Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 120554 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #510 на: 18 Март 2017, 10:48:42 am »
Јас не пишав дека ти си пишал, само пишав дека не е дозволено. Толку.
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #511 на: 18 Март 2017, 11:27:37 am »
Цар клуб форум - Газиме пешаци фак јеа! ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #512 на: 18 Март 2017, 22:11:57 pm »
Два-три телефона?  ;D
http://en.f1i.com/news/262183-susie-wolff-driving-ban-upheld-british-court.html

Цитат
"It may well be an embarrassment as far as her position is concerned. But it may be a salutary lesson to those aware of the facts," said Campbell.

И забележете со која брзина возела за да и ја одземаат дозволата.  ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #513 на: 18 Март 2017, 22:20:45 pm »
Заради поени можеби да и ја земат. Според пишаното некој ќе помисли дека можеби ќе и ја земат само заради возењето 10кмч побрзо. Но тоа не е точно туку е заради акумулирани прекршоци.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #514 на: 18 Март 2017, 22:21:02 pm »
Добила тачка повеќе од дозволеното. Не е за 5мпх прекорачувањето, него веќе 2 пати претходно прекардашила.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #515 на: 18 Март 2017, 22:46:55 pm »
Два пати по колку пречекорила брзина и сега и ја одземаат дозволата со која ја „губи“ работата? ;D

А нашиве по колку возат просек? Сигурно е дупло. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #516 на: 18 Март 2017, 22:56:45 pm »
Немаш поента со муабетот. И тука ако имаш 95 бода и направиш прекршок кој безусловно ти носи над 5 бодови, ќе ти ја одземат дозволата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #517 на: 18 Март 2017, 23:05:14 pm »
Да де, со тоа што нашите се уште возат или готват во најлош случај. ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #518 на: 19 Март 2017, 08:12:39 am »
Ситуација вчера, ауди а4 од три бисери накај палма си пичи 90-100, пред палма на семафорот за пешаци на црвено со ролерки 12-13 годишно девојче незнам од кај кур излезе. Аудито кочење уште пред главниот семафор максимално абе за 15 сантима не ја удри, браво за реакцијата се тресеше човекот ама од друга страна ако ја удреше и ја оставеше не му бегаа три години пошто реално брзо возеше. Во секој случај среќа голема и за двајцата, град другари возете си максимум 70 за да бидете спремни на секоја ситуација пошто ѓаволот ни ора ни копа.

Sent from my Huawei P9

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #519 на: 19 Март 2017, 20:53:53 pm »
возам по булевар Словенија. замуабетен со жената, не обрнав внимание... ме сопира полиција. наводно мерено со радар, 99км/ч. нема врска, потпишав за поени (најверојатно клучниот момент (грешка), ама па крив сум, јеби га). 50 казнени поени, и ако добро се сеќавам санкција од 3 до 12 месеци за возење.

постои ли шанса, начин, варијанта, да се оспори санкцијата? или доколку не, да се издејствува да биде минималната казна? некој совет, искуство... :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #520 на: 19 Март 2017, 21:05:37 pm »
Ако те мереле со радар, должни се да ти покажат колку измериле. Си потпишал дека си согласен за вината на прекршокот, не за поените.
Поените одат преку МВР, и ќе ти бидат впишани во книшка, ама за другото, оди преку прекршочна, така да, веројатно ќе те викнат на распит. Можеш да пробаш да се праиш на Тошо, нешо филмови ова - она, или нели, да пробаш да фатиш врски, за да се заврши процесот таму, на самиот распит т.е. да не продолжи понатаму со судови и слично.

Тоа е солидно повеќе од дозволеното, така да, мислам дека регуларно, 3 месеца не ти бегаат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #521 на: 19 Март 2017, 21:16:34 pm »
нема збор тука, покажаа, видов. крив сум. не викам не. потпишав и за вината за прекршок, и за поени.

знам дека следно е на суд. е сеа на суд, има ОД - ДО... дали постои пример (си праам филм) шанса, да кажам у стил џандарот не ме известил и за понатамошните санкции (демек ако сум знаел, немало да потпишам), па жалба ова-она?

или да не се трудам џабе, само културно да замолам да бидат само 3 месеци?!... :D

п.с. слична ситуација ми се случи пред околу 8 години, па знам од прилика како иде... само тоа сакав да знам, дали постои шанса некако да се избегне санкцијата...

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #522 на: 19 Март 2017, 21:18:28 pm »
Има време дур да стигнаш за на суд
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #523 на: 19 Март 2017, 21:20:45 pm »
@Klen : и тоа знам. првиот пат кога ми се случи, целата постапка од казна до впишување забрана (тогаш беа старите дозволи), траеше околу година и пол...

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #524 на: 19 Март 2017, 21:27:47 pm »
Можеш да се преселиш на Бахамите до тогаш да ги заебеш ;D