Автор Тема: мислење за opel antara!!!  (Прочитано 28814 пати)

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
мислење за opel antara!!!
« на: 10 Февруари 2014, 21:48:26 pm »
вака сега ми требаат совети :)
се решив да ја продавам зафирата т.е да направам старо за ново . да ја дадам зафирата и да земам антара со моја доплата.
се решив на ова зошто мислам дека ако сега не ја продадам после ке ми изгуби цена многу и нема да ми се исплати да ја дадам.

па вака прво што мислите колку реално можам да ја продадам зафирата? купена е од аутомакедонија 06/2011 година 1.6 мотор со 116кс enjoy опрема до сега има поминато 55000км
антарата ја гледав со 2.2мотор 163кс дизел
зафирата ја оставив денеска во аутомакедонија за проценка па утре сабјле ке одам да видам колку ке ја проценат

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: мислење за opel antara!!!
« Одговори #1 на: 10 Февруари 2014, 21:55:11 pm »
Јас би ти препорачал шииииироко да ја заобиколиш Антарата.

Смени ја Зафирата за нова Зафира ако веќе ти треба поголемка кола. Или види Астра караван. Антарата е жали-боже.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #2 на: 10 Февруари 2014, 22:01:59 pm »
гледав и за новата зафира ама многу ми е скапа 24000евра никако не ми испага рачуницата.
а астрата караван многу ми се свига ама некако не ми се купува сега помала кола од зафирата , не дека антарата е поголема ама барем е повисока и колку толку можам на планина да се качам а ја добивам многу евтино скоро исто како астрата што би ја земал
евентуално размислував да би нашол нешто половно со мала километража ама незнам што

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3 на: 10 Февруари 2014, 22:13:50 pm »
Има 4х4 антарата?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4 на: 10 Февруари 2014, 22:24:34 pm »
Која цена ја имаш за Антарата? околу 17?
А да пробаш да ја огласиш зафирата? Повеќе парички ќе извадип, овие од салониве и нивните проценки се смешни.
И ја би ја заобиколил Антарата. На која планина планираш да ја качуваш? Ако мислиш некакви офроуд способности, се лажеш. Таа Антара нема никакви оф роуд способности, не ни барај од кола 2вд. Изгледот не би го коментирал, тука вкусови се у прашање.
Али возните својства и квалитетот баш сакам да ги прокоментирам.
Прво внатре. Значи Иако на слика знае да делува ок внатре, верувај големо разочарување. Користени се пре пре пре ефтини пластики кои е смешно да се стават во кола. Ајде, во секоја кола се ставаат потврди пластики на вратите ок се штеди, ама еј, ова бе не е хумано што се дешава во антарата. Класниот нека ја постира сликата од воланот, неможам да ја најдам. Централната конзола крцка после една ипол година. Мислам срамота. Седиштата исто не се најудобните во кои ќе седнеш.
Возни својства.
Низ град само голема непрегледна кола, на пат неспособна. Не дека нема да отидеш до негде со неа, ама како ќе отидеш е прашањето. Ја знам дека SUV-ја се големи дека кај нив не се бараат некој возни својства и слично, ама ова не нуди ништо. Над 140 е бучна, неподносливо бучна. Веќе над тие брзини е опасна. Ама сериозен сум со ова последново. По неспретна кола ја не сум возел до сега. Искрено!
Најдобро би било да ја заобиколиш Антарата и да одиш на ете некој караван или смени го и брендот, побарај друго нешто :) Нека не те лаже цената колку и да е примамлива...
Значи Хјундаи ИХ35 и Киа Спортаж се КОЛИ за ова Антарата :D Мислам дека се е кажано...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5 на: 10 Февруари 2014, 22:34:51 pm »
Земи Астра, изборот е јасен.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6 на: 10 Февруари 2014, 23:07:05 pm »
I jas imam slusnato slicno iskustvo od poznavac na koli posle test na istata.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #7 на: 10 Февруари 2014, 23:08:34 pm »
Исто ти се фаќа и така и така губиш пари, ако за тоа да ја продадеш, верувај дека подобро ти е да си ја извозиш како што треба, па после да ја шитнеш зафирата... Ако гледаме реално, ќе ја продаваш ти ама ретко кој ја цени вистински колата, така да вака може и повеќе и губиш... Па ќе ти извадат филмови, удрена, фарбана итн. Ова е само мој совет , зашто да си даваш златно количе, ако ти е само за да не и падне цената правиш грешка, според мене... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #8 на: 10 Февруари 2014, 23:19:21 pm »
Zimaj antarata, ili eventualno captiva, dokolku mozes da izvleces, vo sekoj slucaj dzip si e dzip (pa makar bil i 2Wd ), ako nisto drugo pobezbeden si so nego, povisoko se vozis, i barem znaes deka nema da ti zakaci na prviot trotoar ;D ;D ;D

