Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119958 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #120 на: 30 Јануари 2014, 02:28:17 am »
Стварно не ми е јасно зашто толку се дига џева. Ама стварно.

Самиот дига џева, ене прочитај погоре како со прст означува кон оние кој му збореле спротивно, но немале закони во тој момент да го убедат господинот, туку и тие биле неписмени, магарешки инати.
А јас еве од тогаш од кога дејвокер ставил закони, не му ни пишав да му речам еве гледаш оти твојата логика ти вриштеше, но он пак се фати за нашата логика.
The attack is best defеnse.

ПС: очигледно ова е причината зошто он продолжи да не тангира нас со различниот став.
Очигледно не ме познаваш какво арогантно створење сум.

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #121 на: 30 Јануари 2014, 02:34:39 am »
Мартин, повеќе среќа во следна сесија! ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Re: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #122 на: 30 Јануари 2014, 02:38:16 am »
А зашто би го убедувале во спротивното, без да му посочат закони или извадоци од закони? По чему па спротивното несоодветно поткрепено мислење да е повалидно од неговотo?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #123 на: 30 Јануари 2014, 02:41:04 am »
Ја му реков дека во тој момент неможам да барам и вечерта кога читав пак, веке дејвокер имаше постирано и немаше смисла и ја истото да го барам и постирам.
А која е смислата после изнесениот доказ он да тангира оти другите се магарешки инати што се водеа по логиката која во случајов испадна дека е точна.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #124 на: 30 Јануари 2014, 02:49:38 am »
Не е исто да украдеш од златара злато со големавредност и по грешка да ставиш марамици од 19 ден. во џеб. Поготово ако се работи за некој кој не е уличар и не му претставуваат толку пари проблем а и имал да плати во него. Да ми се случи мене многу бурно би реагирал и ако ме избрукаат све ќе терам у пм. Па нека викаат полиции и судови. Да видиш дали ќе им биде лесно да докажат дека сум украл марамици од 19ден.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Re: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #125 на: 30 Јануари 2014, 02:50:03 am »
Ја му реков дека во тој момент неможам да барам и вечерта кога читав пак, веке дејвокер имаше постирано и немаше смисла и ја истото да го барам и постирам.
А која е смислата после изнесениот доказ он да тангира оти другите се магарешки инати што се водеа по логиката која во случајов испадна дека е точна.

Оти до пред да се докаже спорната логика како точна, ако неговото бранење на својот став е третирано како "магарешки инает", нема зошто бранењето на другите ставови да биде поинаку третирано.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #126 на: 30 Јануари 2014, 02:53:54 am »
Не е исто да украдеш од златара злато со големавредност и по грешка да ставиш марамици од 19 ден. во џеб. Поготово ако се работи за некој кој не е уличар и не му претставуваат толку пари проблем а и имал да плати во него. Да ми се случи мене многу бурно би реагирал и ако ме избрукаат све ќе терам у пм. Па нека викаат полиции и судови. Да видиш дали ќе им биде лесно да докажат дека сум украл марамици од 19ден.

Члинки, они виделе дека нешто стаил у џеб, преку камери најверојатно. Можеби не знаеле што е. Треба да се провери нели. И убаво направиле му рекле дојди до канцеларијата и таму му кажале што и како. Подобро него да го избрукаат пред сите на каса нели. :)

Инаку зашто мислиш дека би им било тешко да докажат? (незнам на што алудираш)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #127 на: 30 Јануари 2014, 02:56:43 am »
Тешко ќе им биде да докажат дека со намера ги ставил. И тие на суд таму знаат дека сме луѓе и дека може да ни се случи да заборавиме. Не сме машини(за паломи од 19 ден. се работи!!!). Еве јас нема да отидам внатре никаде, ќе му кажам кажи што треба. Не му дозволувам да ме носи некаде па што сака нека е. А нека земе нека удри, такви се чекаат.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #128 на: 30 Јануари 2014, 03:02:48 am »
Оти до пред да се докаже спорната логика како точна, ако неговото бранење на својот став е третирано како "магарешки инает", нема зошто бранењето на другите ставови да биде поинаку третирано.

