Автор Тема: Нови Евротаблички  (Прочитано 111044 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Нови Евротаблички
« Одговори #795 на: 18 Мај 2023, 10:49:34 am »
Добро, јас вадев на почеток на Јануари, баш среде празници. Жив човек немаше. :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #796 на: 18 Мај 2023, 11:07:24 am »
Аууу браво, тоа е ептен брзо, сопругата што закажуваше за ЛК за мајка и, термин средина на јуни и дадоа
Онлине закажи си,беко нема гужва...и стариот пасош си останува за тебе

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2213
« Одговори #797 на: 18 Мај 2023, 18:23:41 pm »
Додека сме на тема документи - возачката книшка е за во ѓубре?

Ми стои во тоа книжулето со сообраќајната и возачката дозвола, не знам дали џабе ми стои...

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #798 на: 18 Мај 2023, 18:40:58 pm »
Pali ja slobodno 😁

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #799 на: 18 Мај 2023, 22:46:11 pm »
Мене ми наплатија и за книшка, сеа треба слика да носам на подигање возачка...

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
    • MVP Ring
« Одговори #800 на: 18 Септември 2023, 10:20:26 am »
Во правилникот за регистарските таблици нема нотирано дека треба да се променат и старите таблици со 3 бројки. Промената се однесува на новите кои имаат код МК. Уште се дискутира и се бара решение иако голем број граѓани извадија нови со НМК и дадоа пари. Сега се шпекулира дека репението ќе биде со лепенка....
Регистрирал некој кола со старите таблици? Инсистирале на промена?

Сеуште не најдов прецизен дали треба овие таблици да се сменат. Јас сум за регистрација дури во јануари.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #801 на: 18 Септември 2023, 12:30:39 pm »
Јас регистрирав во петокот и ми кажаа дека по ново нема да треба да се менуваат таблиците, само ќе давале НМК налепници и за нив.

Каде ќе се ставаат и како ќе изгледаат налепниците немаат појма :D
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #802 на: 18 Септември 2023, 13:02:47 pm »
Никаде нема да се ставаат, нормално. :D

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #803 на: 18 Септември 2023, 14:12:07 pm »
Ја не ги разбирам тие што лепат нмк

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #804 на: 18 Септември 2023, 15:25:58 pm »
Менување на старите таблички без НМК делот (стариот тип) е глупост што може само во Македонија да помине.
Насекаде во Европа постари возила имаат стар тип таблички (без ознака за држава) и во тој случај ако патуваат надвор од матичната држава треба да имаат дополнителна лепенка на возилото со кодот од матичната држава. (според Geneva Convention on Road Traffic (1949) and Vienna Convention on Road Traffic (1968))

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #805 на: 18 Септември 2023, 17:05:59 pm »
Kolku so znam samo tie novite so MK ke se menjaat vo NMK so lepenka a starite bez nishto nema da se menjaat

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #806 на: 18 Септември 2023, 17:11:27 pm »
Менување на старите таблички без НМК делот (стариот тип) е глупост што може само во Македонија да помине.
Насекаде во Европа постари возила имаат стар тип таблички (без ознака за држава) и во тој случај ако патуваат надвор од матичната држава треба да имаат дополнителна лепенка на возилото со кодот од матичната држава. (според Geneva Convention on Road Traffic (1949) and Vienna Convention on Road Traffic (1968))

Речиси секаде се менуваат ако ти наложат.

Само Британија, Шведска мислам ги имаат истите. Другите сите ги променаа. Старите таблички нема да ви важат и државата има право да ги смени.

Е сеа можеме да се натегаме кој треба да го плати тоа, ама тоа е веќе друг муабет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #807 на: 18 Септември 2023, 18:30:50 pm »
 Низ Германија има шо возат со стари таблички.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #808 на: 18 Септември 2023, 18:49:40 pm »

Речиси секаде се менуваат ако ти наложат.

Само Британија, Шведска мислам ги имаат истите. Другите сите ги променаа. Старите таблички нема да ви важат и државата има право да ги смени.

Е сеа можеме да се натегаме кој треба да го плати тоа, ама тоа е веќе друг муабет.

Веројатно од другите држави не си видел бидејќи ретко се возат постари возила регистрирани во пред-ЕУ период. Ете мечето потврди и за Германија, знам дека и во Италија исто сеуште има. Исто така како секоја нормална држава, дозволуваат користење и на таблички стари по 60 години за олдтајмери кои се надвор од секаков стандард.

Грција ене кај е, врие возила со стари таблички. Хрватска, Словенија исто.

Инаку поради неинформираноста на техничките прегледи и полицијата, на дедоми му наложија да ги смени таблиците стар формат издадени 1993 со нови НМК. 85 години има, па лесно им поминало...

« Последно менување: 18 Септември 2023, 18:57:36 pm DimitarMK »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #809 на: 18 Септември 2023, 19:10:00 pm »
Дообра фијатка!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.