Автор Тема: мислење за opel antara!!!  (Прочитано 28796 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: мислење за opel antara!!!
« Одговори #15 на: 10 Февруари 2014, 23:57:20 pm »
Се обраќав на сите :) нема везе. сакав да кажам дека Антарата у никој случај не е ЏИП! :)
И да пола Македонија НЕ мисли дека е лоша, мисли дека е ЕФТИНА и ГОЛЕМА КОЛА. :)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #16 на: 11 Февруари 2014, 00:03:39 am »
Се обраќав на сите :) нема везе. сакав да кажам дека Антарата у никој случај не е ЏИП! :)
И да пола Македонија НЕ мисли дека е лоша, мисли дека е ЕФТИНА и ГОЛЕМА КОЛА. :)

Ок, без навреди... ;D А тоа е тоа, што реков колку пари толку музика... Сега моментално Антарата е на промоција нели од опел, за 16.000 евра па и уште нешто ќе им спуштат за во кеш и живи среќни луѓево, ќе возат "џип" за евтини пари... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #17 на: 11 Февруари 2014, 00:23:22 am »
За 16 000 евра ќе купам кола бре!

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг: Re: мислење за opel antara!!!
« Одговори #18 на: 11 Февруари 2014, 00:47:23 am »
16 bona e pristojna suma koja moze dobro da se iskoristi namesto da se kupuva nekoj mutant na metro.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #19 на: 11 Февруари 2014, 09:06:28 am »
abe antarata ima 4x4 ama mene ne mi znaci toj pogon zosto sam se uklucuva koga ima potreba i toa ne mi prai nekakva razlika ali bolje e sekako ama nisto posebno baska losi iskustva imam so takov 4x4 pogon.
zafirata mi e top ama premnogu trosi do sega za 55000 pominati imam staveno 5700litri benzin  :-\ :-\ :-\
a iskraeno zafirata ja zemav mnogu evtino bese na lager neznam kolku vreme se iskecnkavme i ja zemav za 14400evra .
a mislam deka antarata mozam poveke da ja prodadam posle otkolku zafirata prvo zosto ke bide dizel.
do sega uspeav da izvadam cena od 18500 dizel 4x4 i 16700 dizzel 2wd zboram za base opremenost so plus nekoj sitici ako kozen volan greaci na ssedista metalik boja
a ne mi treba mene za terenski sposobnosti za toa go imame doma pajeroto na tatkomi.
a bidejki se preseliv sega vo sonje i do doma nemam asfalt  gi iskrsiv kolite , mi treba nesto malce barem povisoko od zafirata i deka e celo vreme ugornica do doma na sekoj 2 dena preku sila stavam 1000 gorivo nemozam veke u minus otidov totalno.
a za luksuz nisto ne mi treba ne mi e ni bitno osven el.prozori i klima drugo nisto ne mi ni treba
bitno e deka budzetot e max do 20000 evra za dizel vozilo sto ke bide dovolno golemo sea nemora tolku kako zafirata

e sega ova mi fati oko mnogu ama nekako 2007 godina  ??? ??? ???
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1329242-Volvo-XC-70--185-hp--D5-AWD-Summum--07

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20 на: 11 Февруари 2014, 09:11:42 am »
Чим такви ти се потребите Зимај ја Антарата 4х4 дизел пошто за тие пари нема да најдеш друго слично ново возило.
Иначе Мицубиши L200 исто во Соње со 2,4 дизел троши над 10 литра нафта, ама одлично се снаоѓа по тоа камењиштата.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 11 Февруари 2014, 09:13:06 am »
Чим такви ти се потребите Зимај ја Антарата 4х4 дизел пошто за тие пари нема да најдеш друго слично ново возило.
Иначе Мицубиши L200 исто во Соње со 2,4 дизел троши над 10 литра нафта, ама одлично се снаоѓа по тоа камењиштата.

Знам знам како се снаоѓа има таткоми службен таков за терен е ѕвер ама не тргај на пат со него

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #22 на: 11 Февруари 2014, 09:28:54 am »
Јас по камењата влечкав закачена за него цистерна со вода, мислам дека 2,5 тона беше цистерната.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 11 Февруари 2014, 09:33:21 am »
abe monstrum e toa mitsubishi definitivno a i ne trosi mnogu samo mnogu e loso za dolg pat

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #24 на: 11 Февруари 2014, 09:41:36 am »
Мицубиши ASX 1.8 дизел?

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 11 Февруари 2014, 09:44:13 am »
22000evra mnoguu e nekako i mnogu e malecokk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 11 Февруари 2014, 09:46:15 am »
Друже, ти си знаеш кои ти се потребите. Јас Антарата не би ја препорачал на никого. Да, евтина е, ама има причина зошто е толку евтина.

Ти си знаеш. Ако толку ги прави мерак, земи ја, ама немој после да се каеш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #27 на: 11 Февруари 2014, 09:54:31 am »
Prvo slikovito da ti go objasnam mislenjeto na forumov za Antara.

do sega uspeav da izvadam cena od 18500 dizel 4x4 i 16700 dizzel 2wd zboram za base opremenost so plus nekoj sitici ako kozen volan greaci na ssedista metalik boja
a ne mi treba mene za terenski sposobnosti za toa go imame doma pajeroto na tatkomi.
a bidejki se preseliv sega vo sonje i do doma nemam asfalt  gi iskrsiv kolite , mi treba nesto malce barem povisoko od zafirata i deka e celo vreme ugornica do doma na sekoj 2 dena preku sila stavam 1000 gorivo nemozam veke u minus otidov totalno.
a za luksuz nisto ne mi treba ne mi e ni bitno osven el.prozori i klima drugo nisto ne mi ni treba
bitno e deka budzetot e max do 20000 evra za dizel vozilo sto ke bide dovolno golemo sea nemora tolku kako zafirata

Vtoro..otkoga go procitav ova, zakluciv deka :

1.Astra karavan ne ti vrsi rabota bidejki nemas asfaltiran pat do doma.
2.Za ugornicata nakaj Sonje ti treba definivno dizel.
3.Ne se potresuvas mnogu po luksuz, oprema i kvalitet na plastika..(jbg..plastika ima i vo Mercedes ML ali izgleda na taa plastika malku poveke i baele).
4.Voziloto ( na metar) treba da e pogolemo od Zafira.
5.Imas soliden budzet od 20.000 evra kade treba ubavo da gi razgledas i drugite opcii koi gi zadovoluvaat tvoite baranja : SUV, pogolem od Zafira, dizel, so zadovolitelno nivo na oprema.

Ke gi zamolam forumdziite vo interes na temava da se koncentriraat na 5tata tocka i da vidam sto ke ponudat...

Vo sprotivno, ja vikam kupi si ja i ich da ne ti chue bidejki dodeka  "ekspertite" plukaat po nea na testovi, sopstvenicite si se sosema zadovolni od ponudenoto za parite. ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #28 на: 11 Февруари 2014, 10:14:06 am »
Subaru Forester, 2.0 бензин, 11.000 км. 13.000 евра, за 12.500 ќе го земе без проблем. На тоа монтирање плин, и дим да ме њама (имаме член на форумов што без никаков проблем си пичи Форестер на плин).

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=248124

Алтернатива за ново - Skoda Yeti со 2.0 TDI CR се зема за под 20.000 евра со задоволително ниво на опрема. Ќе го добие истиот простор во внатрешноста, во помал и попрактичен надворешен пакет. Колку за споредба, Зафира има 645 литри, Јетито има 416 литра, Антарата има 370.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #29 на: 11 Февруари 2014, 10:19:49 am »
Има и Витари за 11-13к.