Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119891 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #210 на: 26 Септември 2015, 00:07:55 am »
Браво, на првата слика 5 ринг на милано дава лимит 70 на пристапните големи булевари накај градот, на вторава слика незнам ни која вукојебина ти е ова ама се гледа дека е вукојебина.
Важи, у право си

http://www.histonium.net/notizie/attualita/13875/circonvallazione-istoniense-strada-urbana-a-tutti-gli-effetti-ma-con-limiti-di-velocita-ancora-troppo-alti
Еве. Интересен текст исто така  ;)

Чао Симо отидов да спијам, дарт го изгасна светлото.

Но постојат многу такви и поголеми булевари мој дихтунг, многу понаселени од Скопјево наше кај што ќе се влечкаме со 45 на саат... Ама тебе куршум не те бие, пошто не е проблем спидинг за тебе. ;)
« Последно менување: 26 Септември 2015, 00:15:58 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #211 на: 26 Септември 2015, 00:18:03 am »
Јас со 150 симчо ти со 220 и покажуваш на мене со прст?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #212 на: 26 Септември 2015, 00:22:02 am »
Симо од овие булевариве во Милано само еден изгледаше нешто приближно до нашиве. Другите беа како автопати заградени. Не излегуваат многу слики од нив. :/

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
« Одговори #213 на: 26 Септември 2015, 00:23:21 am »
Се гледа дека нашите законодавци мислат исклучиво за безбедноста на сообраќајот. Ова нели дека оној што го утепа девојчето со Хондана возеше 60, а ако возел 50 ондак ќе ја избегнеше ;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #214 на: 26 Септември 2015, 00:27:37 am »
Moраа да ја намалат дозволената брзина бидејќи не секој може да ја исконтролира колата со 60 км/ч. Пример е Дарт кој на прав пат и угорница излета во продавница.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #215 на: 26 Септември 2015, 00:38:22 am »
Јас со 150 симчо ти со 220 и покажуваш на мене со прст?
Ни ме измериле, ниту па знаеш кај сум возел јас 220. Уште бетер, никогаш не сум се довел во ситуација дозвола да ми биде во прашање поради брзо возење. А и кога ме казнувале за други работи, ни сум имал кому а и да сум имал, нема да сум се јавел од срам да ми кине казни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #216 на: 26 Септември 2015, 00:42:26 am »
Добро Симчо,  безгрешен админе на Ѕидот на сообраќајниот срам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #217 на: 26 Септември 2015, 00:44:38 am »
Тие што креваат чалам во градов, пак ќе си возат исто, и да е 50 нив не ги занима.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #218 на: 26 Септември 2015, 00:44:51 am »
Ај јас си легнувам пред да почнат да се пишуваат бетер ствари од ова ;D

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
« Одговори #219 на: 26 Септември 2015, 00:48:54 am »
Тие што креваат чалам во градов, пак ќе си возат исто, и да е 50 нив не ги занима.

Не се секирај, тие хулиганите што "летаат" со 70км/х ќе платат и за нив

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #220 на: 26 Септември 2015, 00:50:35 am »
Симо од овие булевариве во Милано само еден изгледаше нешто приближно до нашиве. Другите беа како автопати заградени. Не излегуваат многу слики од нив. :/
Не се криви они што ни` е нас мизерна инфраструктурата. Сепак се тоа артерии на градот кои водат низ урбани средини. Исто како што се и булеварите во Скопје.
Јас не барам на орце николов да се вози 60 (или ај више коа барам 70 нека е), барам на Партизанска, на Александар македонски, на Илиденска, на Јане Сандански...
Но добро, тука „девите марии“ ќе се истакнат сеа, а уствари и за нив е популистичката метода за влечкање со 45 на саат по булевари донесена.

Exactly my point! А тебе кога ќе ти се деси да качиш 80 на празна илинденска затоа што е раштеллуван зелениот бран, ќе те репне џандар со две плати, 6 месеци невозење и вазелин гратис откако ќе се напупиш.

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #221 на: 26 Септември 2015, 00:51:26 am »
Шала на страна, пазете се луѓе џандарите маме ебаа пишуваат се живо и диво не возете брзо над 60 во град.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #222 на: 26 Септември 2015, 08:37:33 am »
мерката е само за да се покаже демек нешто работиме на безбедноста,а они благе везе немаат од ништо.да имаа,немаше да се случува ова што се случува на улиците,ќе превземеа други мерки,а не вакви ограничувања да донесуваат.уште па ги браните ревносно,зарем не гледате кој и со која брзина ги прави незгодите?ова ти е моронска мерка донесена од купче неспособни морони што зимаат плата за да носат вакви моронски мерки

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #223 на: 26 Септември 2015, 09:39:59 am »
Ова не се мерки, ова е кур-ташак играње.
Нормално, ниту е градот нивни ниту е државата нивна па да се грижат за нив.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #224 на: 26 Септември 2015, 22:55:25 pm »
Кои мерки да превземат? Да им пресадат други мозоци ли на шупаците? Бтв еве интересна случка што ми искочи пред мене летото за реалноста во сообраќајот, погледнете при крајот што можеше да се случи... Поздрав до @Simo