Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1772008 пати)

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #195 на: 05 Декември 2011, 08:33:53 am »
другар на ибицата сега прв пат каиши менуваш на 70.000? Јас 54 имам и се мислам сега да ги сменам

Па мене мајсотрот така ми кажа на 70К дека ќе мењаме каиши, така требало. Не оти осетив јас некој проблем, ама кога го извадивме си беше испукан, ама ништо претерано. Колку што пратам по постовиве идеш ти во порше па прашај на колку треба баш да видиш што ќе ти кажат.

А инаку за уљево има ли некој да ми каже каде има АРАЛ оргинал да гарантира дека е,... нечиј пријател на форумов...???

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #196 на: 05 Декември 2011, 09:11:11 am »
Единственото место на кое верував, а кои работеа исклучиво со АРАЛ беше во Млечен, ама за жал затворија :/ Сега пошто (сеуште) им верувам на Ауто Филтер у К4, а знам дека продаваат Арал, истите ти ги препорачувам. Ако некој знае дека и кај нив се провлекол некој фалц - нека пише!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #197 на: 05 Декември 2011, 11:43:44 am »
другар на ибицата сега прв пат каиши менуваш на 70.000? Јас 54 имам и се мислам сега да ги сменам

Па мене мајсотрот така ми кажа на 70К дека ќе мењаме каиши, така требало. Не оти осетив јас некој проблем, ама кога го извадивме си беше испукан, ама ништо претерано. Колку што пратам по постовиве идеш ти во порше па прашај на колку треба баш да видиш што ќе ти кажат.

А инаку за уљево има ли некој да ми каже каде има АРАЛ оргинал да гарантира дека е,... нечиј пријател на форумов...???
А бе знаеш како викаат, пријател ако не ти го.... ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #198 на: 05 Декември 2011, 13:13:39 pm »
Секое пријателство се заснова на добар „однос“ :D ;D :P

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #199 на: 05 Декември 2011, 18:45:26 pm »
http://www.oleoblitz.it/en/component/option,com_dspcatprod/Itemid,83/
Momci mislenje za ova ulje? Mi go ponudija vo autofilter kako zamena za Selenia KPE 5 40
Sto e razlika pomegy Cabin air pollen filter i Cabin air carbon filter t.e. obicen i karbonski???
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9030
« Одговори #200 на: 05 Декември 2011, 19:35:46 pm »
па карбонскиот е подобар, подобро филтрира итн итн тоа што содржи карбон ја прави разликата научни работи до детали незнам ;D

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #201 на: 05 Декември 2011, 19:43:38 pm »
карбонот е фо функција да ги собира непријатните мириси..

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #202 на: 05 Декември 2011, 20:24:25 pm »
Momci mislenje za ova ulje? Mi go ponudija vo autofilter kako zamena za Selenia KPE 5 40
Sto e razlika pomegy Cabin air pollen filter i Cabin air carbon filter t.e. obicen i karbonski???
а која е разликата во цените меѓу филтрите??

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #203 на: 05 Декември 2011, 20:33:37 pm »

obicen za G.Punto e okolu  600mkd (UFI, Uniflux),a karbon 950mkd (Purflux)sto ako sporedis so 1800mkd za obicen vo Automobile se isplati. E sega koj bren na filtri koristi fiat i koi se kvalitetni marki neznam :(
vo auto filter mi go ponudija ova ulje demek bilo ko Selenia no mene mi e sumjivo...
PULSAR PROGRESS 5W-40
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9030
« Одговори #204 на: 05 Декември 2011, 22:35:22 pm »

скоро дупло

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #205 на: 05 Декември 2011, 23:01:52 pm »

скоро дупло
Море и повеќе од дупло...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #206 на: 07 Декември 2011, 21:28:41 pm »
Видел ли некој вакво или слично уље, со исти или слични спецификации у МК ???

Premium multi-grade fuel-economy motor oil based on HC synthesis basestocks for the latests passenger car gasoline and diesel engines, both turbocharged and non-turbocharged including engines with soot particle filter (ACEA C3). This top-class product is especially suited for grade rationalization in accordance with the following specifications. High-Technology: saves fuel and minimizes wear.

The quality of this product is equivalent to EEC regulations:
BMW Longlife 04  |   GM Dexos 2  |   MB 229.51  |   VW 502 00 / 505 00 / 505 01  |  ACEA C3  |   ACEA A3/B4-04  |   API SN/CF

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #207 на: 07 Декември 2011, 23:54:00 pm »
Единственото место на кое верував, а кои работеа исклучиво со АРАЛ беше во Млечен, ама за жал затворија
Не се затворени, преселени се малку понатаму во зградата.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #208 на: 08 Декември 2011, 10:09:52 am »
Единственото место на кое верував, а кои работеа исклучиво со АРАЛ беше во Млечен, ама за жал затворија
Не се затворени, преселени се малку понатаму во зградата.

dali mislite na Maki, toj porano što  uvezuvaše Hengst filteri

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #209 на: 09 Декември 2011, 08:43:20 am »
Има.

http://www.valvoline.com.mk/maxlife.asp?CatID=3

има во каталогот, ама се уште нема на пумпите и немаат во ценовникот... не ми е итно, ке менувам масло во јануари
..на пумпите има само макс лифе 15/40, цена е 300мкд/литар...

včera pominav kaj pumpata na Makpetrol na bul.Srbija, nemaat ni oni MaxLife 10w/40, pa da prašam tamu pozadi ima servis samo za uljinja i tečnosti za koli što menjava... e go prašuam za Valvolinot i mi stana jasno što e kaj nas rabotata..
nekoj zevzek uvezol golema  količina maxlife 15w/40 a toa e 300mkd/litar, neznam što mislel koj ke go kupi , tie so 100.000km+  ama 101 i golf1 diesel ???..  tie kupuvaat ulje od 120den/litar...  i sega dodeka ne se prodade toa nema 10w/40... a  jas mislam deka znael se, tuku da očisti nekomu zalihi...
.. i ne e prvpat, se sekavam ušte pred 25-6 godini, imav Reno 4GTL, ulje za menjač trebaše 80-ka... kupiv kaj toj od Rijeka, karši jugodrvo, ubavo ulje vo metalni kantički .. se uplakaše vo marki vo Ljubljanska banka... a ne beše skapo... posle 3-4 godini  kupiv kaj Telekom imaše eden dukan.. e posle vo 90-ti imav i Wartburg 1.3, isto mi trebaše 80-ka za menjač, idam pak  kaj toj, kaj Telekom,nema, se se prodala 80-kata a ne naračal, a 90-kata mu stoi i prikaski kažuva, ne trebalo 80, ke se zemelo 90 i ke se mešalo so motorno maslo ... e toa ti e MK biznismeni... so mal promet da ima ogromen kar, ako može 40% kar i palamudenje....nikoj ne baral, samo ti baraš... a pak ovlastenite vo druga krajnost i ceni do nebo

Исто вакво искуство пред некое време имав и јас барам масло 5-40 батката ме советува демек ќе го уништиш моторот не знам што ај му викам види во компјутерот кое масло е за мојот мотор, гледа 5-30 како може вака вика ова е грешка а јас упорен му барам 5-40 едно време вика добро бе ќе ти дадам такво ми носи го гледам маслото не ја има таа спецификација на производителот на возилото на кое што требаше да го ставам маслото после вика абе се потрошило тоа не сум приметил јас ако сакаш земиси 10-40 поубаво е тоа и сега како да влезам пак во продавница кај таков човек кој сака да ме смота само да си ги земе парињата.