Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Потрошњата не ти е некоја страша, бидејќи најверојатно од мин до макс ти е негде 500-600мл.Многу зависи каков ти е стилот на возењето и дали овие 4500км си ги поминал повеќето на отворено при високи вртежи.како што пиша симо за потрошувачката, до тогаш се смета дека моторот е во некоја исправна состојба и не е потребно да се отвара.P.S. Никој не слушнал до толку за PAKELO??
Тој што ќе ти рече дека ги бива, или му даваат гага масло па мора да го рекламира, или му рикнал мотор па љубоморен е што сите останати сеуште имаат читави мотори.Сериозно, не сум сретнал еден член што рекол "маслово е одлично, препорачувам".
^А замисли некое салам уље да му ставиш, има да пее.
Како што знам тоа е едно од маслата што го ставаат во АутоМакедонија.
Цитат: Diesel на 14 Јули 2014, 16:01:29 pm^А замисли некое салам уље да му ставиш, има да пее.Септември, Ликвид Моли ке пробаме изгледа.Добар мотор стално пее
Прашање: Дали навистина менување на брендот на маслото е непожелно (во услови која моторот подолго време работел со друго масло)? Ова ми го кажа еден сервисер пред некој ден. Наводно многу подобро било да се продолжи со претходното масло.Јас како целосен лаик, не знам што да мислам за ова. Помалку или повеќе ја прелистав темава и гледам дека доста од вас одвреме навреме пробувате други брендови масла и никаде на видов некој да спомне дека е лошо да се замени брендот на маслото.