Ако немаш замерка на кастролот, зашто би менувал?
Па да бидам искрен, дупло повеќе е од Мотулот.
На времето имав еднаш ставено Мотул на Лансерот, пошо го фалеа тука, и немав замерка, фино си работеше колата.
Работата е што од станицата кај што ми го препорачаа, го „врзуваат“ Мотулот со филтри од кај нив (Бош и Махле). Досега ставав исклучиво филтри на Манн. Би претпоставил дека на Бош и Махле се океј, ама немам искуство со нив.
И сеа дилемата е, дали да правам сервис во станицата тука у близина (Мотул, Бош/Махле) или како што правев претходно (Кастрол, Манн)...
@velestrumf neznam dal si imal moznost da odis vo francija, francuzite kur gi boli za kolite ednostavno ne se zamaraat. vo paris site koli se ispolupani i na parking kola ostaena ti e secija, moze koj saka i od napred i od nazad da ja zakci so branikot gajle ednostavno im e za se. nit gi popravaat, nit nisto. beter od kinzeti.
takvi im se i maslata kakvi sto se i ocekuvanjata za kolite. ednostavno "STANDARDNI" ugore visoko udole dlaboko .
francuska kola i francusko maslo ednostavno vrsat rabota od a od b i tolku, vikaat deka bile komotni.
ako nemas problemi a sakas da imas so koli kupi francuska kola, maslo, i francuski filtri
sea da ne ti pravam sporedba so germancite mislam nema potreba .
za ger avto delovi masla koli itn...
jas prva opcija sekogas bi mi bila made in germany ako nema toa shell ili mobil. i thats it :-)
total bi staal pa i motul ako e duplo poeftino od germanskive za nekoja kola so mi e za drndanje ili pak ete se servisira kolata na oozt.to
citaj sluzbena.
ednostavno nema so da se mislis castrol sibaj i toa e toa.
za filtri bosch=mann
a mahle se isto top mahle=mann se ist kvalitet.
so e poeftino toa zimaj od filtrite i hengst se dobri.
mann,mahle,hengst.