Автор Тема: ADAC го фалсификувал изборот за „Автомобил на годината“?!  (Прочитано 22680 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Нормално. Кралот на класата. Најдобрата кола некогаш направена после светото тројство. Срамота е вакви работи за гољф.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Светото тројство на Германија, Италија и Јапонија? Само тоа свето тројство постои. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Мислиш дека љубителите и сопствениците на Голф ќе ги заболи лев тестис за ова?

мене... види сеа како да искуцам ...  ;D

Најмалку важно е тоа, поентата не ми беше воопшто за Голфот, ако добро гледаш не го ни спомнав никаде во текст ... поентата ми беше, дека ова се случува во Германија, земјата каде што по мнение на сите е таа која е најпринципелна за вакви работи т.е. фер избор.

Муабетот е да не се ослонуваме премногу на тоа што ќе ни послужат како информации некои. Да не бидеме овци, туку фала богу имаме избор и рационално расудување (за жал се помалку го користат повеќето) .... конкретно за избор на кола, пошо нешо форум за тоа сме (јез да последно време читам расправии небаре ко жени да сме  ;D ) сака некој нова кола, трк по салони изнавози се гага се живо и диво, види што ти фаќа кеиф и терај, ако згрешиш барем сам си го направил тоа.

Не беше за тебе наменето, заборавив да убацам цитат на кого се однесува муабетот :)

За овој муабет беше мојот пост :)
I sea, sto kje kazat ljubitelite na Goljf?? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Зеро, касниш со светски новости ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Темава треба да иде у канта.

Темава треба да биде как банер на сајтов и да трепка!!!!!!
Не се однесува на Гољфот ова туки на тоа дека не треба да се верува на никаков „независен„ тест, избор или што и да е друго!!!!
По АДАС и континенталот гумите секогаш се пред сите, дали биле летни или зимски, тие секогаш се победници, ЧУДНО нели?

Немојте сеа одма при срце да си земате и до месечината да објаснувате како Гољф и VW се најдобрите, темава се однесува на НАМЕСТЕНИ ИЗБОРИ, кои нас како потенцијални купувачи и те како влијаат при изборот на некој производ, кола и што и да е друго!!!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Некој уште вчера стави линк за ова, ама не знам у која тема... Мислам дека Аудомедиа први ја објавија веста.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Додека не пробаш Голф и Континентал и сам увидиш какви се, па после да кажеш - ќе се ослонуваш на тестови. Па лажеле, па не лажеле.

Пробај, види. Штознаеш може се стварно добри.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Додека не пробаш Голф и Континентал и сам увидиш какви се, па после да кажеш - ќе се ослонуваш на тестови. Па лажеле, па не лажеле.

Голф сум пробал, летни континентал имам возено.
Не викам дека Голфот е лоша кола, далеку од тоа, ама мислам дека е преценет и прескап и јас за таа  цена би зел кола од сегментот погоре :)
Што се однесува до континеталот би ги ставил на ниво со мишелинот а за мене најдобра гума е јокохама :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ова со прескапоста малку си заостанал во 2006та година кога се правеше тој муабет. Сега веќе нема кола од следната класа за 16.000eur.

Имаш Хонда Цивик, Киа Сид дизел евентуално за тие пари.

Акорд тогаш беше 19.000, сега е 24.000. Летнаа тие цени.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5

Не викам дека Голфот е лоша кола, далеку од тоа, ама мислам дека е преценет и прескап и јас за таа  цена би зел кола од сегментот погоре :)
Што се однесува до континеталот би ги ставил на ниво со мишелинот а за мене најдобра гума е јокохама :)

Гољф пробај, повози и после кажи. Континентал исто така. Се знае што е добро. Види што се вози на западот од скопје и после кажи.

Бугар, читаш ти што си цитирал или?!?!?!?!?!
Гледаш дека пишав дека и Голф и континентал имам возено и кажав што имам да кажам!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Едно е да си пробал и да си возел а друго е да си го имал и поседувал.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5

Не викам дека Голфот е лоша кола, далеку од тоа, ама мислам дека е преценет и прескап и јас за таа  цена би зел кола од сегментот погоре :)

Гољф пробај, повози и после кажи. Континентал исто така. Се знае што е добро. Види што се вози на западот од скопје и после кажи.

Бугар, читаш ти што си цитирал или?!?!?!?!?!
Гледаш дека пишав дека и Голф и континентал имам возено и кажав што имам да кажам!!!

Баш од тој запад од Скопје и доаѓам и те уверувам дека во Гостивар шабанати не возат континентал или Голф затоа што се најдобри!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Се знае што е најдобро. Гољф е изработен филигрански прецизно. Ни после 300000Км не крцка ништо. И секако држи цена.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5

Да добиеш впечаток за некоја кола, доволно е да ја повозиш неколку километри.
Неможеш да ги поседуваш сите марки на коли па да одлучиш која е најдобра нели.
Имавме Гољф службен со континенталки и од таму ги донесов заклучоците, доволно е тоа Бугар или?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Да добиеш впечаток за некоја кола, доволно е да ја повозиш неколку километри.
Неможеш да ги поседуваш сите марки на коли па да одлучиш која е најдобра нели.
Имавме Гољф службен со континенталки и од таму ги донесов заклучоците, доволно е тоа Бугар или?
;D