Prvo slikovito da ti go objasnam mislenjeto na forumov za Antara.

do sega uspeav da izvadam cena od 18500 dizel 4x4 i 16700 dizzel 2wd zboram za base opremenost so plus nekoj sitici ako kozen volan greaci na ssedista metalik boja
a ne mi treba mene za terenski sposobnosti za toa go imame doma pajeroto na tatkomi.
a bidejki se preseliv sega vo sonje i do doma nemam asfalt gi iskrsiv kolite , mi treba nesto malce barem povisoko od zafirata i deka e celo vreme ugornica do doma na sekoj 2 dena preku sila stavam 1000 gorivo nemozam veke u minus otidov totalno.
a za luksuz nisto ne mi treba ne mi e ni bitno osven el.prozori i klima drugo nisto ne mi ni treba
bitno e deka budzetot e max do 20000 evra za dizel vozilo sto ke bide dovolno golemo sea nemora tolku kako zafirata
Vtoro..otkoga go procitav ova, zakluciv deka :
1.Astra karavan ne ti vrsi rabota bidejki nemas asfaltiran pat do doma.
2.Za ugornicata nakaj Sonje ti treba definivno dizel.
3.Ne se potresuvas mnogu po luksuz, oprema i kvalitet na plastika..(jbg..plastika ima i vo Mercedes ML ali izgleda na taa plastika malku poveke i baele).
4.Voziloto ( na metar) treba da e pogolemo od Zafira.
5.Imas soliden budzet od 20.000 evra kade treba ubavo da gi razgledas i drugite opcii koi gi zadovoluvaat tvoite baranja : SUV, pogolem od Zafira, dizel, so zadovolitelno nivo na oprema.
Ke gi zamolam forumdziite vo interes na temava da se koncentriraat na 5tata tocka i da vidam sto ke ponudat...
Vo sprotivno, ja vikam kupi si ja i ich da ne ti chue bidejki dodeka "ekspertite" plukaat po nea na testovi, sopstvenicite si se sosema zadovolni od ponudenoto za parite.