А кој уопште спомна Субару, па да почињаш да припаѓаш тука?
Ти спомна импотентни кросовери. Јас ти пратив линк дека си грешка.
Форестеров колку кошта незнам, мислам дека кај нас од новите се донесени само 2.0 атмосферци.
Ако ти сметаш дека Субару Форестер, со еден од најдобрите (ако не и најдобар) погони на сите тркала би се класифицирал како "импотентен", онда не би знаел како да ти помогнам.
Да појаснам... "Импотентен" кросовер би бил, било кој од хечбециве на штикли, со погон само на предните тркала и неадекватен мотор.
@Vele Mene se mi e jasno,mnogu fino znam deka nudi najmnogu za parite,so zadovolstvo bi ja poseduval bidejki ama ic ne patam od brend sindrom,arno ama skodata vo mnogu navrati pocna da se sporeduva i da se velici vo drustvo na premium brendovi sto mislam deka e preterano.
Da se razbereme nemam nisto protiv skoda,i da ja bi odbral karavan pred krosover bidejki nemam nikakva potreba od krosover,ama toa ne mi dava za pravo da gi osuduvam milionite luge sto se odlucile za istoto i toa da go poistovetuvam so goleminata na poloviot organ:)
Ја не би ја споредил со премиум, пошто нема поента. Далеку е Шкода од премиум.
Затоа ја споредив со кросовер кој чини мање-више исто пари, кој е најпродаван во Европа (во својата "класа") и кој според мене не нуди ништо, ама баш ништо повеќе од Шкодата со која го споредувам.