Автор Тема: Најдобара марка термостати се?  (Прочитано 14224 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Најдобара марка термостати се?
« Одговори #30 на: 08 Февруари 2014, 13:56:34 pm »
Да и јас ќе потврдам дека на Алфа 147/156/ГТ е така дизајниран термостатот да во случај на неисправност вентилот останува отворен.

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
« Одговори #31 на: 09 Февруари 2014, 23:58:49 pm »
E sea konstatiravme deka ne zatvora termostatot,
E Sega kako najlesno I najisplatlivo da go resam problemov?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #32 на: 10 Февруари 2014, 00:00:40 am »
нов термостат нормално

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #33 на: 10 Февруари 2014, 00:24:05 am »
Да најлесно земи си нов термостат а ако оде со тело земи го со се него.Еве јас денес конечно го монтирав и да ти кажам дека добро што го земав комплет  бидејќи термостатот испадна здрав ама го разјадил телото оти е од алумин и сега иако затворен не може добро да дихтува и пропушта вода ај ако сликам ќе ви ставам слика да видите колку забегал од центарот .....

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #34 на: 10 Февруари 2014, 20:57:34 pm »
Kaj Alfa, термостатот е заедно со куќиштето, нема посебно ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #35 на: 13 Февруари 2014, 21:42:48 pm »
Еве после замена на термостатот загрева колата многу по бргу значи телото било разјадено и пропуштало вода и кога нетреба, а стариот термостат го чувам за резерва  он е исправен                                                                                                                                                                                                                                                                                                овој проблем е кај сите ДТИ Опел 2.0 мотори.....
« Последно менување: 18 Февруари 2014, 02:29:52 am Kozanostra »

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #36 на: 14 Февруари 2015, 03:32:50 am »
Ете колку издржа новиот термостат...... точно после една година откажа, врќајќи се од Битола  температурата гледам цел пат ја држи најмногу 70 степени дури и на Плетвар не крена повеќе...... во град не го осетив бидејќи возам кратки релации не стигнува да загрее колата.Намерно го земав тогаш поскапиот на WAHLER  и сега гледам дека исти курац се сите ....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #37 на: 14 Февруари 2015, 08:55:27 am »
Ја земав пред 3-4 години не ми текиња што марка беше, али може да провериш, продавничево се наоѓа карши пазарчето у Тафталиџе на главната улица..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #38 на: 14 Февруари 2015, 11:03:05 am »
Ете колку издржа новиот термостат...... точно после една година откажа, врќајќи се од Битола  температурата гледам цел пат ја држи најмногу 70 степени дури и на Плетвар не крена повеќе...... во град не го осетив бидејќи возам кратки релации не стигнува да загрее колата.Намерно го земав тогаш поскапиот на WAHLER  и сега гледам дека исти курац се сите ....

abeee.... нешто да не си грешка?  во сите ситуации кога откажува термостат, колата прегрева... затоа што термостатот, е затворен, па под дејство на температура почнува да отвора и да пропушта проток кон ладилникот. значи кога ке ти се расипе термостатот, тоа значи дека нема да пропушти течност за разладување кон ладилникот, ке почне да прегрева и зависно од тоа кога ке го видиш, можно е и да искривиш глава на моторот, па дури и карики да стопиш итн итн.. некако ова твоево, не ми се поклапа со расипан термостат и прениска температура...

1 на миљон се случува да отвори термостатот и да остане загалавен на отворено... веројатноста дека двапати ке се деси истото на една кола,  е толку мала, да поверојатно е хитлер да воскресне и ја реактивира нацистичка германија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 14 Февруари 2015, 11:30:00 am »
На поновиве возила, се расипува во отоврена положба, баш поради заштита на моторот. Обратна им е логиката на затворање. односно, кога ќе изгуби својства ампулата останува во отворена положба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #40 на: 14 Февруари 2015, 11:52:17 am »
може ли  еден таков термостат во раце да ми дојде некако? да испитам чисто како тоа кога ке се поебе ампулата успева да го укочи федерот да не врати назад во затворена положба.... било кој што има таков термостат расипан, нека го зачува и нека ми го даде...

частам пиво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #41 на: 14 Февруари 2015, 12:14:58 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #42 на: 14 Февруари 2015, 12:33:00 pm »
Koga ke go menuvam na Puntoto ke ti go dam zaglaven e na otvoreno.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #43 на: 14 Февруари 2015, 14:30:33 pm »
Јас до сега (скоро) сите што сум ги сменил, на отворено сум ги фатил...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #44 на: 14 Февруари 2015, 17:08:04 pm »
И јас @onak од 306-ката ке ти го дадам :) подзаглавен на отворено.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.