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #9 на: 10 Февруари 2014, 23:23:47 pm »
Како што гледам на сликата кај тебе, ти ја имаш постарата зафира, односно зафира Ц... Кажи ми колку пари ја купи колата, ако не е тајна, а прашувам за да ти кажам колку ќе изгубиш и зашто толку ќе изгубиш... А иначе ако сакаш да земаш џип, подобра опција ти е Шевролет Каптива, имам слушнато многу убави зборови за неа... :)
;D ;D ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #10 на: 10 Февруари 2014, 23:26:26 pm »
Лелеееј на кој уневерзум си слушнал убави зборови за Каптива ???

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #11 на: 10 Февруари 2014, 23:29:16 pm »
Busav oti taka zboruvas, vujko mi ima Chevrolet Captiva 2.0 dizel, so 150ks, od 2008 godina, do sega ima pominato 110 000km, so full oprema, ja kupi nova 26 500eur, kolata e avion vo voznja, a bogami kaj nego i na izgled, bidejki ima 18' bandazi, i red drugi raboti da ne nabrojuvam sega, do sega nemal nikakva maka, edinstveno si kazuva ( se zali ) deka potrosuvackata pod 10.5L nafta na 100km ne mu paga, pa so saka neka i pravi ;D ;D ;D

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #12 на: 10 Февруари 2014, 23:30:37 pm »
Лелеееј на кој уневерзум си слушнал убави зборови за Каптива ???

Па имам правено муабет со еден близок пријател на кој татко му има доста парички и имаат опел антара, каптива и уште неколку возилца... Лично кажува дека е супер каптивата, он има 2.0 цдти, а зашто да лаже кога може да си ја смени во секое време, кога ќе му текне едноставно... :)
;D ;D ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #13 на: 10 Февруари 2014, 23:33:37 pm »
Каптивата и Антарата би биле добри кога сао они би постоеле на пазарот. За нив треба да се отвори сосема нова категорија на возила, во која едната ќе биде ДОБРА :S Ве молам, пред да има повеќе коментари од овој тип, препорачливо е секој да влезе во кола која заслужува да се нарече SUV. Значи кога ги ставам и Хјундаи и Киа пред овие две, стварно не е на арно работата.
Инаку да Антарата е на пример 5пати подобра од Фичо*

*Се зема в предвид обично, старо фичо. Не како на Пецони или Мак1!!!

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #14 на: 10 Февруари 2014, 23:43:36 pm »
Каптивата и Антарата би биле добри кога сао они би постоеле на пазарот. За нив треба да се отвори сосема нова категорија на возила, во која едната ќе биде ДОБРА :S Ве молам, пред да има повеќе коментари од овој тип, препорачливо е секој да влезе во кола која заслужува да се нарече SUV. Значи кога ги ставам и Хјундаи и Киа пред овие две, стварно не е на арно работата.
Инаку да Антарата е на пример 5пати подобра од Фичо*

*Се зема в предвид обично, старо фичо. Не како на Пецони или Мак1!!!

Правам муабет дека не е лоша Каптивата, а не реков јас авион е или најдобра е, а иначе имам влезено во повеќе добри СУВ-ови па затоа коментирам, башка пола Македонија не мисли дека е лоша... :) Кога ќе видиш од една страна денеска сите производители на автомобили си имаат по неколку СУВ-ови, а се знаело порано Jeep, Land Rover, SsangYong, Mitsubishi (Pajero) тие биле добри џипчиња да ги кажеме, а денес се е бучкуруш... ;D Иначе колку пари толку музика што да кажам повеќе, ај да не ја полниме темава со непотребни глупости... :)
;D ;D ;D