Kade e tocno min i max neznam, no spored upatstvoto mene mi izgleda deka e malkku nad max. Ovaa slika na internet ja najdov i ovde e pisano kako i vo upatstvoto http://i146.photobucket.com/albums/r269/musiclover-uk/AON/0fdb8234.jpg
Neznam tocno tie krugcinjata/topcinjata dali imaat nekoe znacenje, kaj mene e bas do gornoto topce.
Sega barav na youtube i go najdov ova video Potpolno isto kako kaj mene (na 1:10 sec). Mozebi i e vo red, a?
Не се оптеретувај, не е страшно.
Јас на пример кај мене приметувам ако ја ставам колата со предниот дел насочен према портата за излез, и пример на шипка имам 1/2 масло, потоа да ја наместам со задниот дел према портата (значи обратно ја вртам колата, на истото место ја ставам) ми покажува дека имам 3/4 масло на шипката.
Кошулицата е така направена доле да има одреден минимален пад према портата за да бега водата, ама ете, многу влијае и тоа на нивото на маслото во зависност од тоа како ке ја наместам, т.е ми појавува разлика од некои 250 мл, така да не се умарај.
На пример ако шипката за масло влегува во предниот дел на картерот, и ако предницата ја ставиш на надолнина, ке покаже бајаги над максималното ниво, ама сепак нема да има никаков проблем.