Автор Тема: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра  (Прочитано 40066 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра
« Одговори #90 на: 18 Февруари 2014, 23:36:01 pm »
Само и само Мазда 3 со 2.2 дизелот. Тоа е колата. Или евентуално Mazda CX-5
К*рац Мазда, голфот е дупло боље решение од маздата.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #91 на: 18 Февруари 2014, 23:38:03 pm »
Си запнал нова...

И јас сакав ова да го кажам..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #92 на: 19 Февруари 2014, 00:37:48 am »
Само и само Мазда 3 со 2.2 дизелот. Тоа е колата. Или евентуално Mazda CX-5
К*рац Мазда, голфот е дупло боље решение од маздата.

Подобар е моторот на Мазда од Волксваген. Докажи спротивно. Од луѓе што имале Мазди никој не се пожалил. А скоро сите што ги знам се невидени стипси. Замена на задни плочки и плочки за Мазда 6 се 1500 денари (1000 денари се плочките).. Смешно одржување. Да не праиме муабет за други работи. Башка мислам дека моторот на Мазда е на ланче. Поправете ме ако грешам.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра
« Одговори #93 на: 19 Февруари 2014, 00:47:36 am »
Bugar na forumov ima clenovi sto ne te znaat i ke ti poveruvaat deka plocki za mazda 6 se 1000den.
Te molam probaj barem nekogas da se vozdrzis!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #94 на: 19 Февруари 2014, 00:48:59 am »
Бугар плескаш тешки глупости...1000 ден плочки за Мазда 6 нема половни,а не нови...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #95 на: 19 Февруари 2014, 05:04:38 am »
So razum, Octavia RS diesel, so srce Mazda 2.2 dizelot.

Izborot e ednostaven, parite se tie.
Za tie pari ako ne se zeme dobar motor(nad 140ks) togas nisto ne si napravil, samo si gi frlil parite.

Pojdi vidi gi dvata modela i ke ti stane jasno.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #96 на: 19 Февруари 2014, 08:33:47 am »
Џабе праите муабет за Octavia RS кога е 23000 евра.

Чоекот напомена дека бара кола до 22000 евра.

Јас предлагам и новиот Јети...кој во ELEGANCE едиција 2.0 TDI 110KС ти е за 22500 евра

http://www.skoda.com.mk/files/mk/download/datei/cenovnik_yeti_2.pdf

Опремава е боли глава :) Ни мазда ни ништо... Mazda 6 2.2 дизел е 24980...3000 евра над неговиот буџет.

Superb-от во основна изведба 2.0 ТДИ 140КС e 22290 евра

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #97 на: 19 Февруари 2014, 09:23:56 am »
Добро утро на сите. Пред се сакам да ви се заблагодарам за СИТЕ коментари, совети, забелешки и предлози, иако морам да забележам дека некои од нив не беа во соодност со моите критериуми/потреби кои што ги пишав на почетокот  :)
Нормално дека ќе прошетам по салониве и ќе ги видам скоро сите претходно напоменати возила.
Мојата идеја беше да ја почнеме темата тука, пред да почнам тоа да го правам, па потоа да се следи целата ситуација во една тема, можеби ќе му биде корисна на некого во иднина.
Во однос на возилата кои беа споменати од членовите на форумов.
Суперб и некои од слична класа не ги ни разгледувам бидеќи се големи возила, не ни треба да ги споменувам проблемите што ќе ги има понежниот пол низ градов ако се одлучам за таква варијанта, така да тоа отпаѓа.
Во потесен избор би влегле...
- Сеат Леон 2.0 TDI
- Голф 7 2.0 TDI
- Мазда 3 2.2 D
- Форд фокус 2.0
Освен овие, би ги разгледал и Инсигниа, Октавија, Јети, Пежо 308, и евентуално да видам што понуда би дале за Ауди а3 (иако сум прилично сигурен дека и да го зболемам буџетот за малку, пак ќе биде празна внатре, но вреди да се провери)
Пак ќе кажам, фала ви за сите коментари до сега и отворен сум за сите следни совети и предлози, впрочем, затоа и ја отворив темава.  :)
Поздрав
« Последно менување: 19 Февруари 2014, 09:56:32 am latko »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #98 на: 19 Февруари 2014, 09:32:30 am »
Добро утро на сите. Пред се сакам да ви се заблагодарам за СИТЕ коментари, совети, забелешки и предлози, иако морам да забележам дека некои од нив не беа во соодност со моите критериуми/потреби кои што ги пишав на почетокот  :)
Нормално дека ќе прошетам по салониве и ќе ги видам скоро сите претходно напоменати возила.
Мојата идеја беше да ја почнеме темата тука, пред да почнам тоа да го правам, па потоа да се следи целата ситуација во една тема, можеби ќе му биде корисна на некого во иднина.
Во однос на

Прашањето во основа ти беше Леон или Мазда 3...

