Автор Тема: Најдобара марка термостати се?  (Прочитано 14227 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Најдобара марка термостати се?
« Одговори #60 на: 05 Декември 2015, 17:04:56 pm »
Од што е оргинал јас пак си го вратив стариот :) само телото остана новото ......Се надевам дека ти ќе немаш таков проблем....Не ли го прочита мојот пост погоре да не земаш од кај нив таква марка на термостати .......

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #61 на: 06 Декември 2015, 02:56:36 am »
Менував и јас денес термостат, бидејќи како повеќето случаи термостатот беше заглавен отворен. Така е и во повеќето случаи, термостатот се заглавува отворен, ретко затворен.
Инаку термостатот што го ставив е Wahler од Крис и Том, но една работа ми е сомнителна, а тоа е што на самиот термостат нема никаков натпис, некаква ознака. Требаше кога го купував (пред повеќе од месец дена) да го проверам тоа и да не го земам, но бидна веќе... Ќе видиме како ќе се покаже. Поентата ми е дали е оригинал.
Сте приметиле термостатите од Wahler што сте ги купувале дали имаат ознака некаква на нив (на самото тело на термостатот)?
Пред 2 години менував на Модусот, ми изгледаше сумливо, ама колко што се сеќавам или на термостатот или на кукиштето пишуваше Wahler.
Од тогаш имам поминато едно 40 000км и нема мака.

Отсутен VladeFF

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
Одг: Одг: Најдобара марка термостати се?
« Одговори #62 на: 06 Декември 2015, 10:02:31 am »
Од што е оргинал јас пак си го вратив стариот :) само телото остана новото ......Се надевам дека ти ќе немаш таков проблем....Не ли го прочита мојот пост погоре да не земаш од кај нив таква марка на термостати .......
Искрено покасно го прочитав твојот пост, веќе го имав купено термостатот. Ќе видиме, може ќе истрае подолго. Стариот што го извадив беше заглавен и откако го чукнав, се одгави и вака ми изгледа во ред. Ќе го причувам за да не затреба. :-) Термостатот Wahler ми изгледа доста квалитетно изработен, но работата е што нема ознака на него.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #63 на: 06 Декември 2015, 16:29:17 pm »
Онак изгледа само ти ја имаш таа среќа :) и јасмноогу ретко сум сретнал да е затворен термостатот да несака да отвори :) се случува не дека не, знае да се заебе :)

а за алфистите да не плаќаат по 60е видов еден изум на стило мислам беше, на цревото што оди накај хладнак горното од термостатот извадено и во него бутнато термостат :) внатре во цревото и си врши работа хах, што се нема да видиш :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #64 на: 06 Декември 2015, 16:32:53 pm »
Онак изгледа само ти ја имаш таа среќа :) и јасмноогу ретко сум сретнал да е затворен термостатот да несака да отвори :) се случува не дека не, знае да се заебе :)

а за алфистите да не плаќаат по 60е видов еден изум на стило мислам беше, на цревото што оди накај хладнак горното од термостатот извадено и во него бутнато термостат :) внатре во цревото и си врши работа хах, што се нема да видиш :)
И тоа од рено 4

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #65 на: 06 Декември 2015, 16:34:19 pm »
мм да баш таков беше :)
Jedno upozorenje!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #66 на: 06 Декември 2015, 18:52:46 pm »
Еве зошто најчесто се заглавуваат на „отворено“:

Повеќето имаат некоја ваква заштита.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #67 на: 06 Декември 2015, 19:58:51 pm »

http://forum.carclub.mk/index.php?topic=11580.0
Ima i tuka takvi. :) se si raboti sovrseno samo edini problem e sto 1.9 jtd ne gree bas brzo.
Eve 2 godini si e vnatre maka nema.

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #68 на: 06 Декември 2015, 20:14:10 pm »
хах ако нека има да има искуства :) да јтд то најбавно загрева изгледа, оно сите дизели бавно загреваат али јтд во :) мое мислење колку побавно загрева толку е поекономична и поефикасна машината :)
Jedno upozorenje!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #69 на: 06 Декември 2015, 20:19:53 pm »
и кај мене на затворено се заглавил,ама среќа го приметив кога стигна стрелката на 3/4
иначе купив vernet термостат и ете го веќе 2ра година тера и термодавач земав од истата марка ама тој е у функција само 4-5 месеци рано е уште да се каже

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 06 Декември 2015, 20:53:17 pm »
мое мислење колку побавно загрева толку е поекономична и поефикасна машината :)

Има делумна вистина - помлку енергија што ја содржи горивото се претвора во топлинска, наспроти механичката. Затоа и дизелите се генерално поефикасни од бенизнците.  Секако тука зависат многу фактори, од конструкција на моторот, до разладен систем итн..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #71 на: 11 Декември 2015, 21:41:09 pm »
Decki simptomi na zaeban termostat ako moze nekoj da mi objasni :D :D :D :D :D :D sakam i jas mojov da go proveram  cisto za mirna dusa da mi bide   kolicevo ima pominato 180 000k neznam dali do sega mu e smenet i da e i da ne e bi sakal da go proveram cisto zaradi sigurnost fala odnapred.

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #72 на: 11 Декември 2015, 21:51:03 pm »
Ако е добро не дирај :) инаку ако е неисправен како прво ќе немаш парно, у возење ќе ти спага стрелката и тоа е :)
Jedno upozorenje!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #73 на: 11 Декември 2015, 21:53:29 pm »
хах ако нека има да има искуства :) да јтд то најбавно загрева изгледа, оно сите дизели бавно загреваат али јтд во :) мое мислење колку побавно загрева толку е поекономична и поефикасна машината :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Најдобра марка термостати се?
« Одговори #74 на: 09 Февруари 2024, 16:34:51 pm »
Мислење од 2024та?
Негстивности по форумов и по српски форуми има милион за Calorstat од Vernet, гледам Mahle и Behr, ама којзнае дали се оригинал тука и како се покажани, па ве молам за мислење?