so 40k da menjas za kola od 100k+, nekako ne mi ide.

Muabetot so kuceto samo ti drzi, za drugo nemas ama apsolutno nikakva potreba.
Parite za benzinot sto ke gi zastedis ke gi dades za nekoj ne daj boze kvar, zasto nad 100k+ se e mozno.
Plus tebe i ne ti treba kola so plin za tolku kilometri sto pominuvas.

A da ne pravime muabet za faktot sto davas super zacuvana kola za macka vo vreka.

Jas se odluciv da go vozam Lancerot uste podolgo vreme, i ako mi treba vtoro vozilo ke go dadam na zena mi ili eventualno ke go prodadam vo familija kaj nekoj sto znae kolku e cuvana kolata, a baska imam i drugari koj grebat po nea.(barem sega za sega).

I jas sum razmisluval slicno kako tebe mnogu pati, ali za ednas godisno na otvoren pat da rizikuvas spored mene ne se isplati.

Ako razmisluvas so srce i performansite ti se epten bitni, togas "Go for it by all means!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #24 на: 24 Февруари 2014, 15:45:10 pm »
знаев дека е ова субару :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #25 на: 24 Февруари 2014, 15:48:37 pm »
Вака од око на слика, изгледа одлично и сочувано.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг:
« Одговори #26 на: 24 Февруари 2014, 15:51:53 pm »
Jas ne bi se dvoumel voopsto, odma go zemam subaru-vo. Poubavo (mene) e, pojako, ima plin, pretpostavuvam mnogu poveke oprema... a za toa deka ke se slucelo skap kvar oti imalo 100kkm mislam deka e preterizam. Ako bese taka nie sho vozime koli so 200kkm I najverojatno nerealni :) dosega trebase da ni bidat raspadnati I v otpad. Ako ti odgovara pazarot ne mu se dumaj mnogu I podnovuvaj se :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #27 на: 24 Февруари 2014, 15:53:00 pm »
Има темпомат субаруто?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #28 на: 24 Февруари 2014, 15:56:56 pm »
Веле убаво провери го субаруто. Се продаваше подолго време додека беше скопско, сега гледам кратко откако отишло во Струмица пак се продава. Не значи дека има проблем, али сепак провери добро ;)

Иначе ако е се ок јас би го мењал Лансерот, вака од нет. Нит сум возел ваква Импреза, нит ме возеле па да ти кажам со 100% сигурност :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #29 на: 24 Февруари 2014, 16:07:04 pm »
Вака од око на слика, изгледа одлично и сочувано.

И у реалност е многу добро сочувано.

Jas ne bi se dvoumel voopsto, odma go zemam subaru-vo. Poubavo (mene) e, pojako, ima plin, pretpostavuvam mnogu poveke oprema... a za toa deka ke se slucelo skap kvar oti imalo 100kkm mislam deka e preterizam. Ako bese taka nie sho vozime koli so 200kkm I najverojatno nerealni :) dosega trebase da ni bidat raspadnati I v otpad. Ako ti odgovara pazarot ne mu se dumaj mnogu I podnovuvaj se :)

Истина, истина ::)

Има темпомат субаруто?

Да.

Веле убаво провери го субаруто. Се продаваше подолго време додека беше скопско, сега гледам кратко откако отишло во Струмица пак се продава. Не значи дека има проблем, али сепак провери добро ;)

Иначе ако е се ок јас би го мењал Лансерот, вака од нет. Нит сум возел ваква Импреза, нит ме возеле па да ти кажам со 100% сигурност :)

Проверката е веќе почната :)