(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ај откопај се и стани од гроб, прошетај малку, види бел свет.
Врие таксисти со спаркови. Сите со поминати над 500.000 на плин.
Spored mene prifatlivo e da potrosi okolu 0.5l na 10Kkm...Plus - minus nesto sitno ama cifri kako litar na 10 000km ili pomalku za mene e neprifatlivo.
Koga Audito so bogznae kolku izminati km(momentalno na taho 246K) i maski vozeno za 10K km nema potroseno ni 0.5l togas kako mozi nova kola da trosi poveke.
Ednostavno ne mi odat matematikite tuka.
Амин брате. Јас стварно не знам како можат да треснат таква глупост во упатствата за возилата дека било нормално литар масло на 1000 километри (или 3000 whatever, иста глупост). Дали можеби сакаат да си го покријат шупакот пошто пуштаат дефектни мотори од фабрика не знам. Ама јас да се замарам дали за 5000км ќе ми отиде маслото под минимум тоа е ноторна глупост. Тоа не смее ни да се помисли во 21-век а не па да биде нормално. Ако ја возам колата тркачки ќе очекувам и дека ќе имам проблеми и со дефекти и со масло, ама тоа го знае секој, нема потреба да се маскира во упатството.
Што станува на пример со возила кои имаат сервисен интервал од 15 до 30.000км? Треба ли да е нормално да потроши 10 или 30 литра масло? Нормално дека не. Во тој случај не би се менувало маслото туку само би се дотурало. Полниш масло колку што кажува во упатството и го забораваш 15.000км курац какво трошење какви бакрачи додека не светне дека сервис треба да се прави. Абе хауба дигам само да дотурам сретство за бришачи. Не е ова пезетка па јас да се замарам со масло. 95% од возачите немаат поима што е тоа масло и како се проверува. Купуваат кола и ја возат додека истата не им рече оди на сервис.
Кога го носев мерцедесот S350 на сервис, тој мајкин собира 9 литра масло. На 30.000км отворено возење со не повеќе од 2000-2500 вртежи кога испуштија окулу 7 литра рекоа веднаш дијагностика да се прави ако се повтори до следниот сервис.
А тоа што сте изненадени дека фолксвагените ви трошеле масло тоа ич не сум изненаден со оглед на тоа дека блуете моронизам дека можеле да возат и на црвена нафта, на зејтин, на прегорено уље, на лепче намачкано со маргаринче. Можам да замислам какви масла им ставате. Сигурно го цедите и жолтото од ушите.