Автор Тема: Нови Евротаблички  (Прочитано 122306 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Нови Евротаблички
« Одговори #120 на: 23 Октомври 2011, 16:53:22 pm »
мене сеуште не ми е јасен деталот со буквите на кирилица во црвеното поле, за кој к.. е тоа потребно нели можеше таму да се стави амблемот на градовите или било што друго

Несфатливо и за мене.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #121 на: 23 Октомври 2011, 16:56:07 pm »
Нашиве стварно не знаат ништо да напраат тоа е едно чудо. Ае да му е.ам матер, мене да ми ја дадат пообра ќе ја направам, а што енајбитно имаат целосна слобода.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #122 на: 23 Октомври 2011, 19:36:34 pm »
Не него нашиве ги комплицираат таблиците... место за пример да ги земат Српските таблици... сами се криви...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #123 на: 23 Октомври 2011, 21:37:02 pm »
Не него нашиве ги комплицираат таблиците... место за пример да ги земат Српските таблици... сами се криви...

Све само српските не. Имаат испомешано букви ч,ш со x,y и не можат sms да пратат за паркирање.
Зини да ти кажу.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #124 на: 23 Октомври 2011, 22:15:18 pm »
мене сеуште не ми е јасен деталот со буквите на кирилица во црвеното поле, за кој к.. е тоа потребно нели можеше таму да се стави амблемот на градовите или било што друго
А зошто мислиш дека е глупо зошто има напишано на кирилица? Па нели нашата азбука е со кирилично писмо? Треба да се знае кои се и што сме и според мене е глупо што и целата табличка не е на кирилица бидејќи во сите земји таблиците се на азбука која земјата ја користи како официјална на пр. Хрватска, Бугарија, Русија, Грција и др

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #125 на: 23 Октомври 2011, 22:33:12 pm »
Грците немаат таблици на грчки - порано имаа, сега користат само латинични букви.

И Русите немаат на кирилица колку што знам.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #126 на: 23 Октомври 2011, 22:43:44 pm »
Русите немаат таблици на кирилица ама ги користат само буквите на латиница кои што се совпаѓаат со кирилица. Ист е случајот и кај Бугарите.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #127 на: 23 Октомври 2011, 23:40:07 pm »
А зошто мислиш дека е глупо зошто има напишано на кирилица? Па нели нашата азбука е со кирилично писмо? Треба да се знае кои се и што сме и според мене е глупо што и целата табличка не е на кирилица бидејќи во сите земји таблиците се на азбука која земјата ја користи како официјална на пр. Хрватска, Бугарија, Русија, Грција и др

ако треба кирилица, нека ја направат цела тоа таму што не личи на ништо нема никакво значење. Ако таа кирилица таму треба да ни го одреди нас идентитетот тешко нас

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #128 на: 23 Октомври 2011, 23:54:47 pm »
Тука треба да стои грбот на РМ !

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #129 на: 23 Октомври 2011, 23:57:31 pm »

ако треба кирилица, нека ја направат цела тоа таму што не личи на ништо нема никакво значење. Ако таа кирилица таму треба да ни го одреди нас идентитетот тешко нас
Не зборев јас за идентитетот туку зборам дека треба да си го цениме она шо го имаме.
Русите на пример немаат ни една реклама ни едно лого напишано на латиница, затоа и ги ценам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #130 на: 24 Октомври 2011, 00:39:15 am »
Таблициве „попија“ на уставен суд, бидејќи како службен документ беа напишани на немакедонско писмо, па компромисното решение беше наместо местото за недонесениот во тоа време грб, (стоеше венец со во средина Р.М. напишано, жолт на цврена позадина), се ставија кириличните букви што се користат на таблиците.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #131 на: 24 Октомври 2011, 11:36:08 am »
Ако дадат за Кичево нови таблици,ке мора да се купат :(
Навистина е глупо под Охрид што сме
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #132 на: 24 Октомври 2011, 11:39:02 am »

Зашто бе, кога ќе идете у Охрид нема да ви ги гребат колите, ќе мислат нивни сте ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #133 на: 24 Октомври 2011, 11:53:53 am »

Зашто бе, кога ќе идете у Охрид нема да ви ги гребат колите, ќе мислат нивни сте ;D

абе и вака ги знаат по буквите :D :D :D нема бегање од гребење :D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #134 на: 24 Октомври 2011, 13:17:27 pm »

A последните букви за идентификација
???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)