Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Peconi на 25 Септември 2017, 19:44:17 pmЦитат: Auto Car Care на 25 Септември 2017, 18:43:19 pm следи ова масло во моторчето 200.000 ближи и по сугестија од еден експерт ми го препорача ова масло.Количето си има скоро 200.000.Досега користев 10-40 МоС2 ликви моли.taman sega koga ke zaladi super ke mu bide za na sabajle, pola saat ke mu treba da go krene do gore.ekspertot izgleda pojma nema ti nemaтребаше "експерт" во наводници,уствари цел пост требаше во наводници 😆.И да ми го продаде 75€ 🤔.Му велам'мајсторе ова масло мрзни на -30 😁.Абе 200.000 км ближи вика,мора подебело.Мајсторе!!!колава грам масло не троши,ни кога беше на бензин ни на плин сега.Велешко брдо 180 со 5 човеци внатре,на прав 200км на плин.Шо има врска тоа дека ближи 200.000.🤔ЛМ МоС2 возам 10'40 на трите коли и презадоволен сум,лето/зима.Нееее!!вика,ова сега е најнова технологија.Абе јес да сум детаилер што нема никаква поврзаност со механика,ама 15 коли сум сменал досега,што нови ,што половни и до толку баук не сум си велам.Ако не знам нешто брат гугл ќе го прашам.Да те чува господ од вакви "сехсперти"🤣
Цитат: Auto Car Care на 25 Септември 2017, 18:43:19 pm следи ова масло во моторчето 200.000 ближи и по сугестија од еден експерт ми го препорача ова масло.Количето си има скоро 200.000.Досега користев 10-40 МоС2 ликви моли.taman sega koga ke zaladi super ke mu bide za na sabajle, pola saat ke mu treba da go krene do gore.ekspertot izgleda pojma nema ti nema
следи ова масло во моторчето 200.000 ближи и по сугестија од еден експерт ми го препорача ова масло.Количето си има скоро 200.000.Досега користев 10-40 МоС2 ликви моли.
po taa logika i benzinot e nafta. Zemi edna tuba, naolni ja so benzin, neka odstoi 2-3 godini i stavi ja v kola.
Цитат: VLATKO Џентлменот на 27 Септември 2017, 20:37:24 pmЈа си земав денес KROON OIL Special Synth 5W/40 за проба,не планирам појше од 7К да го терам,предходно возев 8100 и одлично се покажа на машина со 300К.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)ti be brat odstapuvas od statisticka sredina em ne si zemal 10w40 pa i kroon oil... izglea so svoja glaa razmisluvash a? ne slushash soveti od majstori i mehaniccari.. epa zatoa sea kje vozish mnogu dobro maslo kroon oil ... nego od baftana go trefna ili ti se svigjashe kanticckata? bez zaebancii uljevo e top..poarno zravje... sho pari e?
Ја си земав денес KROON OIL Special Synth 5W/40 за проба,не планирам појше од 7К да го терам,предходно возев 8100 и одлично се покажа на машина со 300К.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Од кај тоа дека мене ми треба 10W40 масло,ги исполнуваше стандардните за моето возило,точна градација е,а и има некој процент синтетика во него така да why not to try it,за цена незнам некоја компензација беше.
Некој да ми каже мислење за Fuchs Titan oil. Му се меркам за нареден сервис а и гледам го фалат по форуми.