Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1963154 пати)

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #4305 на: 20 Август 2016, 13:05:14 pm »
Мене последните едно 20 пати стварно ми продаваа ептен добар фалсификат, сигурно и подобар од оригиналот. :)

На официјалните веб страни, скоро сите производители на масло немаат наведено увозник за Македонија. Така да за мене сите се со сумливо потекло. На мотул страната има опција по локација да пронајдеш продавница или дилер, за Србија има, ама са Македонија нема ништо.
Немора мене, ама како ке ги убедите потенциалните ваши купувачи дека виe продавате оригинално масло?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4306 на: 20 Август 2016, 13:08:08 pm »
Македонија е никаков, патетичен пазар за да има сопствен увозник, затоа во огромен број случаи се оди преку принципал во Србија или Бугарија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4307 на: 20 Август 2016, 13:26:04 pm »
https://www.kroon-oil.com/en/dealers/
Стопати ви го препорачав ова масло никој не го пробал...
Лупате пари за разни фалисификати.
Не би го препорачал ако јас не сум задоволен, ниту јас го увезувам ниту работам во Оптикооп.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #4308 на: 20 Август 2016, 13:28:53 pm »
Јас Castrol Edge 5W-30 LL3 ACEA C3 VW 504 507 зедов директно од Германија. Тука го продаваат како некоеси Edge Professional по 16еур литро, ама не би зел од тука оти врска нема со германското. Ако би земал од мк би одел на Motul и тоа пак на најквалитетното масло.
Кај мене ова масло во 2000км не потроши ни грам масло, страшен квалитет, моторот не се чувствува дека е дизел. Претходно работеше како трактор.
Планирам на 15-16к да го сменувам или на 1 година.
Моја препорака за сите, за квалитетно масло да не штедат пари. Со лошо масло еднаш го зафркнуваш моторот, после ќе се мислеш зошто ми троши масло, ова подобро ова полошо.
Јас тврдам дека еден ист автомобил може да помине 200к со многу дефекти со лошо масло и 400к без дефекти со германско суперквалитетно масло.
А колку ќе заштедиш? Кога едно турбо е 800еур ново да ставиш на дизел од 2004та нагоре. Кај мене турбото свиреше со старото масло, сега со новото не свири повеќе, изгледа некое подмачкување има подобро...
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #4309 на: 20 Август 2016, 13:29:28 pm »
Na Alfata go koristis Trpe ?

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #4310 на: 20 Август 2016, 13:39:20 pm »
Да, алфата не ми трошела масло али од кога ја имам е на кроон, мегутоа на таткоми х 5 знаеше да срка кастрол сеа е на кроон 5 30 и е доста намалено нема потрба од дотурање меѓу менување.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #4311 на: 20 Август 2016, 13:41:43 pm »
Македонија е никаков, патетичен пазар за да има сопствен увозник, затоа во огромен број случаи се оди преку принципал во Србија или Бугарија.
Како може за овие да биде, а за другите не?
http://www.liqui-moly.com/liquimoly/web.nsf/id/pa_resources_international_e.html
http://mapit.castrol.com/aime/?lang=en

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4312 на: 20 Август 2016, 14:00:34 pm »
Секој со својата математика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #4313 на: 20 Август 2016, 17:15:04 pm »
Не би го препорачал ако јас не сум задоволен, ниту јас го увезувам ниту работам во Оптикооп.

Jas od ova imam staveno vo menuvc, nemam zamerki vopsto.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #4314 на: 20 Август 2016, 17:32:29 pm »
И сеа шо да стаам ? :D Селениа Симо рече дека му го трошело на неговите коли, Мотул ми е прескап ко за лименкаста кола, Елф било тешко да се најде оригинал... ???

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #4315 на: 20 Август 2016, 17:44:26 pm »
Jas koga imav Fiat 1,4 benzin stavav Elf 10-40 gram ne trosese, Elf e dobro ulje, Selenia nemam koristeno neznam .
.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #4316 на: 20 Август 2016, 17:46:24 pm »

Jas od ova imam staveno vo menuvc, nemam zamerki vopsto.
И во менувач и во диференцијали и антифриз имам сум заборавил да напомнам

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4317 на: 20 Август 2016, 18:05:31 pm »
И сеа шо да стаам ? :D Селениа Симо рече дека му го трошело на неговите коли, Мотул ми е прескап ко за лименкаста кола, Елф било тешко да се најде оригинал... ???

Која сакаш пристојна полусинтетика за тоа моторче. Немаш гајле и со елф, и со мотул и со шел и со кастрол... Било кое, што задволува или надминува ACEA A3/B3,API SL/CF

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #4318 на: 20 Август 2016, 18:08:27 pm »
Lukoil, барем тоа сигурно е оригинал.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #4319 на: 20 Август 2016, 18:35:57 pm »
Јас би го послушал Симо. Патем и јас користам Селениа и не можам да се пожалам.