Прво ако ти е битен дизајнот, гледам си ги избрал овие две. И едното и другото се добри возилца. Различна филозофија се ама ако тебе ти се лесни на око, тоа е тоа.
Второ, ако сакаш комоција ќе одиш на Шкода.
Трето, ако сакаш нешто уникатно ќе земеш Alfa Romeo, Lancia,...
Четврто, е останатата багра на возила :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #99 на: 19 Февруари 2014, 09:41:42 am »
Ич не влагај во Ауди.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 19 Февруари 2014, 09:42:37 am »
@Deni На каталогот за инсигнијата што ја постира гледам дека цената му е 23 223 за средно ниво на опрема, сигурно би требало да доплатам за хенон така што цената би била уште поголема.
Валда би имало некој попуст во салон, така да ќе видиме која цена би дошла на крај.
Сликата што ја постира од внатрешноста на инсигнијата мислам дека ќе треба да потрошам мнооогу повеќе од мојот буџет за да ја имам во живо  :) бидеќи на неа го има тој интерлинк 700 системот со најголемиот екран и 8 инчниот екран кај брзинометарот, што ги нема во стандардна опрема со никој пакет на опрема. Да се добива вака слично за мојот буџет, друг ќе биде муабетот  :), но ќе ја проверам во салон во секој случај.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
« Одговори #101 на: 19 Февруари 2014, 09:44:13 am »
Ич не влагај во Ауди.
И јас мислев така, незнам што ми текна во последно и таму да проверам за секој случај, иако знам што ќе биде муабетот :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #102 на: 19 Февруари 2014, 09:45:13 am »
Не те ареса Peugeot 308 а? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #103 на: 19 Февруари 2014, 09:49:20 am »
Во потесен избор би влегле...
- Сеат Леон 2.0 TDI
- Голф 7 2.0 TDI
- Мазда 3 2.2 D
- Форд фокус 2.0
Освен овие, би ги разгледал и Инсигниа, Октавија, Јети , и евентуално да видам што понуда би дале за Ауди а3 (иако сум прилично сигурен дека и да го зболемам буџетот за малку, пак ќе биде празна внатре, но вреди да се провери)
Пак ќе кажам, фала ви за сите коментари до сега и отворен сум за сите следни совети и предлози, впрочем, затоа и ја отворив темава.  :)
Поздрав
На прав пат си. Од овие нема утка.

@Deni На каталогот за инсигнијата што ја постира гледам дека цената му е 23 223 за средно ниво на опрема, сигурно би требало да доплатам за хенон така што цената би била уште поголема.
Валда би имало некој попуст во салон, така да ќе видиме која цена би дошла на крај.
Сликата што ја постира од внатрешноста на инсигнијата мислам дека ќе треба да потрошам мнооогу повеќе од мојот буџет за да ја имам во живо  :) бидеќи на неа го има тој интерлинк 700 системот со најголемиот екран и 8 инчниот екран кај брзинометарот, што ги нема во стандардна опрема со никој пакет на опрема. Да се добива вака слично за мојот буџет, друг ќе биде муабетот  :), но ќе ја проверам во салон во секој случај.

Едно е каталог, друго е во живо. Обиди се да направиш муабет добар, ако не бидне - никому ништо.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 19 Февруари 2014, 09:55:58 am »
Не те ареса Peugeot 308 а? :)
Моја грешка, ќе го допишам на листата бидеќи планирам да ја видам и неа :).
Единствено што не ми се свиѓа кај неа е дизајн филозофијата внатре која што е врзана околу големиот екран на допир, и се оди преку него. Дури и климата треба да се подесува преку него, читав во еден странски форум дека некогаш софтверот знаел да не биде толку брз, што го нервирало сопственикот. Истата замерка ја споменаја и во некои тестови на јутуб.
Но нормално дека ќе ја видам во салон, пред да донесам одлука.