Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1720455 пати)

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5827
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #11040 на: 18 Октомври 2024, 12:45:19 pm »
На крај ќе излези тепана маст 😂

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5656
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11041 на: 18 Октомври 2024, 14:26:09 pm »
Пробај, али биче жустро  ;D ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #11042 на: 18 Октомври 2024, 14:56:57 pm »
за што сметаш дека би било жустро ?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11043 на: 18 Октомври 2024, 15:08:07 pm »
Маста, дури и кога е измешана со масло е многу густа и не тече правилно како маслото низ тесни канали и лагери. Може да дојде до преголемо загревање, па со цел да направиш добро, ти ќе направиш многу полошо.
Постојат специјални адитиви за тоа, штета што нашата земја е ограничена во поглед на тоа. Јас би ставил Archoil AR 9100, AR9200 или Liqui Moly Gear Protect, но има давам предност на адитивите од Archoil кои досега се покажале како корисни во повеќе анализи.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3057
« Одговори #11044 на: 18 Октомври 2024, 19:12:14 pm »
Каде во Ск/МК може да се купи Fuchs? Во Фуксмак ѕвонев и фиксниот број е исклучен.

Конкретно ми треба Fuchs TITAN SINTOPOID FE SAE 75W-85 2L.

Се јавив кај застапникот, ми даде број од некој лик бидејќи застапникот не продава на мало. Го контактирав, ми прати профактура, му викам не е оваа градација што ти ја барам - ок плати ја сигурно има во магацин од тоа што бараш.

Нормално дека утредента испадна дека во магацин нема од тоа што го сакам, па ај почекај во Германија ќе се товарат масла ваљда ќе има. На крај ми ги врати парите, катастрофално искуство - трчи лажи.

Ќе се купи од Грција.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11045 на: 18 Октомври 2024, 20:09:01 pm »
Каде има Аддинол во Грција? Сакам да земам за 3-4 промени за проба бидејќи менувам пречесто масло.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 404
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #11046 на: 18 Октомври 2024, 20:23:37 pm »
Каде во Ск/МК може да се купи Fuchs? Во Фуксмак ѕвонев и фиксниот број е исклучен.

Конкретно ми треба Fuchs TITAN SINTOPOID FE SAE 75W-85 2L.

Се јавив кај застапникот, ми даде број од некој лик бидејќи застапникот не продава на мало. Го контактирав, ми прати профактура, му викам не е оваа градација што ти ја барам - ок плати ја сигурно има во магацин од тоа што бараш.

Нормално дека утредента испадна дека во магацин нема од тоа што го сакам, па ај почекај во Германија ќе се товарат масла ваљда ќе има. На крај ми ги врати парите, катастрофално искуство - трчи лажи.

Ќе се купи од Грција.

Сакаш да ти проверам во Охрид кај локалниов застапник? Од кај него зедов Syntofluid лани, можам да прашам па или да ти донесам идна недела ако си во/околу Скопје, или по карго да ти пратам.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 322
  • The best or nothing.
« Одговори #11047 на: 18 Октомври 2024, 20:57:54 pm »
Каде има Аддинол во Грција? Сакам да земам за 3-4 промени за проба бидејќи менувам пречесто масло.

Има причина за барање во Грција? Имаме официјален увозник, а гледам и активен е на фб, па ќе контактирате брзо.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3057
« Одговори #11048 на: 19 Октомври 2024, 00:19:51 am »

Конкретно ми треба Fuchs TITAN SINTOPOID FE SAE 75W-85 2L ми требаат.

Ќе се купи од Грција.

Сакаш да ти проверам во Охрид кај локалниов застапник? Од кај него зедов Syntofluid лани, можам да прашам па или да ти донесам идна недела ако си во/околу Скопје, или по карго да ти пратам.

Прашај ако не ти е тешко, Fuchs TITAN SINTOPOID FE SAE 75W-85 2L.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11049 на: 19 Октомври 2024, 00:24:40 am »

Има причина за барање во Грција? Имаме официјален увозник, а гледам и активен е на фб, па ќе контактирате брзо.
Многу пати сум рекол дека не земам масла од тука и сеуште го мислам истото  :)
Проблемот е што доставата од Германија до Грција е 40€, но на голема количина се исплати. А и кога македонското застапништво е под малцинство, уште поголем сомнеж влева.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6360
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11050 на: 04 Ноември 2024, 12:45:37 pm »
ELF масло во АМГ не е поскапено, зедов некни 5Л SXR 5W-40 за 2400ден, исто како лани, јас задоволен.  :)

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 185
« Одговори #11051 на: 06 Ноември 2024, 17:10:57 pm »
наредниве недела две ќе се менува масло и комплет филтри на Citroen C3 1.4 HDi бидејќи минатиот пат не бирав и заменив од тоа што имале по сервисот а тука ме искараа да си прашам овојпат совреме,
побарав понуда за замена на уље TOTAL а филтрите за: уље, нафта, воздух, клима да бидат HENGEST, па ајде кажувајте дали овојпат изботрот е добар,
понудата со работна рака и делови е нешто над 7К ден.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2659
« Одговори #11052 на: 06 Ноември 2024, 20:09:48 pm »
Hengst ti e odlicen izbor a ima i odlicna cena.
Total ako e original si e OK maslo, nemas utka.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11053 на: 06 Ноември 2024, 20:42:21 pm »
Хенгст е одличен избор, за Тотал сум воздржан (ни за, ни против).

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 185
« Одговори #11054 на: 06 Ноември 2024, 21:00:41 pm »
TOTAL INEO ECS 5W30 е препорсчано уље за ова возило и го ставам неколку години уназат досега беше ок вистина потемнува за брзо време но околу тоа има поделени мислења некои велат така треба други дека не чини така, а како е кој да знае, засега се тркала количево  :)