Автор Тема: Ferrari  (Прочитано 304024 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Ferrari
« Одговори #1620 на: 18 Септември 2018, 15:07:59 pm »
Се наљути сеа :D

@velestrumf барем јас колку што знам Ферари не е дел од ВАГ? Па ете срипав пак.

Така да не ти држи вода логиката. Јас делам мои искуства со ваг зошто поседувам такво возило исто како што во минатото сум поседувал рено на пример. И за едните и за другите ќе кажувам добри и лоши страни. Ако ваг е подобар од рено тогаш тоа мене неможе да ме направи како бранител на ваг, не сум ја крив што прават подобар продукт.

Ама вакво идење во бескрајност со плукање со крајна цел да се оправда нечиј избор не разбирам и неможам никогаш разберам. Нема никогаш да разберам слепа верност во бренд особено од конфекциски карактер за обичен народ како ваг, опел, ситроен итн. Ако ви се зборува за ферари, меркларен, доџ вајпер и такви некои други разбирам да си верен, да следиш новости во врска со тоа ама да не биде тоа плукање на сметка на други, едноставно нема смисла.

Тука сме нели сите љубители на автомобилизмот? Ако е така однак онакви коментари од стилот ферари не е квалитетен зошто кругчето за вентилација нечини не треба да се толерираат.

Тројцата застанете во редица и не ја преминувајте жутата линија.

Од све што се изначитав едино сакам @vlatko.klp  да ме просветли зашто сакам американ масл и да се одлучи дали сум дете со лузерски менталитет или лузер  со детски менталитет.

Или па можеби глупи сме ние на форумов и не ја знаеме вистинската причина зошто величиш американски масл карс и опел а другите ти се испод част? Мене ова ми е детско однесување, јас лично не ја сфаќам поентата да си толку емоционално врзан за еден бренд и единствен начин да го одбраниш е плукајќи кон други. Тоа се вика лузерски менталитет.

Мислам дај порасни малце досадно е цело време истите муабети се вртат, белким тука на форумов сите ние возиме ферари, корвети и опел астри.

Другото е веч виџено и не вреди да се реплицира.

@Stratro
Ставај новости, слики и слични работи за масл карс во тема отворена за тоа, како што и правиш до сега. Ама незнам поради која причина, постираш вакви клипчиња како ферариво на пример. И ок во ред е тоа, се до моментот кога мешаш корвета во муабетот во многу глуп контекст
Цитат
Зборете ми за премиум материјали во Ферари и за пластиките во Коревета.

Значи никој овде не е против твојот избор или љубов према масл карс. Ама зошто имаш причина да воопшто да спомнеш корвета а постираш клипче како ферари нечини? Целта каква ти е? Сите што возат ферари се глупи или што? Ферари нечини поради кругчето што се кине? Не смее да се дозволи тоа од скап автомобил?

Значи премиум, дури и во 3 милиони евра автомобил:

- не значи квалитет.
- не значи трајност.
- не значи доверливост и провереност.

Фала на инфо и со среќа да си ги возите Фераријата по дома.
Посебно извинување за оние кои имаат Енцо.

Јас уште чекам одговор од @vlatko.klp , после кој ќе треба дебело да образложи за сопствениот замислен и реален избор на автомобил во животот, поготово што во дискусијава изрипа непоканет, во услови  никој не го спомна/нападна неговиот омилен бренд, возило или сегмент, а уште помалку она што го тркала секој ден.
Уште да делевме покани за влегување во дискусија на форумов...не ме јеби. Или ако симо е портпарол на темава па ние другиве сме тука да читаме и ќутиме.
« Последно менување: 18 Септември 2018, 15:16:44 pm vlatko.klp »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1621 на: 18 Септември 2018, 15:10:37 pm »
Ferrari-во не е премиум. Некаде нешто промашуваш Стратро. Ferrari-во е hypercar.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1622 на: 18 Септември 2018, 15:35:42 pm »
@vlatko.klp  две работи:

1. Проблемот е што не знаеш дека години уназад ( пред ти воопшто да се учлениш), кога C6 ZR1 рушеше рекорди на Нордшлајфе а кошташе  третина од Ферари 458 кое патеше од самозапалување ( гуглај),  едини аргумент беше премиум квалитетот на ентериерот наспроти пластиките во Корветата....нешто што мене лично никогаш не ми држело вода (поготово ако не е трајно и квалитетно, туку само фино на допир едвај во првите 10.000 км).

