Автор Тема: Нови Евротаблички  (Прочитано 122831 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Нови Евротаблички
« Одговори #540 на: 17 Јуни 2019, 08:28:19 am »
Damn, си ја сакам мојата 5411 таблица :(
Сеа ќе барам 0159 ;D

SK-1750-TB
;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #541 на: 17 Јуни 2019, 08:46:35 am »
Да имаше Арачиново таблици, ќе беше уште појако.

;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #542 на: 17 Јуни 2019, 09:24:53 am »
У Арачиново нема технички прегледи, он таблици ќе барал...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #543 на: 17 Јуни 2019, 15:09:10 pm »
Damn, си ја сакам мојата 5411 таблица :(
Сеа ќе барам 0159 ;D

SK-1750-TB
;D

Тие за 4C-то ќе ги чувам ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
« Одговори #544 на: 17 Јуни 2019, 16:06:20 pm »
@Simo - Carrier159 што разбравме, ќе треба ли да менуваме таблици :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #545 на: 17 Јуни 2019, 16:08:27 pm »
@Simo - Carrier159 што разбравме, ќе треба ли да менуваме таблици :)
Мене ни налепничиња НМК не ми дадооа. Ме осетија од која партија сум, и решија да ме остаат со патриотски таблици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #546 на: 17 Јуни 2019, 16:19:48 pm »
Новите таблици кои што имаат МК во долниот лев ќош, ќе може да се користат со соодветна лепенка NMK. Овие таблички не треба да се менуваат се додека сопстевникот не реши да ги менува или до 2024 кога ќе мора да се заменат со нови.

Старите таблици кои што имаат формат SK-XXX-YY ќе мора да се заменат на следната регистрација на возлото.

Лепењето лепенка NMK врз средниот црвен дел на овие таблици каде што стои црвеното правиаголниче со буквите од табличката или лавчето е непотребно затоа што на таблиците нема национални ознаки кои го содржат зборот MK.
Е, сега ептен ако ти се погодила таблицата, последните букви да се МК и отидеш во Грција, може да кркаш шајка по хауба или аутолак по каросерија.

Ова е сублимат на информациите што ги имам досега и не гарантирам за веродостојноста со 100%, но би ги земал како релевантни со голема доза на доверливост.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #547 на: 17 Јуни 2019, 16:38:34 pm »
Новите таблици кои што имаат МК во долниот лев ќош, ќе може да се користат со соодветна лепенка NMK. Овие таблички не треба да се менуваат се додека сопстевникот не реши да ги менува или до 2024 кога ќе мора да се заменат со нови.

Старите таблици кои што имаат формат SK-XXX-YY ќе мора да се заменат на следната регистрација на возлото.

Лепењето лепенка NMK врз средниот црвен дел на овие таблици каде што стои црвеното правиаголниче со буквите од табличката или лавчето е непотребно затоа што на таблиците нема национални ознаки кои го содржат зборот MK.
Е, сега ептен ако ти се погодила таблицата, последните букви да се МК и отидеш во Грција, може да кркаш шајка по хауба или аутолак по каросерија.

Ова е сублимат на информациите што ги имам досега и не гарантирам за веродостојноста со 100%, но би ги земал како релевантни со голема доза на доверливост.

Во соопштението на МВР не е конкретно наведено за тие таблички, (не дека не можи да е така, ама во официјалното соопштение нема такво нешто, то ест наведено е како и за останатите таблици дека треба да се заменат до 2014):

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #548 на: 17 Јуни 2019, 17:45:18 pm »
Јас мислам дека таблици нема да се менуваат ако несакаш, само од денес на новите таблици наместо мл ќе има нмк. Старите со по три бројки нема да се менуваат, а на новиве само лепенки ќе ставаме, ко пред многу години место рм букви што лепевме.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #549 на: 29 Август 2019, 15:53:18 pm »
Јас мислам дека таблици нема да се менуваат ако несакаш, само од денес на новите таблици наместо мл ќе има нмк. Старите со по три бројки нема да се менуваат, а на новиве само лепенки ќе ставаме, ко пред многу години место рм букви што лепевме.
Стаив плав изолир трака над тоа мк у фурам ни џандари ни грција никој ништо

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #550 на: 03 Февруари 2023, 13:27:13 pm »
Dali ke mora da se menuvaat i tablickite sro se pred 2011ta sto se so 3 brojki?
Ima nekoj info?

Na niv nema nikakva oznaka MK.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #551 на: 03 Февруари 2023, 13:30:38 pm »
Дали знае некој ако имаме МК таблички дали може да се побараат да бидат со истиот број NMK таблички!?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #552 на: 03 Февруари 2023, 13:39:24 pm »
Мене не ми е јасно кој к%р ќе ме знае дека не ми се менати, години возам со НМК налепница над таблицата, ништо не се познава.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #553 на: 03 Февруари 2023, 13:56:38 pm »
Мене не ми е јасно кој к%р ќе ме знае дека не ми се менати, години возам со НМК налепница над таблицата, ништо не се познава.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Исто.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #554 на: 03 Февруари 2023, 14:11:51 pm »
Не ја сфаќам потребата да се менува таблица, кога даваа лепенки NMK. Во ниту еден документ не фигурира MK или NMK дека стои на таблицата.

Белки не се толку пафнати да те тераат таблица да смениш.

На времето само лепенки ставаа на РМ кога менувавме.