Се наљути сеа
@velestrumf барем јас колку што знам Ферари не е дел од ВАГ? Па ете срипав пак.
Така да не ти држи вода логиката. Јас делам мои искуства со ваг зошто поседувам такво возило исто како што во минатото сум поседувал рено на пример. И за едните и за другите ќе кажувам добри и лоши страни. Ако ваг е подобар од рено тогаш тоа мене неможе да ме направи како бранител на ваг, не сум ја крив што прават подобар продукт.
Ама вакво идење во бескрајност со плукање со крајна цел да се оправда нечиј избор не разбирам и неможам никогаш разберам. Нема никогаш да разберам слепа верност во бренд особено од конфекциски карактер за обичен народ како ваг, опел, ситроен итн. Ако ви се зборува за ферари, меркларен, доџ вајпер и такви некои други разбирам да си верен, да следиш новости во врска со тоа ама да не биде тоа плукање на сметка на други, едноставно нема смисла.
Тука сме нели сите љубители на автомобилизмот? Ако е така однак онакви коментари од стилот ферари не е квалитетен зошто кругчето за вентилација нечини не треба да се толерираат.
Тројцата застанете во редица и не ја преминувајте жутата линија.
Од све што се изначитав едино сакам @vlatko.klp да ме просветли зашто сакам американ масл и да се одлучи дали сум дете со лузерски менталитет или лузер со детски менталитет.
Или па можеби глупи сме ние на форумов и не ја знаеме вистинската причина зошто величиш американски масл карс и опел а другите ти се испод част? Мене ова ми е детско однесување, јас лично не ја сфаќам поентата да си толку емоционално врзан за еден бренд и единствен начин да го одбраниш е плукајќи кон други. Тоа се вика лузерски менталитет.
Мислам дај порасни малце досадно е цело време истите муабети се вртат, белким тука на форумов сите ние возиме ферари, корвети и опел астри.
Другото е веч виџено и не вреди да се реплицира.
@Stratro Ставај новости, слики и слични работи за масл карс во тема отворена за тоа, како што и правиш до сега. Ама незнам поради која причина, постираш вакви клипчиња како ферариво на пример. И ок во ред е тоа, се до моментот кога мешаш корвета во муабетот во многу глуп контекст
Зборете ми за премиум материјали во Ферари и за пластиките во Коревета.
Значи никој овде не е против твојот избор или љубов према масл карс. Ама зошто имаш причина да воопшто да спомнеш корвета а постираш клипче како ферари нечини? Целта каква ти е? Сите што возат ферари се глупи или што? Ферари нечини поради кругчето што се кине? Не смее да се дозволи тоа од скап автомобил?
Значи премиум, дури и во 3 милиони евра автомобил:
- не значи квалитет.
- не значи трајност.
- не значи доверливост и провереност.
Фала на инфо и со среќа да си ги возите Фераријата по дома.
Посебно извинување за оние кои имаат Енцо.
Јас уште чекам одговор од @vlatko.klp , после кој ќе треба дебело да образложи за сопствениот замислен и реален избор на автомобил во животот, поготово што во дискусијава изрипа непоканет, во услови никој не го спомна/нападна неговиот омилен бренд, возило или сегмент, а уште помалку она што го тркала секој ден.
Уште да делевме покани за влегување во дискусија на форумов...не ме јеби. Или ако симо е портпарол на темава па ние другиве сме тука да читаме и ќутиме.