друже... кога збориме за масло не е секогаш до цената... 100-200 денари по литар нема да ти смени многу во животов, ама итекако ке ти смени ако ти се поебе машината... кај другаров во сервис неколку голфови и ауди до сега ги израстури и поправи т.е. им смени брегасти заради промашено масло... 500-600 денари разлика на мењање масло се смешно малку во споредба со цената да смениш брегасти, а не ретко и шољици или клацкалици...
тоа ми е поентата... инаку да се разбереме, дека мотул го користам редовно ама во моторите што сум ги имал до сега сите... за колите практикувам еурол. ете.. имам доверба и во едните и во другите... ама секој за свој начин.. мотулот на времето беше испофален од сите моторџиски брендови дека е НАЈ НАЈ НАЈ... и така и во глава ми останало... на еуролот пред 5-6 години му дадов шанса, и доживеав нешто што ретко кој ке го доживее... промена на работење на машината од колата.. (во позитивна конотација)... автоматски, доби место на нај горниот дел од пиедесталот...
е сега... шел. убеди ме зашто би го пробал кај мене? сериозен сум... пробај убеди ме, можда и ке сменам... еве, имам и дизел и бензинец возило... а за моторот, не се ни обидувај, мотул не го мењам ни под разно, зашто на тој мотор се што ке помислиш да смениш се е отров скапо...