Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Фала Peconi то е то шо го баравинаку пробав со гуглање ама ми дава се некој линкој од странски форуми,а јас како патриот се решив да прашам на домашниот.Во секој случај 4л ќе ми свршат работаПоздрав
http://akomaoil.mk/lube-advisor-enза тие што незнаат колку масло им збира колата можат да си проверат и да добијат препорака од Мотулимате за сите течности што ви се наоѓаат во возилото освен онаа за бришачи
Знам за спецификацијата, другар мој стави пред 2 месеци во поло како моето масло со спецификација 501.01/505.00 кое не е по спецификација за такво поло. Може нешто да се случи на моторот?Муабетот на мајсторот му беше дека моторот троши масло малку повеќе од нормално демек 5w40 повеќе ке се трошело дека поретко е.
Муабетот на мајсторот му беше дека моторот троши масло малку повеќе од нормално демек 5w40 повеќе ке се трошело дека поретко е.
Цитат: Vladeee на 12 Март 2015, 23:05:37 pmМуабетот на мајсторот му беше дека моторот троши масло малку повеќе од нормално демек 5w40 повеќе ке се трошело дека поретко е.А ако не е по спецификација маслото за PD мотор троши и брегасти Стави си според спецификација, и ич да не ти чуе, вајда vw 505 01 Имаш LM top tec 4100 во Аутомакедонија , Кастрол EDGE во Колевски и Мотул на повеќе места.