2.Одговор и покрај огромниот текст, не добив. Ај можеби во друга прилика или тема..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1623 на: 18 Септември 2018, 15:46:06 pm »
Ја би 458 пред било кој масл кар, па сеедно дали било поспоро, со помалку издржлива внатрешност, поспоро на некоја стаза.

Доволна причина ми е звукот и фактот дека кога ќе видам Ферари малце како да се потресувам, а кога ќе видам масл кар само кратко се загледувам. Фала богу некој може да се пали на Пунто како јас на Ферари, и тоа си е негово право.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1624 на: 18 Септември 2018, 15:51:02 pm »
Супер.
Јас кога гледам Ферари размислувам само дали би ти го продал за 24 или 48 сaата, па да се изнакупам се она што јас сакам.
Сите среќни и весели.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1625 на: 18 Септември 2018, 15:54:58 pm »
@vlatko.klp  две работи:

1. Проблемот е што не знаеш дека години уназад ( пред ти воопшто да се учлениш), кога C6 ZR1 рушеше рекорди на Нордшлајфе а кошташе  третина од Ферари 458 кое патеше од самозапалување ( гуглај),  едини аргумент беше премиум квалитетот на ентериерот наспроти пластиките во Корветата....нешто што мене лично никогаш не ми држело вода (поготово ако не е трајно и квалитетно, туку само фино на допир едвај во првите 10.000 км).

2.Одговор и покрај огромниот текст, не добив. Ај можеби во друга прилика или тема..

Одговор постои, тоа што ти не си добил е или имаш проблем со компјутерот/интернетот или па можеби стварно не си ме разбрал. Ако сакаш постави уште еднаш прашањето што те интересира, радо би ти одговорил. Мој совет е прими ги пораките и советите не само од мене туку и од други како добронамерни. Нема што јас да се правдам овде.

А за првата поента што да ти кажам мислам дека нема да ме сфатиш или согласиш. Секој си верува и му се допаѓа по сопствен избор, особено кога станува збор за автомобили. Јас не ја гледам поентата да се правдам за мојот избор или да го величам мојот избор на сметка на плукање на другите. Ако корветата имало најдобро време свака част. Ферарито е можеби 3 пати поскапо, поспоро, ете се палело ама пак има нешто за што сите зборат. Историјата си го прави своето, моментот кога гледаш ферари во живо или па ако си имал прилика да пробаш сигурно нема да те остави без чувства. Многу сакаш да ги делиш работите црно на бело а ништо не функционира така.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1626 на: 18 Септември 2018, 15:57:27 pm »
Или па можеби глупи сме ние на форумов и не ја знаеме вистинската причина зошто величиш американски масл карс и опел а другите ти се испод част? Мене ова ми е детско однесување, јас лично не ја сфаќам поентата да си толку емоционално врзан за еден бренд и единствен начин да го одбраниш е плукајќи кон други. Тоа се вика лузерски менталитет.

Изгледа од технички проблеми сум го пропуштил одговорот која е вистинската причина.
Те молам повтори го.
Im dying to know. ;D

На страна што си контрадикторен дека сум емоционално врзан за еден бренд...oсвен ако Опел, Форд, Доџ и Шевролет ги сметаш за еден бренд.

Бонус: види кој постира редовно тука.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4975.555.html

Следен пат прво скокни, па кажи оп. :)
« Последно менување: 18 Септември 2018, 16:03:24 pm Stratro »

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1627 на: 18 Септември 2018, 16:00:17 pm »
Полесно ќе поминеш да му навредиш фамилија на Стратро него да ги нападнеш опел и шевролет корвета американ маслс. ;D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1628 на: 18 Септември 2018, 18:35:38 pm »
Ferrari's SUV will be called Purosangue

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #1629 на: 18 Септември 2018, 18:37:33 pm »
15 нови модели до 2022. Можи и минивeн ќе пуштат  :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1630 на: 18 Септември 2018, 18:38:37 pm »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1631 на: 18 Септември 2018, 20:24:47 pm »
Pureblood. Чистокрвен. Јако име. Ми прави мерак 😀😀
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1632 на: 18 Септември 2018, 20:36:29 pm »
Не знам за ферарито какво ќе биде ама ламборџини сув-от колку е убав во живо секоја чест

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1633 на: 18 Септември 2018, 21:45:41 pm »
Чистокрвно Ферари СУВ.
Имаат смисла за хумор италијаниве.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1634 на: 18 Септември 2018, 21:57:25 pm »
Чистокрвно Ферари СУВ.
Имаат смисла за хумор италијаниве.
За на Бричикур Стефана малиот измислено си е.

http://zargon.mk/posts/435