Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119883 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #225 на: 26 Септември 2015, 23:07:35 pm »
Овој само за ќотек

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #226 на: 26 Септември 2015, 23:08:26 pm »
За да се подобри безбедноста треба истите казни што ни ги лупаа нас за возење 60 на булевар да им ги лупаа и на оние што на партизанска се движа по жардињерите и скокаа ка зајци на улица, точацине што возат по среде лента и не гледаа дали иде кола или кочат сообраќај и на пензионерине што се влеча на среде улица кај пазарот кај градска болница. А тој што вози со 160 на партизанска и да не напрае беља нека му ја зема возачката.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #227 на: 26 Септември 2015, 23:09:22 pm »
Денес имаше 4 ЧЕТИРИ полицајци на булеварот кај паркот Јане Сандански во Аеродром. Во иста лента стопираа сите. Пепел направија. Фрчеа казни како никад.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #228 на: 26 Септември 2015, 23:11:40 pm »
Ја више и ѓубраѓија кај ќе видим со зелено елече на улица ми се стега желудникот и ногата автоматски на кочница ми иде.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #229 на: 26 Септември 2015, 23:37:00 pm »
Абе затвор и ебење мајката треба за вакви.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 882
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #230 на: 27 Септември 2015, 02:16:48 am »
Вечерва, на враќање, од Центар до Ѓорче - 3 патроли сопираа. И ако. :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #231 на: 27 Септември 2015, 02:54:31 am »
Толку постови ти се дозволени со овој никнејм. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #232 на: 27 Септември 2015, 09:33:17 am »
Кои мерки да превземат? Да им пресадат други мозоци ли на шупаците? Бтв еве интересна случка што ми искочи пред мене летото за реалноста во сообраќајот, погледнете при крајот што можеше да се случи... Поздрав до @Simo

Симо никогаш во живот не претицал на полна линија. А сега најучтиво те молам да ми се скинеш с кy*ца.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #233 на: 27 Септември 2015, 09:43:02 am »
Беше прозван за да видиш што е причината за гинењето по патиштата пошто се бунеше многу за ограничувањата на брзината и такви ми ти работи а не дека ти претицаш на полни линии. Како и да е ти личи на одговорот како модератор на форумов да одговараш така :-*

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #234 на: 27 Септември 2015, 09:47:17 am »
Може кај Зеро да ме тужиш за одговорот, ама пожелно е прво да престанеш да ме прозиваш во постови кои немаат врска со мене.
Претицување на колона возила на полна линија нема врска со ограничување на брзина ниту пак со промена на законска регулатива.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #235 на: 27 Септември 2015, 09:50:32 am »
И повисоките казни требаше да донесат зголемена безбедност. Курац.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #236 на: 27 Септември 2015, 10:09:11 am »
^ казните се селективни,те тие што ги прават најголемите прекршоци многу ретко и се соочуваат со казната,зашто увек имаат некој пријател да им среди.се додека тоа е така,ни безбедност ни култура нема да има во сообраќајот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #237 на: 27 Септември 2015, 10:16:18 am »
^ казните се селективни,те тие што ги прават најголемите прекршоци многу ретко и се соочуваат со казната,зашто увек имаат некој пријател да им среди.се додека тоа е така,ни безбедност ни култура нема да има во сообраќајот.
Затоа во западните земји за многу прекршоци од типот недржење растојание, брзо возење, поминување на црвено светло и сл. е воведено „автоматско казнување“. За да не можеш да се јавиш кај петко/трајко/началниче и да ја скине казната. Ќе останат 1-2% прекршители кои ќе може да се извлечат и со автоматско казнување, ама генерално ќе се „воспита“ народот.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #238 на: 27 Септември 2015, 10:17:23 am »
тоа е муабетот,ама кај нас мислам дека намерно не се воведува,јер многу незадоволни локални мафијаши и симпатизери ќе има у тој случај

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #239 на: 27 Септември 2015, 10:19:41 am »
Така де, и нема дур тебе ти пишува казна за неупалени светла да пролета љуљзим со аудито на црвено со 300 на саат покрај џандарите и овие да си продужат среќни да тебе да ти пишуваат казна.