Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Штета што се однесува до С2 спецификација, и јас не верувам дека ќе имаш, но прашањето е зошто ако не мораш.0w30? Според толкувања, за наше поднебје и не мора. Шапка не е во Сибир.5w30 ќе заврши работа зиме и лете, мада идеално сооред разни графикони што сум гледал е 10w40. Некако позагрижен сум од летни температури.На кра,ј многу зависи и од стил на возење.Што се однесува до цени, скржавиот 2 пати плаќа На годишно ниво разлика од 2.000 за мене немаат големо значење.
Kaj mene vo manualot ne e prikazana nikakva gradacija na masloto osven specifikaciite koi MORA da bidat 504.00/507.00 -ACEA c3
Kaj mene vo manualot ne e prikazana nikakva gradacija na masloto osven specifikaciite koi MORA da bidat 504.00/507.00 -ACEA c3Ps: golfot pred da go kupam celo vreme bil servisiran so SHELL HELIX ULTRA AV-L 0W30 maslo.Shellot ke da e nekoe dobro maslo cim oficijalen servis toa go korisrti...
него шо мислите за светско :Данска/Австралија 1:0Франција/Перу 1:0Аргентина/Хрватска 1:2
Има 5w-40 масло што задоволва ACEA A5/ B5 ? Упатството препорачува 5w-30 со тие спецификации, ама ми е сумливо да не е многу тенко за летните температури, плус со плинот уште поголема топлина се развива...