Ова конкретно? Ако е ова не го исполнува 507 стандардот.
Стварно го тупиш... Ќе ти го сликам утре, не сум морон, добро си е уљето, само имињата на Мотул се +-specific....
Супер е Голф, твојот е бензин не се секирај, и 2.0тди си е ОК. За 1.6тди знаев дека има маани уште пред да го земам, така да не сум изненаден...
Околу ДПФот, до Ноември никогаш ми немаше направено регенарација и затоа не го ни чепкав,ама од тогаш навака почна се почесто. Се враќам од 400км пат Ск-Бт-Ск и таман влагам у Скопје почнува да бучи да прави регенерација сам...
Можеби нешто друго го мачело, дизна на пр. Ама па не ми се ризикуваше да се деси пак некоја заебанција.
И за ЕГР е познат проблем и на 1.6тди и на 2.0 тди, на кој на 40.000, на кој на 90.000 ќе откаже... Е ова не е ОК според мене, ако е у гаранција, го мењаат, ако не иди пљукни мин. 800 еур...
Термостатот исто го сменив оред месец дена, температурата на водата паѓаше кога се симињаш под слаба гас или кога стоиш во место со вклучено греење.
Упте пофрустрирачко е што во 2011 не прават мотори кои ќе бидат квалитетни и трајни, ама тоа е изгледа игра некоја да се прават пари од сервис.
А што е најлошо што не е само мојот голф со овие маани па да кажеш до мене е или таков се погодил...
Можам само да замислам колку асална кола би можела да биде да имаше некој поиздржлив мотор.. вака приказната иде накај алфа пред 15 години.