Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119932 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #105 на: 29 Јануари 2014, 16:19:41 pm »
Ништо поразлично од Фалангасаурус-рекс у темата за меѓународни дозволи.

Сега ке видам :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #106 на: 29 Јануари 2014, 20:01:44 pm »
Ќе се дрзнам да наседнам на ова „општо“ обраќање на Томи со што ќе признаам дека сум се пронашол во муабетот.

Имаше неколкумина меѓу кои и јас со еден став, и неколкумина со различен од нашиот. И ние неиздржано аргументиравме базирано на наша логика, АМА И ТИЕ. Иако на среќа се погодило да се во право, глава и јајца давам дека поима немаа што зборат.
Тоа „праење магаре од себе“ е како и од моја, така и од туѓа страна.

А да, би сакал доколку тоа ignore се однесуваше индиректно на мене, да ми објасниш во ПП што сум ти згрешил што ме ставаш во ист кош со Л.П. и Бугарот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #107 на: 29 Јануари 2014, 20:16:29 pm »
Ќе се дрзнам да наседнам на ова „општо“ обраќање на Томи со што ќе признаам дека сум се пронашол во муабетот.

Имаше неколкумина меѓу кои и јас со еден став, и неколкумина со различен од нашиот. И ние неиздржано аргументиравме базирано на наша логика, АМА И ТИЕ. Иако на среќа се погодило да се во право, глава и јајца давам дека поима немаа што зборат.
Тоа „праење магаре од себе“ е како и од моја, така и од туѓа страна.

А да, би сакал доколку тоа ignore се однесуваше индиректно на мене, да ми објасниш во ПП што сум ти згрешил што ме ставаш во ист кош со Л.П. и Бугарот.

не беа неколкумина како тебе... само ти беше... ете ти го пак инаетот... другите неколкумина само по еднаш кажаа мислење а ти беше бајаги упорен. сепак, млад си... ај баталете посни муабети.  бидна доказот што го бараш... ама следниот пат прочитај ги законите. ги има онлајн. информирај се, а не да донесуваш (како што ти рече) логички заклучоци и лични уверувања водени според твоја логика што си ја изградил од лично сваќање и толкување на чаршиски муабети.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #108 на: 29 Јануари 2014, 20:20:39 pm »
Да не донесувам заклучоци, а? Океј, штом забрануваш.

П.С. Не читај селективно, дај им малце признание и на другите мои „опоненти“ што исто збореа на памет и им се посреќи да се во право.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #109 на: 29 Јануари 2014, 20:22:13 pm »
Да не донесувам заклучоци, а? Океј, штом забрануваш.

П.С. Не читај селективно, дај им малце признание и на другите мои „опоненти“ што исто збореа на памет и им се посреќи да се во право.

абе дете... не ти забранувам јас на тебе ништо.. ти давам совет за твое добро.  тврдоглав си...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #110 на: 29 Јануари 2014, 20:34:28 pm »
Мартин, ти објаснил и онак, скоро во слични црти. И ја бев еден од тие што мислеа дека не може да ме задржи на локација, ама ете, законски можел.

Јас ЛП и Бугар никогаш не сум ги ставил во ист ќош. Бугар да, Лошко не.

Полесно би ми било да ставам некого на игнор, отколку да објаснувам каде згрешил, тој мисли дека не згрешил итн. Без навреда.

Назад на тема, прашав сега продавачка во Туш, рече дека издаваат фискална х 10 од производот за кој те фатиле, и кога ја прашав што правите со стварните производи кои ви остануваат вишок, дека 2 пати ке ги продадат, се погуби у простор.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #111 на: 29 Јануари 2014, 20:35:11 pm »
А не чини да си буквалист, а? ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14384
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #112 на: 29 Јануари 2014, 22:25:48 pm »
Цитат
Назад на тема, прашав сега продавачка во Туш, рече дека издаваат фискална х 10 од производот за кој те фатиле, и кога ја прашав што правите со стварните производи кои ви остануваат вишок, дека 2 пати ке ги продадат, се погуби у простор.
А ти мислиш дека состојбата во компјутер и онаа на сталажа/магацин им се совпаѓа?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
« Одговори #113 на: 29 Јануари 2014, 22:34:05 pm »

ПС: Мило ми е што мојата логика подобро ме служи.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 882
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #114 на: 29 Јануари 2014, 22:47:48 pm »
Не е проблем тоа, веројатно 10х пати ќе платиш заради казна. :)

А ако си платил више 10, до толку не можеш уште еднаш да платиш? xD

ЕДИТ: Сега се сетив.. да не мислеше на разликата меѓу состојбата на каса и вистинската? :) Да, тука има логика веќе... освен ако не ти издаваат сметка на име штета, со соодветна вредност.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #115 на: 30 Јануари 2014, 00:37:47 am »
Полесно би ми било да ставам некого на игнор, отколку да објаснувам каде згрешил, тој мисли дека не згрешил итн. Без навреда.

Аха, добро. Да си знам на што сме.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #116 на: 30 Јануари 2014, 01:22:52 am »
Глупава беше логиката in the first place. Незнам дали колку за тролање беше или не ама морав да исцитирам закони да барам закони, пошто друг некој којзнае што же си помисли. Сведок сум на неколку глупости направени и зговор бил прочитав негде.

ЗНачи си украл нешто - крив си крај на програмата, ако сакаат ќе те ебат. Кој и како не е битно додека е некој, кој и да е вработен таму. Што бива аако некој украде од златара злато вредно 30.000 евра? обебедување и слични да не смееат да го задржат ете дур не повикаат полиција. Да го прашаат - шефе, те видовме, ај те молам почекај ја полицијата да дојде? или да го пуштат да си иде пошто според вашата логика никој не смее ништо и само да се јават у полиција и да продужат нормално, ко ништо да не се десило. не бива така :)

Затоа, не Мартин, кој и да е немојте со своите мислења/логика да убедувате во нешто. Едно е да се конфронтираме а друго е слепо да веруваме дека сме во право се додека не се докаже спротивното. Како што ажа штрумф и у меѓ. возачки беше, и ја зборев ко фаланга не треба, не треба. И стварно не ми требаше за ништо, ама после поубавите мислења од друга страна, ми стана јасно дека не е битно дали треба или не треба, не боли глава уште едно картонче у новчаник :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #117 на: 30 Јануари 2014, 02:00:57 am »
Добро, од сега не се убедувам со никој за ништо. Од денес па натаму, чим сметам на толку луѓе, во дискусии не навлагам така да од мене сте олабавени. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #118 на: 30 Јануари 2014, 02:01:24 am »
Ја не видов Vрачед да убедува некого, туку стоеше цврсто зад својот став, until proven otherwise. Кога се деси доказот, го смени ставот. За разлика од ова, у другата тема посочена како пример, Фалангасаурус-рекс убедуваше други луѓе дека не им треба Меѓ. Дозвола, што ќе рече, го наметнуваше својот став. Откако и он си ја увиде грешката, си го смени ставот.

Стварно не ми е јасно зашто толку се дига џева. Ама стварно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #119 на: 30 Јануари 2014, 02:08:26 am »
Не ми беше намерата да дигаме џева, онака .
Него Мартин, не сметаш на никој, таман работа, со задоволство читам твои постови :)