Он самиот си го истретира тоа како магарешки инат, но инатот и понатаму не му попуштил, па и ние сме си правеле магариња од самите себе.

Ти коментирам пошто и ја сум еден од тангираните што он вели сме правеле магариња од себе.
Епа ја се правев, но на крај испаднав човек со подобра логика, он излеа остана магаре.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #129 на: 30 Јануари 2014, 03:04:12 am »
Добро ќе ти го кажел истото и ќе побара лична карта. По мене подобро би било да не сум пред други да ми се смеат. Небитно де.
Али ајде ете решка и таква им е политиката да наплаќаат х10. Јес да ако си се раскарал со нив, нема да те удрат, се додека не мавнеш прв или го испровоцираш па после го отепаш по судови. И тоа небитно. Макс што може е да ти викнат полиција, а мислам дека полицијата нема да се замара со тоа нормално за 19 денара. Ќе те тужат ќе се ебаваш по судови и на крај судијата че ти досуди дека си крив и треба да ја надоместиш штетата (19 денари).  У секој случај не вреди да се замараш, ако се луѓе требало да го пуштат одма, пошто се познава дека било ненамерно.

Поентата е дека ти си на негов имот и има право да те задржи, легитимира и слично. Право дадено со закон. Сеа доколку ти се обидеш да бегаш има право да те спречи. Он уствари треба да направи се за да те спречи ама со иста мерка, односно не ако ти го опцуеш да ти извади пиштол и да ти пука у нога :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #130 на: 30 Јануари 2014, 03:07:06 am »
Поентата е дека ти си на негов имот и има право да те задржи, легитимира и слично. Право дадено со закон. Сеа доколку ти се обидеш да бегаш има право да те спречи.

Да, но само на имотот на кој го обезбедува. Надвор од имотот не.
Ова ми е од човек што работи во обезбедување. Тој вика овластен сум да го спречам само на имотот, надвор од него не, дури и да го бркам и самиот да се истепа, се сопне, а ја сум далеку позади, ке ми пушти тужба зашто сум го бркал надвор од имот.
Така да, само на имотот е овластен и во ситуацијава со прч или било кој што ке се најде во имотот кој обезбедувањето го обезбедува, џабе дигање галама, криви сте.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #131 на: 30 Јануари 2014, 03:09:24 am »
Освен ако не избегаш тогаш они се криви  8)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #132 на: 30 Јануари 2014, 03:10:02 am »
Ја ќе му кажам да викне полиција, и не идам нигде. ќе застанам и ќе стојам таму. Џандар да е не смее да те те дира се доека не реши да те приведе за кое ако знаеш може и проблеми да им направиш. Може да ме легитимира и повик дома да ми прати.

Јас лично би му дал лична карта колку да не испадне дека се кријам али ако сака да ме носи у некој соба се заебал, не смее да ме дирне. Не дека ми страв или нешто, пошто курнаски ми изгледа(за ПАЛОМИ од 19ден.) . И мислам дека нема да ме окриват на суд.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #133 на: 30 Јануари 2014, 03:13:34 am »
Па да он треба и мора да викне полиција е сеа ова е банално 19те денари и не вреди.
Инаку никој нема да те натера да идеш у некоја просторија, бар така мислам. Може да те праша да те понуди. Е сеа како што кажав ја би отишол да не ми пукаат сеир и да ме срамат пред луѓе за глупост. ама им викаш нејќам, кажи што треба и истото би се десило само да речеме кај касата :) пошто он обезбедува имот, он нема право да те испрашува и слично, само да утврди што и како и да викне полиција ако треба.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #134 на: 30 Јануари 2014, 03:16:27 am »
Да бе не вреди ама вреди да му бара 10 пати повеќе...

Не скам да навлегуван. Конкретно во ситуцијава ја би напраил кој ве ебе.